Voddie Baucham talte i dag på Shepherds Conference om hvor vigtigt det er at dem der tjener særlig med ordets forkyndelse, også er gode fædre og ægtemænd. Dejligt at lige præcis sådan et emne bliver taget op på en prædikantkonference. Jeg husker da jeg for ca 20 år siden som ung mand rejste rundt med et evangelisations og forkynderteam. Da boede vi ofte hos pastorerne og deres familier. Det bedrøvede mig dengang at se hvor mange af de pastorfamilier der så perfekte ud på overfladen, som bag facaderne viste sig at være ruiner af noget der skulle have været smukt og velholdt. Hustruer som blev tilsidesat og børn der måtte klare sig selv i fars fravær. Jeg husker at jeg ofte tænkte at sådan skulle min familie ikke være, når jeg engang fik en. Der var dog også nogen som skilte sig positivt ud og viste sig at være familier som levede det ud som blev prædiket. Det var en velsignelse at bo ved dem og se hvordan deres liv ærede Jesus.Der var særlig en familie som skilte sig helt specielt ud her, som jeg fik stor respekt for.

Men flere år efter hvor jeg så havde fået en familie, og havde en tjeneste, fandt jeg langsomt ud af at jeg var blevet som dem jeg ikke ønskede at blive som. På trods af at jeg prædikede evangeliet, på trods af at jeg gjorde meget ud af at forkynde evangeliet klart og på trods af at jeg udadtil havde en brand for Jesus, så havde jeg mit hjerte og fokus det forkerte sted. Jeg forsømte min kone, da jeg anså tjenesten som mere værdifuld end hende, selvom hun var en vidunderlig personlig gave fra Gud til mig. Jeg brugte for lidt tid på børnene da jeg mente det var vigtigere at have styr på min tjeneste, og havde muligvis en id’e om at Gud ville velsigne børnene fordi jeg tjente Ham.Men sandheden var at jeg levede som en hykler, i og med at jeg havde det i munden, men ikke i mit hjerte. Den slags er ikke i orden selvom teologien er nok så korrekt.
Det er noget jeg prøver at være opmærksom på i dag. Jeg fejler stadig, og ved jeg også vil gøre det i fremtiden. Men jeg har også erkendt hvor vigtigt det er først og fremmest at være ægtemand og far, og ved jeg skal være lydhør her. Hvis jeg ikke er opmærksom på det, så ville jeg være en fiasko som prædikant ligemeget hvad. Det kan være så nemt at blive for fokuseret på ens tjeneste at man glemmer dem der er nær en, og er dem man skulle tjene først og fremmest.

VIP
Jeg vil ikke skrive mere om det nu, men sige at når videoen med Voddie Baucham kommer ud skal jeg huske at poste den her. Den er en must see for enhver der er kaldet til at stå i tjeneste med at forkynde.Havde forresten et møde i en af VIP rummene med Voddie Baucham. Hvilket var ret morsomt at prøve. For jeg bliver normalt anset for at være en VAP (Very Annoying Person) i visse kredse, men åbentbart ikke her. Vi havde en snak med Voddie om at komme igen til Danmark, det vil han rigtig gerne hvilket også er specielt. For han er ifølge flere virkelig vanskelig at få fat i. Men han vil gerne til Danmark, og kommer sommeren 2013. I år får vi Phil Johnson på besøg, og ham skal jeg også have et VIP møde med i morgen. Og lad mig bare være ærlig, Jeg føler mig ikke særlig vigtig, men ydmyg over at så gode og anerkendte bibelundervisere og pastorer, vil bruge tid på at snakke med mig og tage helt over til vort lille land. Overvejer du at tage med på lejren til sommer, så læs mere om den på www.tilbagetilbibelen.dk.

Share on Facebook

One Response to “Voddie Baucham skar ind til benet”

  1. Morten Kilsholm Says:

    Tak for det René. Det er et vigtigt budskab at komme ud med. Vi er jo også Præster i vores egne familier.

Leave a Reply