I dag blev det mere en teologiens dag i Viborg, og ikke så meget evangelisation, som dagen før. Vejret i starten var alligevel ikke så godt, og vi var nogen sammen fra forskellige kirkesamfund, som alle var reformerte kristne. Vi fik brugt meget af dagen til at diskutere teologiske spørgsmål. Hvad er kravene for en bibelsk kirke? Hvis man skal starte en ny lokal kirke op, hvad er så vigtigt at have i sin trosbekendelse?. Hvorfor er det vigtigt at prædike et tydeligt og klart evangelium? Og vigtigheden af at vi ikke har noget at rose os af, men at Gud skal have hele æren.
Det var rigtig godt at være sammen med andre som ville tale om disse vigtige spørgsmål, og havde svar som var baseret på det der står i Guds ord. Det var en stor velsignelse at være sammen om dette.

Open Air
Men vi kom heldigvis ned i Viborg by en god del af eftermiddagen, og vi havde vejret med os på det tidspunkt. På en af pladserne i gågadesystemet sad der en stor gruppe unge og snakkede. Situationen var som skabt til en open air forkyndelse. De andre stillede sig strategiske steder, og jeg trådte op på en bænk ved forsamlingen. Jeg startede med at fortælle at jeg glædede mig over disse påskedage hvor vi kan holde ferie og nyde det gode vejr (ja jeg startede lidt søgervenligt). Men så tog jeg min vandflaske i den ene hånd og et bundt pengesedler i den anden og stillede dem et spørgsmål som jeg kunne bruge som ice-breaker. Da jeg havde talt lidt om vigtige valg, (se mere om hvordan vi gjorde dagen før på dette link) og at det vigtigste er at finde ud af hvad der sker når vi dør. Så fortsatte jeg med at fortælle at kun gode mennesker kommer i Himlen, og vi derfor er nødt til at finde ud af hvem der er gode, og hvem der ikke er. Det foregik ved at jeg sagde følgende:

“Jeg synes måske jeg er et godt menneske, for jeg er ikke som min nabo der tæsker sine børn. Og min nabo synes hun er et godt menneske for hun er jo ikke som alkoholikeren der sidder på bænken og drikker hele dage. Og alkoholikeren synes han er et godt menneske for han er jo ikke som ham stiknarkomanen der stjæler for at få narko. Og stiknarkomanen synes han er et godt menneske for han har jo ikke voldtaget nogen. Og voldtægtsforbryderen synes han er et godt menneske for han er jo ikke ligesom ham Joseph Fritzl der spærrede sin datter inde i 24 år og misbrugte hende. Og Joseph Fritzl har sagt at han er et godt menneske, for han kunne jo have slået hende ihjel, så han er jo ikke som morderen. Og morderen synes han er et godt menneske for han er jo ikke ligesom Hitler der slog 6 millioner jøder ihjel. Og Hitler kunne sige at  han var et godt menneske, for han var jo ikke ligesom Stalin der slog mellem 30-60 millioner af sine egne ihjel. Vi kan altså ikke finde ud af hvem der er et godt menneske ved at sammenligne os selv med andre. Vi er nødt til at finde en fast standard for hvem der er et godt menneske, og der har Gud givet os de ti bud.”

Og så tog jeg dem igennem loven, viste at vi alle er skyldige overfor Gud og at Gud er nødt til at være retfærdig, og at vi vil foretrække en retfærdig Gud fremfor en uretfærdig gud. Og nu kunne jeg så give dem de gode nyheder om Jesus, og hvad der skete i påskedagene da Jesus blev korsfæstet. Så alt i alt fik de hele evangeliet om omvendelse til syndernes forladelse for at vi kan undgå Guds vrede. TIl slut kom jeg i tanke om at den her flok af unge mennesker faktisk havde været ret opmærksomme og lyttende i forholdsvis lang tid (7-8 minutter). Så jeg sluttede af med at takke dem for at de ville lytte til mig, og at vi havde nogle traktater vi gerne ville give dem som forklarede dette mere for dem. Og så kunne vi snakke med dem en til en, og der var rigtig mange af dem der havde rigtig gode og vigtige spørgsmål som vi så svarede på så godt som vi nu kunne. Folk vil godt tale om evangeliet, både dem der godt kan se at det er sandt, og dem der er uenige. Derfor er det vigtigt at der er nogen der også går ud og taler med folk om evangeliet.

NB: Der bliver desværre ikke nogen organiseret evangelisation i Viborg alligevel onsdag d. 8, fordi der var for få tilmeldte den dag, da der var nogen som havde andre aftaler. Næste gang tilbagetilbibelen.dk afholder evangelisationsdage bliver det nok i en weekend. Hvor og hvornår det sker vil blive annonceret her og på tilbagetilbibelen.dk.

Share on Facebook

Leave a Reply