Dette er en nyhed som der endnu ikke er så meget om endnu på nettet. Men den kan ses på Todd Bentleys hjemmeside www.freshfire.ca. Todd og hans kone Shonnah er blevet separeret, og ifølge canadisk lov betyder det at der er startet en ni måneders proces mod en skilsmisse. Det vil jeg gerne starte med at bekende at det bedrøver mig meget. Det er meget trist for dem at de går fra hinanden. Jeg ønsker ikke på nogen måde at bruge dette til at vise Todd Bentley som et dårligere menneske, end mig selv, for det er han ikke. Det betyder ikke at jeg er enig i deres beslutning, for jeg kan tydeligt se på deres begrundelse for at søge om skilsmisse, ikke er bibelsk begrundet. Det er istedet nogle helt andre tanker jeg får i denne henseende som jeg godt kunne tænke mig at komme ind på. 

Der er nogle som er bekymrede over hvad det vil betyde for den såkaldte “vækkelse” som Todd Bentley har været en del af. Man er bekymret for om dette kan betyde at Todd Bentleys “kaldelse” ikke længere vil være brugbar. Nu skal der jo ikke herske nogen tvivl om at jeg ikke anser det der er sket for en vækkelse. For den er så langt væk fra historisk vækkelse som noget kan være. Det er mærkværdigheder der er foregået til de møder i Lakeland, der har ikke været en klar forkyndelse af Jesus Kristus.
Men dem der er bekymret over om dette betyder enden for Todd Bentley, kan roligt slappe af. For skilsmisser i de kredse har før på trods af at det er imod Guds lov, vist sig at være med til at booste ens tjeneste. Se blot på Paula White der for et år siden blev skilt fra sin mand. Hendes tjeneste er i dag vokset udover det sædvanlige. Hun er nu endnu mere populær end før. Man taler ovenikøbet om at hun er blevet frigjort fra sin mand. Desværre viser hendes forkyndelse sig også at være ligeså forkert, som den  officielle begrundelse for deres skilsmisse. Det er et, tro på Jesus og bliv rig og succesfuld evangelium, hun prædiker. Plakaten nedenunder viser lidt om hvor jeg-fokuseret hendes budskab er.

Så nej, Todd Benleys skilsmisse som ikke er bibelsk begrundet behøver ikke stoppe den mand, fra at prædike et andet evangelium. Det har man før set kan lade sig gøre. Specielt i kredse som er mere persondyrkende end bibellæsende.

En anden tanke jeg har, er om nogle af dem der nu trækker deres lovprisningsord tilbage om Todd Bentley. At nogle erkender at det var en fejl at støtte og godkende Todd, kan jeg selvfølgelig godt tilslutte mig. Man skal have lov til at ændre mening, hvis man ser at man tog fejl. Men der er andre som prøver at ændre forståelsen af det de har sagt. En af dem er Peter Wagner, som ellers offentligt er gået ud og støttet Todd. Han var ovenikøbet med til at indsætte Todd Bentley i hans “apostolske” indsættelse. Han skriver følgende om det han har sagt før:

I need to explain a couple of things at this point, because it turns out that some have misunderstood what I have just said. Some have thought that Todd is aligned with me, which is not the case. He is not a member of ICA. We are barely aquainted.

Please note that purposely I have never come out and defended Todd against any of the accusations. I have attempted to maintain neutrality in order to deal with the issues as objectively as possible.

Some have said that my very appearance in the ceremony constituted a de facto endorsement of the Lakeland Outpouring. I anticipated that this would be the case, and I felt I had to take the risk because I knew of no other way to proceed.

So while it was an endorsement, I in no way meant it to imply that I was endorsing Lakelands’s side of the controversial issues. For one thing I couldn’t do that because I had not yet investigated them as I am doing now. I felt that the proper protocol was alignment first.

However, I did feel, and still do, that what was wrong with the Outpouring should be corrected if at all possible rather than rejected out of hand. “

Hvis du ønsker at høre hvad han sagde ved den tossede apostoliske indsættelse, kan du se det her. Så kan du jo selv bedømme om det var til at misforstå hvad Peter Wagner sagde.


Hvad der er speciel trist ved den måde som Peter Wagner forsøger på at finde smuthuller i hans udtalelser, vil jeg gerne vende tilbage til i mere generelle termer på fredag. For det er ikke noget nyt, at ledere ikke vil indrømme når de har begået fejl. Hvad bibelen siger om dette og hvad det er for en slags ydmyghed der er tale om her vil jeg godt fokusere lidt på.

Share on Facebook

11 Responses to “Todd Bentley skal skilles fra sin kone”

 1. Linealis Says:

  Jeg hører til dem der mener at fraskilte slet ikke bør have hyrde- eller læreansvar. Så hvis Todd Bentley ender med at blive skilt og derefter fortsætter din tjeneste, er det for mig at se blot det endelige bevis på, at der er noget galt.

