I sidste uge så jeg at den kirkelige avis Udfordringen havde en hel side, som de brugte på den nye smarte prædikant Todd Bentley. Tjah så smart ser han dog heller ikke ud med hans piercinger og tatoveringer. Han havde åbenbart holdt nogle møder som var blevet så populære, at de var begyndt at afholde dem på steder hvor der var plads til 150.000 mennesker. Jamen dog, det er jo altid et sikkert tegn på at det er fra Gud. Eller er det?

Jeg har i et stykke tid fået mails hvor jeg er blevet advaret mod denne mand. Jeg har set nogle videoer med ham, og jeg har naivt tænkt, at dette ikke får nogen indflydelse i Danmark. For det var for langt ude. Det var en ret dårlig analyse, hvilket jeg burde være irriteret over, da jeg ofte har arbejdet som analysekonsulent. For Udfordringen skrev faktisk rigtig pænt om ham. Der var også et pastorægtepar som havde valgt at tage derover, fordi de var blevet ramt hårdt at hans forkyndelse i fjernsynet. Vist nok på Godchannel, som man godt nok skal kigge rigtig lang tid på, for at finde noget der er fra Gud.

Nå anyway, lad os prøve at se hvad han er for en. Her er en video hvor han går rundt og profeterer og beder for folk. Han skal være meget glad for at han ikke gjorde det her i det gamle Israel, for hans profetier rammer så langt ved siden af det folk siger, at han dengang ville blive stenet for at komme med falske profetier. Hans budskaber er heller ikke særlig skarpe, men kunne rimeligvis blive sagt til hvemsomhelst. De åndelige højdepunkter i videoen er når han lægger hænderne på folk og siger BOOM (ja det er rigtig nok det siger han). Men prøv selv at vurdere om det her virkelig er Gud der taler igennem denne mand. Eller om Udfordringen skulle skrive om det der sker når Paul Washer har været og forkynde et sted. Der sker nemlig det at folk omvender sig fra synd, og vender tilbage til Gud. Det burde da være noget mere interessant at skrive om, end denne mærkværdige udgave af tosset kristendom. Ja undskyld mig, men jeg bliver altså sur over at skulle læse sådan noget pjat i Udfordringen. Men Redaktøren Henri Nissen gider ikke høre på mig, så hvis du kender ham, burde du måske gøre ham opmærksom på det her, og spørge ham om det er orden at anbefale en mand som Todd Bentley.

NB: Se andre indlæg om Todd Bentley, ved at skrive Todd Bentley isøgefeltet foroven.

Share on Facebook

20 Responses to “Todd Bentley er “det nye Gud vil gøre” Øhh”

 1. Hans Says:

  Fantastisk, hvilken indsigt du har unge mand. Og hvilke “frugter” kan du så fremvise? Hvor mange har du ledt til omvendelse? Hvor mange har du ledt i i Guds nærvær? Utroligt, som I skriftkloge altid er klar med dommens nådegave ;o(
  Tror du skal holde dig fra åndelige vurderinger med dine “analysekonsulent briller”

 2. René Vester Says:

  Hej Hans
  Jeg tæller ikke omvendelser, jeg prædiker Guds ord istedet. For det er det jeg er blevet kaldt til. Hvis du er blevet kaldt til at tælle omvendelser, så vil jeg da gerne høre hvordan du fik den kaldelse.
  Men det er mere interessant at forstå hvordan man kan følge en mand, der siger han kan profetere, men i videoen her viser at han profeterer helt hen i vejret. Folk siger jo nej det passer ikke til hans profetier. Har du set de andre indlæg om Todd Bentley, og hvordan kan du forsvare det han siger og gør, på bibelsk grund? Det vil jeg gerne vide. Det handler ikke om at være skriftklog. For der står stadigvæk i salme 119.105:

  “Dine ord er en lygte for min fod,
  et lys på min sti.”

  Der stod ikke at åndelige oplevelser, helbredelser og latterkramper er en lygte for min fod. Der stod det var Guds ord. Jeg kan ikke høre denne mand give en ordentlig fornuftig formidling af Guds ord.

