I morgen skal jeg i Rødkærsbro Frikirke tale om retfærdiggørelse igen. Men denne gang vil jeg særlig fokusere på at det at den kristne er retfærdiggjort ikke afhænger af hvor meget vi tror, eller hvor meget vi gør, eller hvor meget vi omvendte os eller græd da vi blev frelst. Med det siger jeg ikke at den slags slet ikke betyder noget. Men den retfærdiggørelse vi har fået i Kristus afhænger slet ikke af dette. Retfærdiggørelsen bygger udelukkende på hvad en anden har gjort for os, og i vort sted. Den afhænger af at Jesus betalte den fulde pris på korset.

En af de bibellærere jeg har fået særlig hjælp fra her er Charles Leiter. I hans bog “Retfærdiggørelse og genfødsel” skriver han bl.a. følgende om dette:

“Der er intet i mennesket, der får Gud til at retfærdiggøre ham, heller ikke hans omvendelse og tro. Omvendelse betaler ikke for synd. En forbryders anger over sine forbrydelser tilfredsstiller ikke lovens retfærdige krav. Tro betaler heller ikke for synd! Kun Jesu blod kan betale for synd! Retfærdiggørelse er baseret på Kristi blod.

Dette forklarer, hvorfor en person kan have en meget svag tro og stadig være retfærdiggjort. Forestil dig to broer, der krydser en afgrund: Den ene er meget svag og upålidelig; den anden er meget stærk. En mand kan vel have en meget stærk tro på den svage bro og tillidsfuldt træde ud på den. Hans stærke tro vil ikke forhindre ham i at falde i døden.
På den anden side kan en mand vel have en meget svag tro på den stærke bro og kun med nød og næppe og med frygt og bæven formå at fortsætte ud på den. Broen vil bære ham sikkert uanset hans svage tro. Alt, hvad der er nødvendigt for ham, er at have nok tro til at få ham ud på broen! Da nogen fortalte Hudson Taylor, at han måtte være en mand med en stærk tro, svarede han: ”Nej, Jeg er en mand med en meget lille tro på en meget stor Gud.”

Det her er kernestof for den kristne at kende til, for det er bl.a. den form for lære som er med til at vise os og hjælpe os til at forstå hvad det er  for en frihed vi har fået i Kristus. En frihed som desværre er blevet misforstået til at blive til noget den ikke er.

Rødkærsbro Frikirke er forresten den kirke vi har haft her i Rødkærsbro siden påske sidste år. Men nu har vi bare fået et navn. Det er kl.11.00 på Havrevej 4, og du er velkommen.

Du kan forresten downloade hele Charles Leiters bog gratis på dette link:

Share on Facebook

Leave a Reply