I morgen tirsdag er jeg underligt nok blevet inviteret til Hillsongs opstart af kirke i København. Det var så den invitation jeg ikke lige forstod. For hvad skulle jeg dog lave der? Jeg har været flere gange hos Hillsong i London. Jeg har hørt flere prædikener af Hillsongs leder Brian Houston, og hørt andre prædikener fra deres prædikanter. En ting som er gældende for dem alle, er at evangeliet ikke en del af deres forkyndelse. Det er søgervenligt trosbevægelsesvrøvl, og de arbejder jo også sammen med trosbevægelsen, i og med de har samarbejdet med folk som Joyce Meyer, T. D. Jakes og Joel Osteen.

På Facebook var der i sidste uge nogen på Hillsong Copenhagens profil, der spurgte om prædikenen på tirsdag af ”næstkommanderende” i Hillsong, Robert Fergusson vil blive oversat. Til det svarede jeg at det sådan set var ligegyldigt om det blev det eller ej. For evangeliet ville jo ikke blive forkyndt alligevel, da Hillsong ikke er kendt for at prædike det budskab. Den kommentar blev senerehen slettet (hvilket jeg er helt ok med) men kan ses i slutningen af dette indlæg.

Moses Hansens søn
Den blev slettet af Moses Hansens søn, Thomas Hansen som er den nye leder af Hillsong i København. Han skrev til mig at han sletttede den fordi han fandt den frastødende. Det kan jeg godt forstå han mente, ifald han var istand til at vise mig at jeg tog fejl. Det burde han jo have gjort ved blot at have taget en prædiken af Brian Houston, hvor han rent faktisk prædiker evangeliet. Det ville have været den absolut bedste måde at tilbagevise min anklage. Så jeg spurgte Thomas Hansen om han så ikke kunne vise mig, hvorhenne Brian Houston bare indenfor det sidste år har prædiket evangeliet. I stedet for at give et svar, skulle jeg så først definere evangeliet for ham. Det var jeg ret målløs over. For her var en præst, som havde brug for at jeg skulle definere evangeliet. Det burde han da være istand til som præst, men jeg valgte så at give ham en definition, og viste ham hvad der kendetegner den nytestamentlige forkyndelse.

Hvis det er normalt, burde det være nemt at finde
Thomas Hansen svarede indtil flere gange at man prædikede evangeliet hos Hillsong, men afviste gentagne gange at give eksempler derpå. Til sidst svarede han, at han ikke havde tid til at finde dokumentation for det.
Men sagen er jo den enkle at hvis Hillsong virkelig prædiker evangeliet, så burde det slet ikke være svært at finde et eksempel på hvor det bliver prædiket. Det burde da bare være nemt at finde, en prædiken som indeholder et tydeligt evangelium, hvis det er normalt at det bliver forkyndt.  (Se mere om hvorfor det har betydning her: https://sand.omvendelse.dk/vi-ma-ikke-tage-evangeliet-for-givet-4471.htm)
Men det er ikke første gang jeg har været igennem en sådan debat, og jeg er heller ikke den eneste der har prøvet det. Min ven Cameron Buettel (ja, jeg har venner) har haft en længere debat, med netop den mand som kommer i morgen hos Hillsong Copenhagen, og han har også spurgt efter evangeliet. Men han fik heller aldrig noget brugbart bud på det (se link nedenunder).

Hvordan kan det være at disse folk ikke kan finde evangeliet i deres kirke? Hvordan kan det være at folk tror Hillsong er en kristen kirke, når de ikke advarer imod den kommende dom, og prædiker omvendelse fra synd til Kristus? Og hvordan kan det være at dem som kommer i Hillsong normalt er folk der kommer fra andre kirker i forvejen og bare har rykket over i en kirke med dårligere forkyndelse, men bedre musik? Er det virkelig et tegn på god udvikling? Er det det man kalder fornyelse?