 3. Hans Says:

  Hej Rene,

  Vil ikke gå ind i en masse ordkløveri med dig. Har fulgt lidt med på din blok og synes da du har fremført en del fornuftige vinkler gennem tiden. Men dine udtalelser om God TV, og senest om åndsudgydelsen i Florida, får mig til i høj grad at betvivle din åndelige kompetence. Hvordan kan du tillade dig at sætte en mærkat af “tosset” på noget som tusindvis af nidkære kristne oplever som en stærk fornyelse, med stærkt kald til omvendelse og søgen Gud på ny? På mig virker du som en farisæer/skriftklog, de som også på Jesu tid, ville at alt skulle ”kører efter bogen”, og ikke fattede i dyt af hvad Han havde gang i, når Hans råbte og kaldte dem alskens ukvemsord. Når Han tillod sig at helbrede på upassende tidspunkter og gøre underlige handlinger som smører spyt og mudder i hovedet på folk Og så din opsøgen af gamle klip der kan underbygge din hån. Hvis du har set med nogle aftener i alle 4 timer God Tv transmitterer, gået med ind i lovsangen osv. og stadig kan have disse holdninger, vil jeg på det kraftigste opfordre dig til sand omvendelse fra denne farisæiske ånd, der som på Jesu tid, heller ikke kunne udstå salvelsen. Så se du til du ikke selv står for fald, kære bror. Kommenterer ikke mere, da jeg ikke tror det nytter.Vil bare ønske dig og din familie stor velsignelse og at Helligånden må åbne dine øjne og dit hjerte.

  Kh Hans

 4. René Vester Says:

  Hej Hans
  Jeg har ikke noget imod fornyelse, og heller ikke at det sker på måder som vi ikke lige er vant til. Men det skal ske med en sund fokus på Jesus, og på hvad Han siger i sit ord. Jeg kan godt forstå hvorfor du mener som du gør om det der sker i Florida. Men jeg har ikke set noget godt fra disse møder. De videoer som jeg har lagt på bloggen er underligt nok gjort tilgængelige af folk der holder med Todd Bentley. Hvilket burde undre en. For de er ret ubibelske. Det må selv du give mig ret i at de er. Jeg har heller ikke her på siden vurderet ToddBentley udfra hvad andre har sagt. Men hvad han selv har sagt.
  Jeg vil dog i næste uge fortælle lidt om, hvad jeg mener om nye måder at have kirke på. Det vil nok overraske nogle læsere, men jeg tror du måske vil kunne glæde dig over hvad jeg skriver, i det indlæg. Men det må du selvfølgelig selv vurdere.
  God weekend
  René Vester

 5. Brian Says:

  Hej jeg vil bare lige fortælle at Biblen siger, at der vil komme nogle, der kommer til at gøre tegn og undere, men som er falske apostle,
  og forkynder et andet evangelie. Tood bentley for eks, forkynder at Jesus led i helvede, fordi han modtog vores synd, og derved blev syndig, og mistet sit forhold til Gud ,og at han i helvede, blev brandt i flammerne, og at satan sejret over ham på korset, fordi han blev gjort til synd med vores synd, og at det først var da helligånden kom ned i helvede, at Jesus kunne komme op igen, idet han modtog helligånden, og blev født påny. Okey hvor kommer denne lære fra ?ikke biblen, men E.w Kenyon, en mand der fik nogle specielle åbenbaringer om Jesus ,
  og hvor han var da han døde, men Biblen siger, at han led pga vores synd som syndebuk, og ikke som bærer af vores syndige natur og synd .Syndens magt blev brudt, idet jesus som var uplettet blev ofret ,han var det fuldkomne offerlam. Syndens løn er død , prisen for vores frihed og frelse, blev gennem Jesu lidelse og død, gjort mulig. Vores skyldsbrevet blev anuleret, ved at jesus den uskyldige , blev staffet pga de skyldige. Biblen siger at Jesus er den anden Adam , hvor den første bragte død til mennesker ved at synde, gav den sidste liv, ved at Dø, ikke åndeligt som den første, ved at miste fælleskab med Gud, men fysisk på korset .
  Derfor kan Gud nu tage imod mennesker, hvis de omvender sig og tror og bekender Jesus som deres herre, så vil de blive Guds bør, og regnet for retfærdige af Gud, pga Jesus og hans blod. Vi er
  dækket af det? ved troen, derfor er man korsfæstet med kristus ved troen, fordi ens synd og skyldsbrev, ja hele ens liv i synd, mistet magten der på korset Man er stadigt et menneske der kan fejle, men kristus lever i en ved troen, som virker at helligånden kan fylde en. Man er fri for syndens magt pga jesus, men må lade sig forvandle, gennem en fornyelse af sit sind ved konstant at blive i Guds ord .
  Jeg har selv været stor tilhænger af den forkyndelse Tood bentley
  forkynder, men idag er jeg fri for denne vranglære. Om Miraklerne kommer fra Gud, det tror jeg, fordi at Gud kan tillade dem, selv om noget af forkyndelsen er forkert Gud er jo nådig og vil os det godt.
  og fordi at syndens magt er brudt, er lægedom nu også givet da synden jo er årsag til at sygdom kom ind i verden.Hvem er jeg så at jeg skal skrive dette? jo jeg er en ung mand, der tidligere har været hårdt ramt af paranoid skizofreni fyldt med 3 forskellige stærke mediciner og på lukket afd og jeg har papirene på det, men idag er blevet fri ved Guds store nåde også fra medicin. jeg har kommet fast i Kbc og faderhuset, men også pinsekirken og andre steder , jeg kommer øjeblikket ingen steder, men tror stadigt Biblen, og oplever det meget stærkt at kende Gud, og kunne få hjælp derfra, fysisk , åndelig og phykisk, Jeg har oplevet hans lægedom fuldt ud. Skriv endeligt, og forstå at jeg ikke er ude på at kritisere, men at Gud har givet mig at kunne bedømme ud fra hans ord . Gud velsigne jer alle sammen , og hej igen.

