For seks år siden, var der ifølge flere kirkelige medier en vækkelse i Lakeland Florida. For der var den selvbestaltede mirakelmager Todd Bentley i gang med en række møder, som folk valfartede til fra hele verden. Den frafaldne avis Udfordringen skrev den ene fantastiske historie efter den anden om det der skete derovre, og på GodChannel sendte man hver dag fra møderne derovre. Det var meget underligt at se hvad det egentlig var som man promoverede, for det var ikke evangeliet der blev forkyndt selvom man påstod det. Det var i stedet Todd Bentley selv der blev forkyndt.

For når man så hvad der skete på de møder, så var det ikke bibelen der blev forkyndt udfra. Det var i stedet Todd Bentleys egne oplevelser, som han påstod Gud havde givet ham. Og det var de mest tossede og mærkværdige ting han havde oplevet. Som at blive opereret af engle som proppede hvide kasser ind i ham (jep du læste rigtigt, hvide kasser). Han påstod også at have oplevet adskillige mirakler og der skulle være vækket over tredive mennesker til live under den kampagne som foregik derovre, foruden en masse fantastiske helbredelser. Intet af dette kunne dog dokumenteres. Tværtimod viste det sig at flere af de påståede helbredelser var ikke eksisterende og mindst en af dem som fik at vide man var helbredt døde i stedet for af deres sygdomme kort tid efter. Dødeopvækkelser har der heller ikke været nogen af, selvom det gentagne gange blev sagt fra scenen.

Da man så fandt ud af at Todd Bentley under den lange “vækkelseskampagne” drak sig fuld på barer i Lakeland og var sin kone utro med babysitteren, var der nogen der vågnede op at tænkte over om det virkelig var fra Gud, og om kritikerne (som der var ret mange af) måske havde haft ret alligevel.

Det var dog ikke alle som ville erkende at Todd Bentley ikke var sendt af Gud. En af dem var den falske apostel Rick Joyner som brugte mange kræfter på at få Todd Bentley ind i “tjeneste” igen. For i flere af dem som hører til “The new apostolic reformation” mener man at det er personens kald der betyder mest, siden man kan genindsætte en åbenlys falsk forkynder som Todd Bentley, og nu er han så tilbage.

Todd Bentley er back in business igen, og nu med en ny kone. Det er for resten den babysitter som han var sin kone utro med. Et forhold som Jesus kalder hor vel at mærke, men det betyder ikke noget når nu Todd har så stort et kald over sit liv. Men ok, vi kan jo også vurdere om Todd virkelig har lært noget, eller om han bare fortsætter som før. Det er jo bare at se noget af det som hans fans lægger ud på youtube med ham. Jeg har lagt en video her nedenunder og hvis du ser den, vil du blot finde ud af at Todd stadig prædiker sine egne oplevelser i stedet for at prædike Kristus. Det er et typisk kendetegn for en falsk profet. De elsker at tale om sig selv, og pege på sig selv. “Se mig og hvordan Gud bruger mig”, er ofte deres fokus. Efter han selv har talt, skal hans kone så fortælle hvordan Gud har velsignet dem økonomisk fordi de plantede økonomisk, og så hører vi lidt om den oplevelser. Men igen stadig ikke nogen fokus på Gud og heller ikke noget der tager udgangspunkt i bibelen.

At folk vælger at følge denne mand selv efter så mange lig er væltet ud af skabet og stadig ligger der, viser kun at nogen vælger deres egne falske profeter. Alting peger på at den her mand slet ikke er sendt af Gud, så hvis man vælger at følge ham, så er det fordi man har valgt løgnen. Andre falske profeter er mere subtile, men det kan man altså ikke lige påstå Todd Bentley er. Hvis jeg hørte på en prædikant som starter med at grine på en underlig måde som i videoen herunder, og så kalde det for Helligånden, så ville det i hvert fald ikke betyde at jeg ville få mere tillid til ham. Det er selvfølgelig ikke nok at vurdere en på, men bare et ud af mange tvivlsomme elementer. Men vurder selv ved  at høre og se.

Se også disse indlæg om Todd Bentley:

https://sand.omvendelse.dk/englene-lagde-todd-bentley-pa-et-operationsbord-og-opererede-pa-ham-hvafornoet-333.htm

https://sand.omvendelse.dk/todd-bentley-er-det-nye-gud-vil-g%c3%b8re-%c3%b8hh-306.htm?trashed=1&ids=4966#comment-4013

Share on Facebook

Leave a Reply