Jeg har fået nogen kommentarer ang. mine skriverier her på bloggen om Joel Osteen. Jeg ved at der er flere der er blevet vrede, og irriterede over at jeg kan finde på at bedømme Osteen som en falsk lærer. Jeg kan godt forstå at nogle bliver vrede over det, fordi han er blevet et ikon for mange kristne, men hans udtalelser viser at han er et dårligt ikon!

Bibelen taler flere steder om at vi er nødt til at bedømme i disse ting. Dertil skal det siges at det jeg har udtalt mig om vedr. Osteen, har Osteen selv udtalt. Enten har jeg hørt ham sige det, eller også har jeg læst hans udtalelser. Det er ikke rygter mine bedømmelser er vurderet på, det ville jeg selv synes ville være forkert. Jeg er faktisk akademiker, og vil gerne have at det som jeg skriver her på bloggen, også kan dokumenteres!

Men hvis du er i tvivl om Joel Osteen er fra Gud eller ej, så kan du jo selv sammenligne hans budskab med den gamle pinsepræst David Wilkerson (han er altså en pinsepræst der bygger på Guds ord, og ikke på åbenbaringer sådan som Brian McLaren og lignende pinsepræster). Det er to totalt forskellige kors der bliver talt om her.


NB: Jeg har hørt at mange bliver frelst i Joel Osteens menighed, men til det skal det siges at man i bibelsk forstand, kun kan blive frelst hvis man omvender sig fra sine synder og giver sit liv til Jesus. Ikke igennem en magisk bøn om at få Jesus ind i hjertet. For der står ikke noget i bibelen om at man bliver frelst ved at gentage en lille magisk bøn. Så spørg dig selv om der er noget i Osteens prædikener som gør at der er grund til at omvende sig?

Share on Facebook

Leave a Reply