Mange kirker mener ikke de har brug for at fokusere så meget på evangeliet, heller ikke på synd, og dom og den slags. Argumentet som jeg nogen gange hører er at de påstår folk godt ved de er syndere i forvejen. Eller at man har hørt det så meget, at man ikke behøver sige det så meget mere. Man tager disse ting for givet. Det er farligt at tage vigtige bibelske områder for givet. Når det er dem som er hovedbyggestene i vores tro.

Det lyder da som et misforstået ægteskab
Lad mig give dig et eksempel. Jeg er gift, og jeg elsker min hustru. Men hvad ville der ske, hvis jeg bare tog hende for givet. Jeg var jo gift med hende alligevel, så nu behøvede jeg ikke give hende min opmærksomhed mere. Der ville ske det at min hustru ville føle sig glemt og overset. Det kan godt være jeg ville påstå at det behøver hun ikke føle, for jeg elsker hende jo. Men det er kun noget jeg siger med min mund. Det er ikke noget jeg viser, for jeg tager hende for givet. Efterhånden som tiden gik, ville min hustru og jeg glide fra hinanden. Jeg tager hende for givet, men fordi jeg ikke giver hende opmærksomhed, vil hun begynde at finde opmærksomhed andre stedet fra. Resultat: Et elendigt ægteskab, der kun er baseret på overfladiske ord, som ikke bliver efterlevet. Måske ender det endda med skilsmisse, det er jo sådan mange skilsmisser starter.

At tage dem som vi elsker for givet er ødelæggende. Men det er det også at tage Jesus for givet. Vi kan ikke som kirke leve med at tage evangeliet for givet. Vi skal istedet give evangeliet om Jesus Kristus fuld opmærksomhed, og sørge for at forkyndelsen udspringer af evangeliet, og viser evangeliet. Hvis vi ikke er i stand til at vise hvordan skriften peger på Jesus, bør vi være meget forsigtige. For eftersom skriften handler om Jesus, er det også kirkens opgave at vise skriften handler om Jesus. Ikke om os selv, eller hvad vi er i stand til, eller hvor meget succes en kristen skal have eller hvad man ellers har af underlige ideer. Kirkens opgave er at prædike den forkyndelse der kendetegner den nytestamentlige forkyndelse. Hvad der kendetegner den forkyndelse har jeg skrevet om her: https://sand.omvendelse.dk/den-nytestamentlige-forkyndelse-peger-pa-der-kommer-en-dom-4335.htm

Eller høre en prædiken jeg holdt om det emne her: https://sand.omvendelse.dk/hvorfor-skulle-jesus-dobes-og-er-det-virkelig-sa-hardt-i-helvede-podcast-4370.htm

Share on Facebook

Leave a Reply