 6. Jesper Says:

  Nu har jeg set forskellige klip og læst en del om Todd på det seneste og manden kan ingenlunde kaldes en guds dicipel, og det er ikke af dømmetrang jeg tør sige dette, men eksempelvis hans “syn” hvor han fortæller om hvorledes han gemmen ild føres til himmelen og operes på et bord, og hvorledes at dem han er sammen med efterfølgende mærker stor smerte er der INTET bibelsk belæg for, manden er i bedste fald en sensationslysten løgner, i værste fald antikrists dicipel og budbringer, der er al mulig grund til at holde sig LANGT fra Todds såkaldte revival, han er et tydeligt eksempel på hvordan satan går omkring på jord og ser hvem han kan slippe afsted med at sluge.

 7. Martin Says:

  Kære alle sammen,
  nåde og fred være med jer.

  På et tidspunkt skal vi dømme Engle (1 Kor 6,3), Paulus formaner os til at vi så meget desto mere skal kunne dømme i jordiske forhold og det er det jeg kan se der sker her. Der er ikke noget forkert i at dømme, Jesus vor Herre bød os selv at dømme, “Døm ikke efter det ydre, men fæld en retfærdig dom!” (Joh 7,24).

  Todd Bentley ser ud til, efter min bedste dømmeevne, at være en af de falske lærer, profeter som i de sidste tider vil føre mange vild (Matt 24,24).

  Se http://pjmiller.wordpress.com/2008/06/09/strange-doctrines-and-encounters/ for en god gennemgang af noget af hans lære.

 8. Hans Says:

  Ak ja, Martin, problemet er bare, at din og mange andres dømmeevne, nok ikke er særlig åndelig, men tit sker ud fra, andre ligestillede, åndeligt blindes, vurderinger og overleveringer. Hvor seriøst kan man tage bedømmelser baseret på tilfældige Youtube klip. Det er vel logik at hvis man sender direkte i hundredvis af timer fra en vækkelse, så vil der kunne plukkes ting ud der virker mærkværdige pillet ud af sammenhæng. Hvis man ikke kan mærke at Todd og møderne fra Lakeland er salvede af Helligånden og Guds nærvær, må man efter min bedste dømmeevne være uden åndelig dømmekraft overhovedet!

  Men som på Jesu tid, er det umuligt at trænge igennem til farisærerne og de skriftkloge, også dengang forsøgte man at “fælde” Ham på alt muligt ud fra “ordet”.

  Jesus siger:
  Lad være med at kritisere og dømme andre; den dom, I fælder over andre, skal fældes over jer. 2For I vil selv blive behandlet, som I behandler andre. 3Hvorfor har du så travlt med splinten i din brors øje uden at skænke bjælken i dit eget en tanke? 4Hvorfor siger du: ‘Ven, lad mig hjælpe dig med at tage splinten ud af dit øje,’ når du ikke engang kan se selv på grund af bjælken i dit eget øje? 5Hykler! Få først bjælken fjernet fra dit eget øje; så kan du se og hjælpe din bror med splinten.

