Har du hørt om Doug Pagitt. Han er en af de mest fremtrædende prædikanter indenfor emergent church bevægelsen.  Ham kan vi være så fantastisk heldige at møde her i Danmark i november. “Det skal nok blive en sjov dag” er der blevet skrevet om den dag han kommer og prædiker. Ja meget sjovt bliver det sikkert at se kristne lytte til denne mand og hans ubibelske lære. Jeg ved at mange af hans tilhængere vil blive sure over dette her. Så derfor har jeg lagt et klip fra en radioudsendelse med et interview af Doug Pagitt, hvor de kan høre at mine bedømmelser er rigtige. Podcastet ligger i bunden af dette indlæg. Men også en lille film fra hans kirke (hvis man kan kalde det en kirke).

Jeg undrer mig over at kristne vil lytte på en mand, der ikke tror på de beskrivelser af Helvede som Jesus har. Han mener ikke at det er evig fortabelse, gråd og tænderskæren, eller evig pinsel. Han har en beskrivelse af fortabelsen, men jeg må indrømme at jeg ikke fatter det fjerneste af hans beskrivelse af hvordan der er. Men igen hans beskrivelse af Himlen er mindst ligeså underlig. Den ligner ihvertfald ikke den Himmel der er beskrevet i Bibelen. Minder lidt om en panteistisk beskrivelse af efterlivet, men der er jeg ikke helt sikker (måske fordi Doug er så svævende i hans beskrivelser). Hør selv podcastet, hvis du ikke tror mig.

Doug Pagitt vil heller ikke svare på hvad der sker med en god buddhist, eller en god muslim når de dør. Han vil hellere undvige end give et svar. Dette er meget typisk indenfor Emergents. Der er spørgsmål de ikke vil svare på, som faktisk er meget vigtige, men deres undskyldning for ikke at svare på disse spørgsmål er ofte “Jeg ønsker ikke at svare på dette, fordi jeg kan komme til at såre nogen”. Dvs at emergents hellere vil have at folk går fortabt, end at komme til at såre dem ved at vise dem at de er på vej mod evig fortabelse (generel analyse, jeg tror ikke helt på at alle emergents har det sådan (eller håber at de ikke alle har det sådan)).

Nåh jeg kunne komme med mange flere punkter, men du kan selv få lov at høre ham. Men også se ham. Jeg har fundet en video fra deres kirke, og jeg må nok sige det er dog en af de mest underlige kirker jeg har set. De ligner en flok forvirrede unge fra et eller andet ungdomshus, men okay, det skal jeg ikke bedømme dem for. Men de ser ihvertfald ikke spor glade ud, og deres udtalelser er simpelthen så langt ude at det tydeligvis ikke har noget med kristendom at gøre. De virker mere som den gamle beatniksbevægelse fra halvtredserne. De var mindst ligeså forvirrede. Tjek bare følgende udtalelser og vurder; er det kristne grundholdninger det her. Jeg lader dem stå for sig selv.

“There’s no like ummm like statement of belief at this church or statement of faith there’s not like a set in stone theological writing that everyone in this church has to adhere to ummm because everyone does have different ideas and those ideas are important and valued…”

“Let’s do communion like a house party.”

“If you don’t have a pot to piss in and you still have a friend to help you to like you know like help you out that’s what’s important.””I see the Bible changing. I don’t see it as stagnant and so for us as a community of Christians to say ‘We need to believe this one thing and hold it tightly and make sure that it is never questioned’…That’s a real waste of energy with all the things we could be doing in the world.”

Uh hvor var de bare fulde af liv ikk. De sprudlede af glæde og overskud. Fik du ikke bare enorm lyst til at komme i den livssprudlende kirke eller hvad? 

Her til sidst er radioudsendelsen hvor du kan få dokumenteret hvad i bibelen som Doug Pagitt IKKE tror på. Jeg kan undre mig meget over at nogen kristne vil tage imod lære fra denne mand der sætter tvivl om Guds ord.

Share on Facebook

5 Responses to “Velkommen til Doug Pagitt og hans falske lære”

 1. Sand Omvendelse : Hvordan er der i Helvede? 2 Says:

  […] tror jo som bekendt ikke på at man skal forstå bibelens beskrivelser af Helvede bogstaveligt (klik på linket her). Men han sætter jo tvivl om næsten alt der står i bibelen. Så lad os i stedet for spørge en […]

 2. Ivan Rasmussen Says:

  Hej René.

  God iagtagelse – vi maa vaere paa vagt overfor disse hippe og smarte “praedikanter” – deres laere er allerede godt impliteret i flere danske frikirker ved jeg..

 3. René Vester Says:

  Hej Ivan
  Ja det er en meget trist udvikling vi ser her. Vi vil hellere have den nye smarte kristendom, end vi vil holde fast i den gamle bekendelse.
  Men jeg oplever faktisk at der er mange i kirkerne rundt omkring der er sultne på Guds ord, og som er ved at være meget trætte af at blive spist af med lære som Doug Pagitts. Så jeg har en oplevelse af at der er noget godt på vej.

 4. Hans Says:

  fårstår ikke hvorfor denne video ligger her, fordi Todd ved faktiskt ikke hvat han skal sige og siger bare at sådan har man altid gjort… og når han ikke har mere at sige slutter videoen bare. så denne video forklarer ikke noget dårligt om Doug.

 5. René Vester Says:

  Hej Hans
  Jeg kan godt følge dig i at man ikke kan nøjes med at bedømme Doug Pagitt alene på denne video. Men hvis vi kigger på hvad han ellers har sagt og mener, så er der store problemer. Og det han erkender i videoen har også vist sig andre gange. Han mener ikke at Helvede er et fysisk sted som Gud sender lovbrydere hen til evig straf. Det afviser han. Dermed sætter han sig over Guds ord, og viser at han ikke tror på den. Ergo er han ikke en kristen, men en vranglærer.
  Men undersøg gerne hvad der ellers står om Doug Pagitt på denne side.

Leave a Reply