Rick Joyner har i et stykke tid sagt, at han har forsøgt at hjælpe den faldne Todd Bentley med at komme tilbage i tjeneste. Nu ser han at der er lys forude, hvilket man kan se på det han skriver på sin
hjemmeside. Ud af den kan man konkludere at Rick Joyners autoritet ikke er bibelen, men en fokus på overåndelige begivenheder.

Sagen er den at Todd Bentley er blevet gift med den kvinde, han var sin kone utro med. Han er dermed, ifølge Rick Joyner i en situation hvor han godt kan tjene igen som leder. Rick Joyner ignorerer fuldstændig hvad der står i bibelen om dette. Han vil ikke se at det ægteskab som er blevet indledt, ikke er et ægteskab, men et forhold der bygger på ægteskabsbrud. Dermed er det heller ikke et forhold der er velsignet af Herren, og slet ikke et forhold som gør at Todd Bentley kan komme tilbage i tjeneste. Her vil jeg ignorere at han slet ikke var i Herrens tjeneste før, men ledte folk vild med sine mærkværdige møder.

Her vil jeg godt nævne to ting: For det første er det tydeligt at RIck Joyner (og hans venner Rory og og Wendy Alec fra God-channel m.fl) er ligeglad med hvad der står i Guds ord. De er mere drevet af at få skabt nogle møder hvor der er et stærkt fokus på følelser, men har et “kristent skin”. Dem der har set møderne med Todd Bentley ved hvad jeg mener. Det var ikke sund forkyndelse der var i centrum, man ville hellere at det skulle være vildt og følelsesladet. At der i Guds ord står at ægteskabsbrud er det samme som hor, er ikke noget som de synes man skal tage alvorligt. Hvilket fører til det andet jeg vil nævne.

Mange kristne anser ikke længere ægteskabet som noget vi skal holde højt. At Todd Bentley kan komme tilbage som leder, mens han lever i synd med sin nye kone, er desværre ikke længere noget sjældent syn. I dag ser vi skilsmisse blandt kristne i meget stor stil. Jeg hører om rigtig mange der går fra hinanden. Folk som før har taget deres gudsliv alvorligt. De er gået fra hinanden af mange årsager, hvoraf nogle enkelte har haft en bibelsk årsag, da der var utroskab tilstede. Nogle af dem anser sig selv som singler efter de er blevet fraskilt. Hvilket betyder at de synes det er i orden at finde en ny ægtefælle, hvilket nogen også vælger at gøre. Noget som man for ganske få år siden havde meget klare holdninger til. Men som man i dag ikke anser for at være noget problem for ens kristenliv. Jeg anser dette for at være så alvorligt et problem at jeg vil starte en ny serie. Den vil omhandle betydningen af ægteskabet, og hvad Guds vilje er når skilsmisse kommer ind i billedet. Samt hvordan kirkerne i dag har valgt at håndtere dette uden at være vejledt af Guds ord, og hvad det får af konsekvenser. Men jeg vil allerhelst vise hvad bibelen siger om dette emne, så det står klart at Gud har en mening om dette som vi ikke har noget ret til at ignorere.

Man kan læse mere om det nye ægteskab her.

Share on Facebook

Leave a Reply