Men måske er jeg bare for overbekymret. For Thomas Hansen er jo søn af Moses Hansen, og Moses Hansen har selv vist at han synes Hillsong er rigtig godt og støtter sin søn. Og Moses Hansen har jo ikke taget fejl af den slags før. Hvis man ser bort fra hans falden på halen for trosbevægelsen i starten af halvfemserne som splittede apostolsk kirke i to dele, foruden hans samarbejde med Christian Hedegaard og Ruth Evensen. Hmm måske er der et eller andet hos Moses Hansen der gør at hans bedømmelseskraft trænger til en teologisk reparation, og som gør at jeg burde være bekymret alligevel?

Til jer der besøger Hillsong i morgen aften i København. I får en god aften, hvis I ikke kan lide at høre evangeliet, men elsker at høre om jer selv og hvad I er i stand til, og ønsker at få det serveret med rytmisk musik. Hvis I kommer for at høre evangeliet, så bliver I skuffet, for det vil I ikke komme til at høre af Robert Fergussons mund. Hvis du møder enten Robert Fergusson eller Thomas Hansen, så gør dig selv den tjeneste at spørge dem om hvorhenne man kan finde en prædiken indenfor det sidste år hos Hillsong hvor evangeliet bliver forkyndt. De vil ikke give dig den, for de kan ikke finde det vigtigste for en kirke at forkynde. Du kan også spørge dem om hvad evangeliet er, og hvis de svarer rigtigt (det kan godt ske) så spørg hvorfor de så ikke prædiker det.

Her er hvad Cameron Buettel har haft af skriverier om Hillsong og hans debat med Hillsongs ansatte: http://onceuponacross.blogspot.dk/2010/05/hillsong-revisited.html
Her er hans correspondance med Robert Fergusson: http://onceuponacross.blogspot.dk/2010/01/false-gospel-of-hillsong-part-2_27.html

Her er et eksempel på hvad Hillsong fejlagtigt tror er evangeliet: http://onceuponacross.blogspot.dk/2010/10/i-finally-got-sent-hillsong-video-that.html

Her er den kommentar som Thomas Hansen fjernede, og som han ( i fald at Hillsong virkelig prædiker evangeliet) kunne have tilbagevist ved at dokumentere med et eksempel.

”That is not a problem Thomas in Hillsong. For the gospel is not preached there. It is only bibletwisting sermons with cool music. So you can go to Hillsong and not be worried if it is in danish or english. What should worry you is that the gospel is not being preached there. If anyone disagree with me on this, then please show me just one sermon where Brian Houston gets the gospel right, and talk about sin, justice, penalty repentance the cross and the ressurection and why Jesus is God.”

Share on Facebook

6 Responses to “Thomas Hansen fra Hillsong Copenhagen har ikke tid til at finde evangeliet”

 1. Morten C Says:

  Det er opad bakke for evangeliet. De unge vil bare have noget melankolsk musik der får følelserne i kog og “fedt” tøj på og hænge ud med vennerne.

  At være kristen er jo en livsstil, og hvem siger iøvrigt at helvede eksisterer og at utugt er en synd ?

 2. Anders Says:

  Romerbrevet 3:10 siger det meget godt og passende: Der er ikke én der er retfærdig. Ingen søger Gud. Dette er ikke den eneste grund til at jeg synes at man bør tøve før man hænger en anden kirke og endda person ud fremfor at bruge muligheden til at forkynde evangeliet. Til at forkynde Jesu kærlighed. Hvornår tror man nok til at være sandt omvendt? Er det når man gør som farisæeren der var glad for at han ikke var lige som tolderen? Og igen, der opnås at påpege tornen i broderens øje men ikke at se planken i sit eget. Det er en alvorlig ting sådan at stemple andre mennesker. Hvis hillsong skulle vise sig at være en fejl, vil jeg da gerne vide hvad forfatteren har gjort udover at påpege “fejlen”. Der er ikke lagt op til meget mere end mistanke her. Den tillid og næstekærlighed som evangeliet udtrykker, virker fjern for mig i dette indlæg.

 3. René Vester Says:

  Kære Anders, der er to ting du godt må svare på. Hvorhenne har jeg påstået at jeg er bedre end andre, og dermed kan puttes i kategorien farisæer? Det mener jeg ikke på noget tidspunkt at have gjort. At kritisere en kirke som ikke fremmer evangeliet, men istedet promoverer vranglære er ikke farisæerisk, men bibelsk. Læs blot galaterbrevet, og Judas brev, bare for at starte nogen få steder.
  For det andet så mangler du at påpege hvad jeg skulle have skrevet som er forkert. Men hvis det jeg har skrevet er sandt, er det så ikke et problem for både Hillsong og Thomas Hansen, foruden dem som følger i Hillsongs fodspor?