  Paulus siger:
  14Det menneske, der ikke har Ånden, kan hverken forstå eller tage imod de tanker fra Gud, som Helligånden lærer os. Det forekommer ham helt hen i vejret. Kun Guds Ånd kan hjælpe ham til at forstå det. 15Et åndeligt menneske kan bedømme alt, men andre kan slet ikke forstå ham. Hvordan skulle de kunne det? 16For skriften siger: »Hvem kender Herren, så han kan give ham et godt råd?« Men vi har Kristi Ånd!

 9. Brian Says:

  Hej igen igen fra mig, ja der sker mange ting vi ikke forstår, selv i kristne kredse. Nu har jeg været meget stærkt imod Todd bentley, og ja jeg er stadig i tvivl omkring nogle af de ting han har sagt, men igen hvis man ser på Jesus, så står der jo at han er Guds ord ikke, okey men det finder jeg jo også lidt specielt, idet at Jesus bad til sin fader, ja endog hvis det var ham muligt at fritage ham for korset, hvis der var en anden måde i getsemene have. Så jesus var altså også helt menneske, men faderen kunne stadigt tale , selv om Jesus var hans ord ,
  nu er det jo sådan at noget af det trosbevægelsen bliver kritiseret for er doktrinen om at Jesus døde åndeligt og gik fortabt i helvede efter korset i 3 dage, okey kan det tænkes at grunden til at jesus kunne tage vores synd, var fordi han var ligesom os, altså menneske? ja selfølfølgelig ik? Biblen siger at han var den anden Adam, kunne det så tænkes at for at Jesus kunne tage vores plads, at så måtte han modtage din og min skyld, din og min plads på korset, og derved så miste sit nære åndelige fælleskab med faderen, og dø åndeligt, altså miste fælleskabet med faderen, pga af din og min skyld synd i ham ?Hvis det bare var fysisk han smagte døden, hva så med Adams åndelige død og adskillelse fra Gud? nogle vil sige at jesus ikke kunne miste fælleskabet med faderen fordi han var Gud, okey men husk at jesus var ikke mere Gud end at han var menneske som Adam , ja han har altid været hos faderen, men det var som faderens ord, ikke som kød og blod og sjæl. Altså ser vi at hvis fadren tog bort det som han havde skabt jesus ved, sin hellige ånd, at så var der kun Jesus tilbage ik? Menneskaet Jesus som aldrig havdet syndet, og heller aldrig gjorde det tak og lov, men som blev gjort til synd, for at vi kunne blive gjort retfærdige gennem ham, og hans død-åndelige død. Derfor kunne døden og helvede ikke holde ham, da han jo aldrig havde syndet, men bare taget vores plads, og smagt døden for vores skyld og synd. Når man er død, så er man død, og når man har lidt, så har man lidt. Jesus led og døde for os, så selfølgelig skulle jesus ikke blive i helvede, da han jo ikke havde gjort synd, og dermed kun var der
  som resultat af at have modtaget din og min synd ind i sig. Derfor ordene min Gud min Gud hvorfor har du forladt mig? Okey det var så en udlægning af hvad jeg syntes var en god forklaring på hvorfor trosbevægelsen måske alligevæld har fat i den lange ende .

 10. Brian Says:

  Lige en Reprimande: husk at ligesom nogle grupper af kristne kan tage fejl og sige forkerte ting, så kan vi også. De skriftkloge på jesu tid hadede Jesus, og beskyldte ham for at være besat af en ond ånd, ligeså har kristne op igennem tiden, måtte ligge øre til diverse beskyldninger, om alt fra vranglære, til gudsbespottelse. Det der undrer mig er, at rigtig mange af dem der går imod Todd bentley, ikke selv har nogle resultater at fremvise, ingen helbredelser , udfrielser eller frelste mennesker, heller ingen forfølgelse eller angreb fordi de tror på Jesus .Sandheden er at satan er ligeglad, sålænge man bare er religiøs, og ikke vandrer i helligånden som Jesus. Den katolske kirke er kendt for at have myrdet, prædieket osv i guds navn, men hvor megen forfølgelse havde den selv, nej det var folkets kirke ,jeg siger ikke at vi ikke må tvivle , men medmindrer vi ved Gudånd ved at vi har ret, så vil jeg hævde at vi skal holde munden lukket, og søge Gud for det,
  lad os ikke være klog i egne tanker men være ledt af Gud ånd amen.

  ps Jeg kan varmt anbefale en bog med tilen 2000 år med Helligånden
  af Hans P. Pedersen. Den gennemgår hele kirke historien, og viser også hvordan at helbredelse og udfrielser har været en fast bestandel af de kristnes liv, fra de første kristne til nu, udover det får man indblik i kristne personligher op gennem tiden og hvad historien har bragt med sig af sejre og nederlag for kristenheden
  meget spændene læsning

