Første dag på gaden i Viborg blev ganske interessant. Viborggenserne plejer at have en hvis interesse i at debattere dybe spørgsmål (egen erfaring fra dengang jeg boede i Viborg for lang tid siden), og det viste sig at holde stik. Om eftermiddagen kom vi bl.a. i snak med en flok sortklædte unge, som var en blanding af wiccanere (hekse) satanister og ateister. En af pigerne som sagde hun var en wiccaner, mente at hvis bare hun troede på det hun troede, så måtte det være sandt. Og så måtte der jo gælde en anden sandhed for mig bare jeg troede på den. Med andre ord, kunne vi hver især bestemme vores egen sandhed. Hun syntes det var irriterende når sådan nogen som os kunne finde på at påstå at der kun var en vej til Himlen. Det gav jeg hende ret i, og fortalte at der engang var nogen der blev så vrede over en hvis person med denne arrogance at man korsfæstede Ham.

Gruppen af af mørkklædte unge findes i mange byer, og er en mange ofte går forbi og forsøger at undgå. Men de var som jeg forventede faktisk meget behagelige og jeg tror også de var glade for vores snak med dem. Jeg tror at det at vi viste dem at vi ville give dem det allerdyrebareste vi har, var noget de kunne mærke. Og på trods af kraftige uenigheder, var det i en rigtig god stemning. Og de fik et klart og tydeligt budskab om omvendelse fra synd, til Jesus Kristus.

Om aftenen kom der lidt flere til evangelisationen. Så vi gik ud på gaden igen, som nu var lidt mere tom for mennesker. Men en stor del af dem der var ude at gå, fik en traktat eller en snak om hvor vi ender når vi dør, så vi kunne pege på Jesus. Nogen af dem fik vi i snak ved at vise dem en håndfuld penge i den ene hånd, og en flaske vand i den anden. Så blev de spurgt hvilken hånd de ville vælge hvis de fik muligheden. Sjovt nok var der nogle der svarede lidt anderledes end man ville forvente, men det var en rigtig god icebreaker til at komme i snak. De fleste ville have pengene, men når de så blev spurgt om de ville vælge det samme hvis de havde gået i en ørken i tre dage uden vand, så blev det pludselig vandet man ville vælge. Og så gik den over på at finde ud af hvad det vigtigste er i livet. Hvilket er at finde ud af hvad sker der når jeg dør. For vi skal jo alle dø en dag. Det kom der rigtig mange gode snakke ud af.

Share on Facebook
Comments Off

Comments Closed

Comments are closed.