 4. Jacob Kristensen Says:

  Det er umuligt at opdele kirker i sand og falsk lære – der er en god blanding af begge dele i alle kirker – så at pege på en bestemt kirke er aldeles forkasteligt.

  Det er heller ikke muligt at sige at hele forkyndelsen er forkert, bare fordi den indeholder forkerte elementer – at tro det er en stor fejltagelse. Derfor kan vi altså konkludere at også trosbevægelsen har elementer af sandhed som bør tages alvorligt, også af folk som måtte være uenige med dem på andre områder.

  Vi burde alle kun glæde os over, at disse elementer af sandhed bliver forkyndt – dermed ikke sagt at vi ikke skal kritisere de forkerte elementer. Men i din artikel her begår du nettop den fejl, at komme med den absolutte vilde påstand, at evangeliet ikke forkyndes. Husk på at de apostle også tog fejl og var uenige – skulle vi være bedre end dem i dag?

 5. René Vester Says:

  Jakob du skrev følgende “Det er umuligt at opdele kirker i sand og falsk lære “, men jeg tror ikke du har tænkt over konsekvenserne af den påstand. For hvis det virkelig er sandt hvad du skriver, så betyder det at de advarsler som der er i bibelen imod kirker og lære som er vranglære, er noget vi er nødt til at ignorere. Og hvis vi skal ignorere bibelen, så har vi ikke længere noget ståsted.
  Men ja der findes elementer i alle kirker som kan defineres som fejl. Spørgsmålet er dog ikke om der er fejl, men om fejlene er med til at fjerne fokus fra evangeliet, eller om de ikke er til hinder derfor. Når det drejer sig om kirker som Hillsong, så ser vi jo et mønster i forkyndelsen på at evangeliet ikke er tilstede. At noget så væsentligt som evangeliet ikke bliver forkyndt, men noget andet istedet, viser at det er en kirke der enten har glemt hvad det oprindelige budskab er, eller også slet ikke forstår evangeliet.

 6. Eva Says:

  Jeg har ikke været i Hillsong (endnu), men som mange andre danske kristne har jeg lidt blandede følelser omkring Hillsong som kirke i Danmark. Jeg kender simpelthen ikke nok til deres kirkekoncept og teologi til at udtale mig om deres måde at være kirke på. I forhold til musikken har jeg, som så mange andre, en lang række yndlings-Hillsong-sange, som jeg synes har virkelig stærke og sande tekster. Ligesom jeg dog synes, at meget af deres musik både musikalsk og tekstmæssigt glider ud i en lidt ensformig køre. Men nok om musikken i sig selv – en af mine forudfattede og ikke særlig oplyste fordomme om Hillsong har netop været, at folk, der allerede er kristne, søger derhen på grund af musikken, og ikke så meget på grund af forkyndelsen, hvilket, hvis det passer, er rigtig trist. Den anklage – at kirkerne konkurrerer indbyrdes om allerede frelste medlemmer – kan man dog sikkert, desværre, rette mod mange andre kirker end Hillsong. Well, men for nylig fik jeg dog afkræftet i hvert fald en af fordommene: Jeg talte med en fra Hillsonng CPH, som fortalte, at der er virkelig mange nyomvendte, og at der alene i hans cellegruppe var fire (var det vist nok). Det mindede mig om, at man virkelig skal passe på med sine fordomme, og at jeg nok hellere selv må besøge kirken, før jeg udtaler mig om, hvad de står for. Selvom man skulle have betænkeligheder ved Hillsong-teologi på globalt plan, kan der jo godt være lokale variationer, og betoningen varierer altid fra prædikant til prædikant – også inden for samme kirkesamfund. Så selvom man skulle have noget imod måden, som Hillsongs internationale ledere forkynder på, så bør man vel besøge Hillsong CPH, for at kunne vurdere Hillsong CPH.

Leave a Reply