 11. René Vester Says:

  Hej Brian
  Bare lige en kort bemærkning. Kristne laver fejl, og kommer til at sige forkerte ting. Jeg er sikker på at man kan finde noget i mine prædikener som der er fejl i. Men det er ikke ligemeget hvad vi siger som er forkert, og hvordan vi efterfølgende forholder os til det. Hvis man har begået en fejl som man godt selv kan se og erkender sin fejl, er ikke noget jeg vil bruge til at bedømme en vranglærer på. Men hvis man ikke erkender sin fejl, og det vel at mærke er kernepunkter i evangeliet det handler om. Eller man erkender sin fejl, men vedbliver med at udføre den, så er det muligt at bedømme en som vranglærer. Dog kun hvis det handler om kernedoktriner som bliver udeladt eller bliver forvansket.
  Da Todd Bentley ikke prædiker et evangelium der fører til omvendelse fra synd, og overgivelse til Jesus, men istedet fokuserer på en masse ydre ting som ser vildt ud, plus den måde han gør det på, gør at jeg ikke kan anse ham for en der kommer i Herrens navn.

 12. OBS Hansen Says:

  HEJ Alle
  Brian Har du skiftt mening angående Todd Bentley siden du skrev det første inlæg?

  MHT Todd Bentleys opreklamerede helbredelser, så kig lige her!
  Ikke engang 3 helbredelse kan verificeres. (bevises)
  Endnu engang bliver de syge snydt og frarøvet deres værdighed og penge.
  Her er et interview produceret af udenforstående. (2 dele)
  Del 1: http://www.youtube.com/watch?v=8Tv1NCbL7HA
  Del 2: http://www.youtube.com/watch?v=69p-vJfWudo
  Og et om PENGE
  http://www.youtube.com/watch?v=v3osW9iwbfU&feature=related
  Jeg så også en artikel i Udfordring om Todd men det der virkelig slog mig var det Gudrun Toldam, der er med i ledelsen af Midtjyllands Frikirke sagde
  Citat:
  – Så behøver vi vist ikke at være ængstelige for, om Todd Bentley er af en anden ånd, når de mange ”fædre og mødre” kan indsætte ham, bede for ham og profetere over ham og dermed sige til den øvrige del af verden, at de siger god for det, der sker, siger Gudrun Toldam.
  Citat slut.
  Er det måden man skal bedømme om en mand er sand profet på?
  Fordi de andre siger god for ham?
  OG HVEM ER LIGE DE ANDRE.!
  Her er et forum der har fulgt med fra begyndelsen af
  http://www.revivalschool.com/

