For en uges tid siden, skrev jeg indlægget George Harrison som lovsanger. I slutningen af det indlæg havde jeg lagt en video på fra Hillsong, som jeg brugte som eksempel på lovsang med dårlig teologisk indhold. Videoen havde jeg valgt fordi den viste at Hillsong langt mere er en koncertoplevelse, end det er en kirkelig begivenhed. Det syntes jeg videoen viste fint, men den sang som blev sunget i den burde jeg have undersøgt. For den havde faktisk et teologisk indhold som var bedre end meget af den moderne lovsang af i dag. Det er jeg blevet gjort opmærksom på af kommentatorerne og af folk der har mailet mig. Jeg vil godt takke jer som har valgt at gøre mig opmærksom på dette, og undskylde at jeg har nedvurderet nogen af jeres henvendelser.

Jeg vil gerne at de ting som bliver lagt på her på siden, er tilfredsstillende undersøgt og vurderet, men det var ikke tilfældet denne gang. Jeg har derfor ændret på det oprindelige indlæg, men har beholdt det jeg fejlagtigt skrev, for at folk kan se hvad det var for en fejl jeg begik. Men også for at dem der evt. læser kommentarerne kan forstå hvorfor de er som de er. Jeg ønsker ikke at slette kommentarerne, da jeg syntes det kunne blive en form for dårlig cencur.
Jeg ønsker ikke at skjule når der sker fejl her på bloggen . Og dertil har jeg ikke noget ønske om at folk skal læse hvad jeg skriver ukritisk. Jeg vil langt hellere, at læsere selv tænker og vurderer om det der bliver skrevet her er sandt eller ej, og allerhelst vurderer det udfra bibelen. Jeg ønsker og arbejder selv for at det der bliver skrevet og vurderet, sker på Guds ord, og bliver gjort ordentligt. Men fejl kan ske og vil ske, og så skal jeg også være glad for at der er folk der kan være kritiske overfor en, og tør stille problematiske spørgsmål.

Hillsong
Men min holdning til Hillsong har ikke ændret sig. Jeg glæder mig over at man kan finde sange med et bedre teologisk indhold, end gennemsnittet af moderne lovsange (lidt firkantet sagt). Men Hillsong er en del af trosbevægelsen, og det kan jeg ikke støtte.  De arbejder sammen med Joel Osteen, T. D. Jakes og Joyce Meyer, og viser i deres trosbekendelse og i deres forkyndelse at det er trosbevægelsen som de tilhører. Eftersom de er en del af trosbevægelsen, kan jeg ikke anbefale dem eller deres musik. Jeg mener ikke at folk er dårlige kristne fordi de hører Hillsong, og jeg har heller ikke påstået at man ikke kan være en kristen hvis man hører og synger til Hillsong. Men jeg kan ikke anbefale det, bl.a. fordi de er en del af trosbevægelsen, men ogsa af andre grunde, og jeg kan godt tåle at folk er uenige med mig i dette. Men hvad angår teksterne til deres sange, har jeg været for hurtig, og derfor denne undskyldning til læserne og kommentatorerne på indlægget.

Share on Facebook

One Response to “Undskyldning til læserne”

  1. mille lykke andersen Says:

    now we’re talkin… jeg er helt helt enig i, at det er en major fejl af hillsong at invitere prædikanter som Joel Osteen, og DER kan jeg sagtens følge dig. sagtens!

Leave a Reply