Paulus tale til de ældste i Efesus (apostlenes gerninger 20) er særdeles inspirerende at læse. Den burde læses og forstås af enhver der er tilhænger af søgervenlige menigheder og lignende. I midten af denne tale siger han følgende:

“Derfor bevidner jeg for jer i dag, at jeg er uden skyld i nogens blod. For jeg har ikke fortiet noget, men har forkyndt jer alt, hvad der er Guds vilje.” Apostlenes gerninger 20.26-27

Læg mærke til at Paulus siger at han har forkyndt ALT hvad der er Guds vilje. Han havde ikke holdt noget tilbage, heller ikke noget som kunne være ubehageligt for menigheden at høre. Paulus kendte sit ansvar for at prædike det fulde evangelium, fordi han vidste at Gud havde kaldet ham til det. Han havde ikke forsøgt at kommunikere et tiltalende evangelium, sådan som mange gør i dag. Han kunne sikkert godt have gjort det for at tiltrække flest mulige folk. Men Paulus vidste at han var nødt til at prædike det fulde evangelium, for han ikke ønskede at Gud skulle gøre ham ansvarlig for ikke at have forkyndt Hans ord på tilfredsstillende vis.

Mange prædikanter i dag burde tage dette ord meget alvorligt, for det er som om at de ikke er vidende om, at os der underviser i ordet skal dømmes så meget hårdere. Hvis vi kun underviser i et halvt evanglium om kærlighed kærlighed kærlighed, men vælger ikke at tale om synd, omvendelse og dom, så vil vi stå meget dårligt paa dommens dag. Sådan ønsker jeg ikke at stå, jeg har et ansvar for det som Gud har kaldet mig til. Et ansvar for at prædike det fulde evangelium selvom det kan betyde, at jeg mister popularitet, anerkendelse, og bliver spottet og talt dårligt om. Hvis du forkynder evangeliet så vid at det er et stort ansvar, som ikke handler om hvor meget folk værdsætter din forkyndelse, men om at forkynde Guds ord som Guds ord er. Ellers må du skynde dig at finde et andet job, for du lever livet farligt hvis du ikke vil prædike det fulde evangelium. For på dommens dag vil vi stå til ansvar overfor Gud, og ikke overfor mennesker. Og ønsker vi der at stå og sige;”Jeg fejlede Gud fordi jeg tjente mennesker istedet for Dig”?

Mange tror og lever som om de i dette liv står til ansvar overfor mennesker. Men det er i dette liv vi viser, og lever et liv der vidner om at vi står til ansvar overfor Gud. I dette er det også nødvendigt at have en sund forståelse af gudsfrygt. Hvordan det fungerer vil jeg komme ind på snarest.

Share on Facebook

2 Responses to “Tør du prædike det fulde evangelium?”

  1. David Jakobsen Says:

    Det er et godt og seriøst ord Rene. Tak for det.

  2. Martin W Hansen Says:

    Amen, må Gud rejse sunde forkyndere i dette land så at Hans røst må blive hørt!

Leave a Reply