Det er velkendt at verdens dårligste film hedder “Plan 9 from outer space”. Det menes at være den film der flest gange er blevet kåret til verdens dårligste. Jeg har faktisk set den, må jeg nærmest med skam indrømme, for den var virkelig så dårlig som man siger. Det var total tidsspilde at se den film. Det er en science fiction film med Zombier og vampyrer, elendige skuespillere, ekstrem dårlig kameraføring, og amatøragtig klipning. Den er lavet af manden der er blevet kåret til verdens dårligste instruktør Ed Wood. En mand der godt kunne lide at gå i kvindetøj. Det lavede han forresten også en film om. Og den er også dårlig, har jeg fået at vide, og jeg tror det er rigtigt.

Hvordan blev “Plan 9 from outer space” til en film. Hvem kunne finde på at give penge til at realisere Ed Woods drøm om at lave en science fiction film? Jo, det var der faktisk nogen baptister der ville, og gjorde. Nu vil jeg ikke stereotypificere baptisterne på denne enkelte begivenhed, og det kunne vel ligeså godt have været et andet kirkesamfund der havde gjort det, for læs nu hvorfor.

Der var nogle baptister der gerne ville lave en Jesus film. Eller en film om de 12 apostle, derom er der lidt uenighed. Men der er ikke nogen tvivl om at de ønskede at lave en film baseret på bibelen. Men de havde ikke så mange penge, og havde svært ved at finde en instruktør der ville tage projektet. Indtil de mødte Ed Wood. Han sagde ja på stedet. Men da han hørte hvor mange penge de havde til det, gav han dem et tilbud som var meget fristende. De skulle investere pengene i hans science fiction film “Grave robber from outer space”. Så ville de få pengene mangedoblet, så de kunne filmatisere mange flere bibelfilm, og i en endnu bedre kvalitet.

Nu skal det lige siges at baptisterne var lidt skeptiske. De brød sig nemlig ikke om navnet Grave robbers. Så Ed Wood ændrede navnet til “Plan 9 from outer space”, men ændrede så vidt vides ikke nævneværdigt i manuskriptet. Denne ændring af navnet og en lovning på en stor gevinst, overtalte til sidst baptisterne. For som Ed Wood jo sagde; Unge elsker film med rummænd og den slags, I vil tjene masser af penge på det her. Ja penge det er jo altid godt at have, så filmen gik i gang. Den blev vist nok skudt på fem dage.

Filmen blev en gigantfiasko! Den var så dårlig at folk ikke gad se den. Så derfor tjente den jo heller ikke nogen penge ind. Pengene var dermed tabt. Tabt fordi nogle kristne havde ladet sig friste til at investere i en film der overhovedet ikke havde noget som helst kristent indhold. Tværtimod. Den var fyldt med zombier, lidt vampyrer, mord, rummænd og dertil lavet af en transvestit. Men de troede at målet helligede midlet. Desværre blev de slemt skuffede.

Det er en alvorlig sag som kirke at indgå venskab med verden. For bibelen siger stadigvæk:

“I utro, ved I ikke, at venskab med verden er fjendskab med Gud? Den, der vil være ven med verden, står som en fjende af Gud.” Jakob 4.4

Share on Facebook

2 Responses to “Verdens dårligste film. Hvordan blev den mon til?”

  1. Lars Dorland Says:

    Vældig interessant historie, du der har fået fingre i 😀

  2. Linealis Says:

    I følge imdb.com er den god nok – det var nogle baptister der investerede i den film 😀

Leave a Reply