“Vi kan få dem fra de mest komplekse spil på pceren til kabale på vores mobil. Spillene tager af vores tid. Og meget af det vi kan sige om de elektroniske spil, kan vi også sige om andre sider af den elektroniske underholdning. Som at skrive ting der ikke betyder noget på facebook, se timevis af fjernsyn og surfe rastløst rundt på internettet. Når store dele af vores tid bliver brugt til disse aktiviteter, betyder det at en stor del af vores liv går spildt.

John Piper har sagt dette: “Ingen vil nogensinde sige til Universets skaber fem minutter efter at døden er indtruffet “Aarh jeg skulle have brugt noget mere tid på at spille computer, eller se gode tv programmer med min familie fordi jeg elsker dem sådan……Fjernsyn er en af de største livstidsspildere i vores moderne tid.””

(Ovenstående er frit oversat fra Austin Duncan)

Jeg synes Austin Duncan og John Piper rammer plet i noget her, som jeg også skal tage alvorligt. Det er så ufatteligt nemt at blive fanget i den verden af underholdning som ligger og frister os. Den bilder os ind at den kan give os nyt indhold i livet. Den siger den kan give os spænding i det nogle ser som en kedelig hverdag. Den vil gerne ind og tage over, og tilbyder os et helt nyt og bekymringsfrit liv. Et liv som tiltaler mange.

Er det det værd?
Hvor har jeg set det ske sørgeligt mange gange for unge kristne som sagde de elskede Gud. Unge som elskede at læse Guds ord, som holdt af at komme til gudstjeneste, som ovenikøbet kom til bønnemøderne. Hvor har jeg set mange gange at det var en kærlighed som hurtigt kunne forsvinde når de fandt ind i videospillenes univers. En verden som de ofte syntes var mere spændende. Hvor har jeg set mange unge mennesker sidde og forfalde i pc-spil som World of Warcraft. Hvor ofte har jeg ikke set deres åndelige liv forfalde til ingenting. De havde fået et nyt liv. Et liv som de nu levede igennem et computerspil.

Ingen af dem vil på den anden side af evigheden sige “hvorfor spillede jeg ikke noget mere computer?”. Istedet vil de stå der og tænke mere klart end nogensinde før jeg spildte mit liv”. Men hvad enten vi er unge modne eller ældre, så er det vigtigt at vi tager vores liv med Jesus alvorligt. For vi ønsker ikke at skulle erkende at vi har spildt vores liv. Et sandt liv er det vi får når vi lever med Ham, når vi har overgivet os fuldt og helt til Ham. Et liv som bærer frugt i form af at vi søger Ham, og fortæller andre om det Han har gjort for os.

Share on Facebook

Leave a Reply