 2. Linealis Says:

  Amazon har en interessant funktion, hvor man kan se, hvilke bøger folk også købte. Jeg søgte på Paula Whites bog “You’re all that” og fik blandt andet nedenstående smidt i hovedet:

  – Become a Better You: 7 Keys to Improving Your Life Every Day (af vores ven Joel Osteen)
  – 8 Steps to Create the Life You Want
  – Claim Your Victory Today
  – Flight Plan: The Real Sceret of Success
  – 21 Ways to Find Peace and Happiness
  – Destined to Reign: The Secret to Effortless Success, Wholeness…

 3. Rasmus Gade Says:

  @ Linealis

  Enig!

  For har man ikke styr på hjem fronten kan man hellere ikke styre en tjeneste.

  Mr. Bentley, please stop while the game is still good… Hmmm, nevermind, it’s been BAD for some time now!

 4. René Vester Says:

  @Linealis
  Jeg tror vi er ret enige på dette område. Personlig mener jeg at årsagen til en skilsmisse kan have en betydning for om man kan fortsætte eller komme tilbage til en hyrde- eller lærertjeneste. Men jeg tror det ligger i småtingsafdelingen. Jeg synes John MacArthur får sagt det meget skarpt i det podcast med ham som ligger her:
  http://sand.omvendelse.dk/seksuel-renhed-i-kirken-podcast-med-pastor-john-macarthur-391.htm
  Jeg er selv bekymret over den tendens vi ser i mange kristne kredse hvor skilsmisse ikke længere bliver taget alvorligt. Vi tager mere hensyn til menneskenes følelser, end vi viser respekt overfor Guds ord. Det betyder ikke at man ikke må vise hensyn, men det skal gøres udfra en bibelskk tilgang. Det har vi mange steder glemt, og jeg ser konsekvenserne af det.

  Morsomt at se hvad købere af Paula Whites bøger også køber. Jeg er bestemt ikke overrasket. Det handler altsammen om det samme: Min lykke og min velfærd. Der er ikke megen fokus på Gud der.

 5. Susan Møllerskov Says:

  Jeg synes det er interessant, hvordan han definerer katartismos i lyset af det som Todd Bentley faktisk lavede.

 6. René Vester Says:

  Hej Susan
  Hvad mener du med katartismos? Det er et ord jeg ikke lige kender.

 7. Verner Hansen Says:

  Vedr.Todd Bently skal separeres:
  Kan sådanne ting kan ske pga mangel på Åndelige Fædre. ?
  Hvis de åndelige fædre havde trukket Todd Bently ud for længe siden, i stedet for at han havde “være på” næsten hver aften i 90 dage, og de havde undervist ham i at hvile og tage vare på sit ansvar for famile og sit eget legeme, så ville fjenden ikke kunne angribe, for der ville ikke være de svage punkter.
  Angreb opstår der hvor vi er svage
  —- Åndelige Fædre opdrager børn til at være ansvarlige og i ballance. ,
  Fravær af myndige ord fra “Fædrene og profeterne” råber ud over jorden,.
  Fysisk svaghed, åndelig svaghed (frygt og bekymring) og social svaghed, giver anledning for fjenden til at angribe.

  “Udbrændt for Gud” Hører man igen og igen med lidt forskellig “ordstilling”
  – “Den sætning som er skabt på højeste sted i helvedet.”
  Sætningen binder os til et løgnagtigt billede af Gud.!
  Gud som en arbejdersgiver vi skal please ved at knokle os ihjel for.
  Vi skal ikke bevise noget for Gud. Det er jo Ham der har givet os alt hvad vi har, og Han ved allerede, hvad er i stand til, med de gaver vi har fået.
  Hvem er det så vi skal bevise noget for ? – Mennesker, eller måske os selv. !

 8. Linealis Says:

  Læste lige en artikel, hvor der står at Todd Bentley var involveret i det man kalder ‘følelsesmæssig utroskab’. Dén historie er desværre set før, og kunne sikkert også have foregået i mange andre kirkesamfund.

 9. FrelstQ Says:

  Jeg er rystet !

 10. Susan Møllerskov Says:

  Hej Rene! Undskyld jeg ikke har været på i nogle dage. Med hensyn til dit spørgsmål, på ca. 1:42 definerer Peter Wagner det græske ord katartismos i efeserbrevet som lignende en kiropraktisk behandling, eller at sætte en brækket knogle sammen. Han siger katartizo, et verbum, men i min bibel er det et navneord, så der kan være lidt forvirring. Men når man tænker på Todd Bentleys helbredelsestjeneste, eller på hans uhyggelige måde at føre det på, det er bare interessant. Måske profetisk.

 11. Susan Møllerskov Says:

  For resten er det som Peter Wagner sagde lidt langt ud. Der er en forbindelse mellem de to ord, katartismos og katartizo, men det betyder ikke nødvendigvis at de har den samme betydning.

Leave a Reply