  Guds fred være med jer
  OVE

 13. Brian Says:

  Hej Alle, og hej Ove. Omkring Todd Bentley, er jeg nu der hvor at selv om jeg kan syntes noget af det han har sagt lyder mærkeligt, og som noget man ikke finder i Biblen, at jeg har valgt bare at holde mig til det jeg kan finde i Biblen og som jeg har Helligåndens vidnesbyrd om er sandt. Jeg er vendt tilbage til trosbevægelsen efter en lang periode med tvivl forviring og masser af kritiske røster som jeg valgte at tro på men nej det var ikke som de hævdede falsk lære og det takker jeg Gud for at han lod mig fatte før jeg stoppede i trosbevægelsen havde jeg ikke blev i ordet og derfor havde jeg mange op og nedtur idet at når jeg var overgivet til Guds ord oplevede glæde fremgang helbredelse osv men det modsatte når jeg tog let på det Gud sagde og ikke blev i det Det førte til at jeg valgte at holde mig for mig selv hvorefter internettet blev en fidus hvorpå jeg kunne undskylde hvorfor det ikke fungerede for mig i trosbevægelsen faktisk hader jeg ordet trosbevægelsen og vil hellere kalde den Gudsbevægelsen nå men så begyndte jeg livet som solo kristen jeg følte at der nok ikke var ret mange rigtigt troene tilbage ja at alle kirker p den ene eller anden måde var infiltreret ret trist ikke . så fandt jeg siden med af Rene Vester Jubie her var en der mente det samme jeg var ikke alene og pludselig var jeg blandt dem der havde den rette udlæggelse af Biblen og som kunne pege alle vranglærene ud men ja nu det fortid og jeg har indset at det var mig der var forkert på den I kbc hvor jeg kommer er jeg glad for komme, da jeg her finder at man præidker som Gud ønsker det, og ser mennesker blive forvandlet, omvender sig går ud og når andre, osv .Jeg vil ikke begynde at udlægge det Biblen siger om at jesu åndelige død, hans tur til Helvede i vores sted osv, da jeg allerede har skrevet om det. Det er jo sådan at selv om man ikke lige fanger alt hvad Biblen siger, at så kan man jo stadigt blive frelst, men ja selfølgelig ønsker Gud at vi skal vokse, og opleve mere af den frigørelse og nåde, som det at blive et Guds barn indebærer, her har jeg fundet stor hjælp gennem E.W Kenyons bøger. Meget lort har været sagt om denne mand, og ja læser man alt hvad kritikkerne siger, ja så har vi jo her en vaskeægte ulv i fåreklæder, men var det hvem han var? Pga Tradition og menneskeoverleveringer, er mange idag ikke fri fra den satan jESUS så fuldstændigt besejret. Ja de er måske frelst, eller religiøse, men oplever ikke den kraft og frihed de første apostle levede i. Det skyldes at vi op igennem tiden har været præget af doktriner og overleveringer fra forskellige personer kirker traditioner præster osv. Den katolske kirke feks og Augustin som dog omvendte sig til sidst fra hans forkerte ideer om Biblen bemærk jeg siger ikke at han ikke var kristen men at han havde nogle forkerte ideer som så igen præget dem der tog imod dem som Guds ord. jeg kunne nævne mange navne, men sandheden, er at dem der virkeligt vandrer i det som Gud har sagt, altid har oplevet forfølgelse , verbalt og fysisk og blevet kaldt vranglærere fordi de ikke fulgte traditionerne og det der kom fra den katolske kirke forskellige præster osv som hævdede at deres udlægning var den man skulle tro. Altså er der en logisk grund til at vi ikke ser mere af Guds kraft idag end vi gør, og den kaldes religiøsitet. Jesus er den samme, men vi er som vi altid har været, tilbøjelige til gå vores egen vej, og mene som vi selv vil, eller som andre mener . Traditionelle meninger er blandt de værste, det var sådan den katolske kirke holdt dets jerngreb i middelalderen, den havde sine doktriner som der jo ikke kunne sås tvivl om, men så kom lutter Amen.
  Jeg vil med denne text opfordre alle der læser dette ikke at drage forhastede konklusioner om andre kristne ja nogle lærer vranglære men ikke alle men husk at vi har haft den mørke middelalder hvor der selv om der skete mirakler og folk blev frelst ikke skete så meget igen vov at tro at kirken idag er på vej tilbage til hvad den fra begyndelsen vandrede i at mange af de store mirakler der raporteres om og de mange der bliver frelst virkeligt finder sted og at vi muligvis er flere end man lige tror der er på vej til Himmelen lad os også huske at Fordi Jesus er den samme idag at så virker han også som dengang og mange bliver helbredt sat fri og frelst af Guds nåde og ja nogle falder fra igen men Gud vil møde alle så lad os som tror ikke bare prædieke om synd o g dom me også lægge hænder på de syge og kaste onde ånder ud som vi jo også er befalet lad os vise denne verde at vi har det den søger ved selv at leve helt for ham der har mødt os og skinne som lys i verden gennem hellig livsfærelse Gud velsigne jer alle kærlig hilsen Brian

 14. Brian Says:

  Jeg beklager de manglene komma og punktummer

 15. René Vester Says:

  Hej Brian
  Skidt med de kommaer og punktummer. Jeg kunne skrive meget til din kommentar, men vil nøjes med følgende:
  Et af de ønsker der er med denne hjemmeside er udover at pege på Jesus, at fremme evnen til at tænke selv, blandt kristne. Med det mener jeg at vi ikke skal tro på enhver der siger man kommer i Herrens navn. Vi er nødt til selv at bedømme om en lære er korrekt eller ej. Derfor har vi brug for bibelen. Jeg mener ikke at alt forkert undervisning nødvendigvis medfører at man er en falsk profet. Men der er også dem der så tydeligt er falske profeter, at det undrer mig at kristne ikke kan vurdere dette. Det tror jeg skyldes at man er nået til et punkt hvor folk kun hører hvad der bliver sagt i kirkerne. Men man læser ikke skriften systematisk og man studerer den ikke tilstrækkeligt. Jeg ville ønske at flere kristne læste bibelen ordentligt og systematisk, og viste at de kan tænke selv, og tør stå fast på det Gud siger i sit ord. For så kunne jeg godt skrue ned for mit arbejde her på http://www.omvendelse.dk.
  Martin Lloyd Jones taler lidt om dette i det citat jeg brugte i dette indlæg:

  http://sand.omvendelse.dk/citat-om-de-falske-profeter-af-martin-lloyd-jones-258.htm

