Jesus sagde i Lukas 11.17 følgende: ”Ethvert rige i splid med sig selv lægges øde, og hus falder over hus”. Da jeg så i en nyligt udkommet udgave af den frafaldne avis Udfordringen, kunne jeg ikke lade være med at tænke på disse ord. For i denne udgave var der i ”Ugens klassiker” en gengivelse af en profeti af den nu afdøde pastor David Wilkerson havde i 1973. Lad mig være ærlig og sige at der er nogen gange blevet lagt for meget fokus på denne profeti, i forhold til bibelen, og der kan være forskellige syn på om den var fra Gud eller ej. Jeg er dog ikke i tvivl om at Wilkerson på trods af dette var en mand af Gud, da han fortsatte med at prædike evangeliet, og ikke lod sig påvirke af enhver smart ny kirketrend, men også var en mand der levede i omvendelse og ydmyghed overfor Herren. Han valgte at holde fast i den evangeliske forkyndelse, med de fejl og mangler han nu engang havde. Se mere om Wilkerson her: https://sand.omvendelse.dk/david-wilkerson-er-d%c3%b8d-men-hvad-havde-han-at-sige-til-kirken-af-i-dag-3437.htm.

Men om profetien holder eller ej, er ikke det jeg ønsker at forholde mig til her. Men derimod hvad profetien siger, i forhold til det man ser i Udfordringen. For det er lige præcis her at det bliver tydeliggjort at Udfordringen er et blad i splid med sig selv, når de kan sætte en profeti i bladet hvor der står følgende:

” Jeg ser et superverdenskirke-råd dannes, bestående af en union mellem liberale, økumeniske protestanter, og den Romersk-katolske kirke. Politisk går de hånd i hånd, og skaber den stærkeste religiøse magt på jorden. Den union vil starte med et samarbejds-velfærdsprogram og vil ende i en politisk union. Denne superverdenskirke vil kun være åndelig af navn. Den vil frit anvende Jesu Kristi navn, men vil faktisk være Antikrist og politisk i mange af sine aktiviteter.”

Og

” Jeg ser en hærskare af karriere-mennesker trænge sig ind på de mest indflydelsesrige poster i denne superkirke. Det vil være ugudelige og antikristelige mennesker, besat af den ide, at denne superkirke skal blive en stor politisk magt, stærk nok til at undertvinge enhver, som vil modsætte sig dens handlinger. Og mens de, der sidder i lederstillingerne, taler om mirakler, kærlighed og forsonlighed osv., vil de uslinge, der arbejder for dem, gå i gang med at plage og forfølge hver eneste religiøs organisation, som ikke hører ind under deres lederskab.”

Denne profeti taler fuldstændig imod det Udfordringen selv står for. For der er jo masser af økumeni i Udfordringen. Der er jo masser af godkendelser af den romersk katolske kirke i Udfordringen. Og den er ledt af uslinge som godkender falske kristne som kristne, som når Svend Løbner gentagne gange har sagt god for universalisten Johannes Møllehave, og Henri Nissen der skamroser den falske profetinde Vasula Ryden (der peger på paven som kirkens hoved) bare for at tage nogen få eksempler.
Når så Udfordringen propper denne gamle profeti i bladet, (måske for at tækkes de gamle læsere) viser de blot at de ikke er konsistente i deres arbejde. De tør ikke mene noget klart. De tør ikke melde noget ud klart. Men vælger i stedet for at sige god for alt. Men får i stedet nogle meget farlige modsigelser frem. Der må være en grænse for hvad man kan sige god for og ikke god for.

Der er efterhånden kun to steder i den avis at man nogen gange kan finde noget godt. Og det er bl.a. i Ugens klassiker, hvor man indimellem kan finde citater af John Wesley og andre gamle troshelte, og så i læserbrevene, hvor der ofte er folk der spørger om ,hvorfor man dog giver plads til så meget direkte vranglære i avisen. Disse er som regel forkortede og nogle gange efterfulgt af et ”Hermed slutter debatten om dette emne” sådan som man eksempelvis skrev om den debat der havde været om nogle såkaldte ”Maria-åbenbaringer” (kan ses ca midt på siden på dette link: http://www.udfordringen.dk/art.php?ID=17218 .

Man kan undre sig over at resten af avisen faktisk ser ud til at ligne en opfyldelse af Wilkersons profeti fra dengang. Og så er det jo at man bare må konkludere at den avis holder ikke ret meget mere, og det behøver man ikke være en profet for at kunne sige. En såkaldt kristen avis, der forsøger at dække så bredt som muligt for at kunne tiltrække så mange læsere som mulig, er en dødssejler som er på vej til at splitte sig selv fra hinanden. Udfordringen startede ellers så godt, og af brændende kristne, men i dag ser det ud til at ende i økumenisk kød og ligegyldighed overfor det sande evangelium. Trist.

Wilkersons profeti kan læses her: http://udfordringen.dk/art.php?ID=21515
Svend Løbner kan man læse mere om her: https://sand.omvendelse.dk/svend-l%C3%B8bner-madsen-viser-sit-sande-jeg-1458.htm

Share on Facebook

One Response to “Udfordringen falder fra hinanden”

  1. Nyt i Natten Says:

    Så er denne artikel udlagt på: http://nyt-i-natten-forum.blogspot.com/2011/08/udfordringen-falder-fra-hinanden.html

Leave a Reply