  Ellers vil jeg ikke blande mig i din beslutning. Det er dit eget valg, og jeg har blot vist hvad skriften siger og sammenlignet med det som bl.a. Todd Bentley siger.

 16. Birgitte Løvstrøm Says:

  Hej

  Jeg var fra 2 juni til 10 juni rejst sammem med 10 personer til Florida, Lakeland.

  Jeg kan fortælle at Guds nærvær var meget stærkt og havde personlig nogle oplevelser med Gud at Gud talte til mig på en stærk måde.Der var power på inde i teltet, og folk var bare med. Jeg blev ikke helbret, men bad heller ikke om forbøn. EN uge -14 dage efter vi kommer hjem oplever jeg det tager en markant drejning og Todd blev mere og mere væk, og jeg tænkte, noget er helt galt- Og det ma man jo sige. Hvordan kan man hverdag være under Guds salvelse, så man ikke altid kunne gå og så på record tid blive skildt og at Todd allerede har gang i en anden kvinde, hvorfor,—–Fordi de, mangler Gudsfrygt og Gudsfrgten skal vi have.—- ingel vækkelse uden Gudsfrygt, – og jeg kan huske at det var der heller ikke i lakeland med Todd på møderne. Der hvor jeg er et stort spørgsmålstegn, er ; Om han startede med et rent hjerte og mistede det ved at blive lidt for smart, -eller havde han en dagsorden for at gøre dette.Hans liv er ødelagt ligenu pga. de har afsat ham igen. Hvor mon han kommer til at prædike i fremtiden, hmm. Det der også overrasker mig er at jeg ikke kunne fornemme noger var galt de første 2 mdr, da jeg ellers altid ved om det her er sandt eller falsk, jeg har nådegaven til at bedømme ånder og den er meget stærk. Det er første gang jeg ikke har kunnet bedømme, og det skræmmer mig for hvordan skulle jeg være sikker på den næste vækkelde, -og selvom der er Gudsfrygt. I Lakeland stod jeg i en tyk asmusfære og troede jeg var sammen med Gud og tilbad ham.

  KAN DJÆVLEN KOPIERE GUDT NÆRHED/ HERLIGHED??????? – ja jeg ved at Moses smed staven og de smed deres og der var 2 slanger og de gjorde ogaå vandet rødt som Moses gjorde og meget mere magi.

  Jeg er blevet forvirret og har brug for at få det belyst. ER der nogen der kan fortælle om hvad det er i ser, som gør at i ved at denne vækkelse ikke er fra GUD.

  Håber der er en der vil belyse det, så jeg fremover kanv ære opmæksom.

  Kærligst Birgitte Løvstrøm

 17. René Vester Says:

  Hej Birgitte du giver os indblik i den måde du har oplevet det på, og det som du har nået frem til. Jeg har hørt lignende ting fra andre som har været involveret i Todd Bentley, også fra før den såkaldte Lakeland “vækkelse” begyndte.
  Som jeg ser det tror jeg du har forvekslet Guds nærvær med noget andet. Det kan godt være du ikke lige kan se det nu, men jeg har oplevet lignende ting selv, som jeg efterfølgende har reflekteret over og nået frem til bare var en oplevelse. Jeg kunne ikke nødvendigvis konkludere at det var Guds ånd. Der har været andre gange hvor jeg har været sikker på at det var Gud. Men lad tiden vise om du når til samme konklusion, jeg kan godt sætte mig ind i hvad du mener.
  Jeg tror godt jeg forstår hvad du mener når du siger at du formår at bedømme ånder. Det er ikke noget der kun er gældende for karismatikere. Jeg ved om flere der har oplevet lignende ting når de har været konfronteret med okkultister fra New Age bevægelsen. De kunne mærke noget var forkert, også selvom de ikke lige kunne definere hvad præcist det var. De har dog ofte kunne finde ud af det bagefter. Så jeg vil ikke sætte tvivl om det du skriver om din nådegave.
  Det som jeg tror du har fundet ud af, er at bedømmelse er mere end en følelse i hjertet eller maven. Bedømmelse er at kende sandheden og på baggrund af den viden se hvad der er sandt og hvad der er usandt. Med andre ord, det er i høj grad nødvendigt at vi kender Guds ord. Vi er nødt til at læse bibelen, for at lære Gud at kende, og derved finde ud af hvad Han mener og hvad Han ikke mener. Det er her jeg ser at nogle kristne går fejl. De tror de kan nøjes med at lade sig “lede”, men glemmer at Guds ord er deres rettesnor, og vejledning.

  Djævelen kan kopiere Gud, men han vil adrig formå det fuldt ud. Derfor er det vigtigt at kende til de kendetegn som en Gudsdrevet vækkelse er fyldt af. Bl.a. gudsfrygt som du selv nævner. Men også hvad det er for tegn en forkert vækkelse er fyldt af, bl.a. menneskefokuseret forkyndelse.

  Jeg tror den forvirring du oplever kan udvikle sig til at gøre dig endnu mere fast i troen. Du har grund til at glæde dig over at Gud har vist dig at der var noget galt. Og glæd dig over at dette burde få dig til at lære Ham endnu mere at kende. At der er nogle ting som du synes kan virke forvirrende handler muligvis mere om din baggrund og den undervisning du har fået om disse ting i forvejen. Men det er kun et gæt, og gælder ikke nødvendigvis for dig, da jeg ikke kender din baggrund.

  Tak ellers for din ærlighed omkring det du har oplevet dette både da du var der og specielt efterfølgende.

  Allervenligst René Vester

 18. Martin L. Says:

  Hej …

  Lige en kommentar fra mig. Hvis nogen tror, at Todd Bentley er ledt af Ånden, og at der er Guds nærvær der er stærkt ved hans møder, så mangler de simpelthen dømmekraft. Men Herren er villig til at hjælpe dig, hvis du ønsker at kende, og følge Sandheden …

  Der er rigtigt mange vildledte mennesker i kirkerne i dag – men det er jo også forudsagt af Herren …. men husk kære brødre …. du har ingen undskyldning …. gå til Guds ord, og bliv vis ! Det er Helligånden, der skal undervise dig om Sandheden : Jesus Kristus. Vær ikke en af dem, som Herren ikke kender på den yderste dag !

  Todd Bentley er nu afsløret – så kom videre med dit liv !! Vær ikke menneske følger, men Kristus følger. Han vil lede dig til livet – mennesker til død !

  KH Martin L.

 19. Birgitte Says:

  Hej Igen.

  Tiden er nu gået og hele denne oplevelse har gjort, at Guds ord blevet endnu stærkere for mig og mit Gudsforhold er blevet stærkere. Jeg har nu altid sat Guds ord over menneskets, men dette har lært mig at altid gå tilbage og høre om hvad Gud siger og være mere opmærksom på hvad præsten prædiker. Og jeg er bare taknemmelig til Gud over han har givet mig bedømmelsens nådegave, den er en trofast ven i mit liv, som har sparret mig for at gå ind i problemer og jeg har kunnet advare andre, så de kunne undgå det samme.

  Tusind tak for jeres gode svar, jeg er helt enig i det i skriver.

  kærligst Birgitte

 20. Birgitte løvstrøm Says:

  Hej Rene.

  Det er nu længe siden. men faldt lige over dette link.
  gaven til at bedømme ånder er nok den mest glemte gave i menigherderne i dag, hvilket satan har formået at ømdøbe til ” kritik, sladder, bagtalelse, du er paranoid, osv. den er næsten en glemt gave, jeg har aldrig blevet undervist i den, selvom jeg har gået på flere bibelskoler/højskoler ca 3 år sammenlagt fra forskellige kirker. Det er udelukkende helligånden som har undervist mig gennem 17 år. Jeg har fået mange over snuden og levet opfattet forket, det har lært mig først at holde mund, men i dag er jeg vokset med gaven og bruger når der er et gunstikt øjrblik.
  Hvordan får vi menighederne til at få øjnene op for hvor vigtig en gave det er at bedømme ånder, for ligenu hygger djævlen sig og har næsten frit spil, men samtidig er det også gaven han frygter mest, for kommer den i funtion ved han at han er på vej ud. Nok derfor han prøver at tilsløre denne gave mest, som afslører ham.
  menighederne må vågne op, hvordan får vi gjort det.
  Birgitte

  d

Leave a Reply