Den opmærksomme læser ville måske lægge mærke til at jeg skrev gud med lille g i overskriften, og ikke med stort som man bør gøre når det er bibelens Gud der er tale om. Men det skyldes at den gud som den amerikanske celebrity-pastor taler om, ikke er den samme Gud som vi læser om i bibelen.
Furtick er en præst som der er nok problemer med i forvejen. Han prædiker ikke evangeliet, men om sig selv (ligesom Torben Søndergaard o.l. også gør). Han samarbejder med folk der ikke tror på den treenige Gud men er oneness pentacostals. Dertil deler han gerne sin platform med folk fra både New Apostolic Reformation samt trosbevægelsen (som nogen gange er det samme). Og sådan kunne jeg sådan set fortsætte. Det er faktisk helt utroligt hvad den mand siger og gør, og samtidig slipper afsted med at sige. Men pga. en vis portion karisma så falder folk for det han siger, på trods af at det ofte er noget vrøvl.
Men tilbage til overskriften. I 2016 holdt Furtick en prædiken hvor han delte et to-minutters klip på facebook. I det klip konkluderede han at ”Gud brød loven for kærlighed”. Hans forståelse viser når man hører hele forkyndelsen som klippet stammer fra, at Furtick mener at Gud brød sin egen lov, da han valgte at tilgive mennesker. Hvis man ser klippet hvor han gentager dette igen og igen (og også har sagt det i andre steder) så er det tydeligt at Furtick gør et ret stort nummer ud af dette. Dertil mener han det stadig, for det er ikke en video der er blevet fjernet, men en han selv har lagt ud, og ligger der stadig efter fire år.

Kan Gud bryde loven?
Men hvad er konsekvensen lige af at sige Gud brød loven? Tjah det ændrer fuldstændig på at Gud er retfærdig, og gør i stedet Gud uretfærdig. Bibelen er meget klar på hvem Gud er. Gud er kærlighed, Gud er dommer og Gud er retfærdig bare for at nævne nogle ting ved Gud, som vi kan være helt sikre på. Dvs. at Gud kan ikke være en uretfærdig dommer, men at Han er en retfærdig dommer.
Evangeliet viser at Gud ikke bare kunne se igennem fingre med vores synd. Han var ganske enkelt nødt til at straffe synd, ellers var han ikke retfærdig. Men samtidig er Gud også kærlig, og ønsker ikke at sende mennesker til Helvede som jo er skabt til Satan og hans dæmoner. Men hvis vi pga. vores synd er djævelens børn, så vil vi også ende det samme sted som ham. Men i stedet for at bare lade os gå fortabt, så sendte Gud sin egen søn, for at dø/straffes i stedet for os. Jesus er det stedfortrædende soneoffer. I og med at Jesus selv er Gud, var Han også værdig til at tage hele straffen på sig, fordi Han er så meget mere værd end alle mennesker tilsammen. Men den der straffede Jesus var samtidig Gud selv. Det ses jo at Jesus blev knust på korset af Guds vrede. Han døde ikke en langsom kvælningsdød som korset normalt var for dem der hang der. Men i stedet blev han knust af Gud og døde. Så Gud udøvede sin straf mod os, på Hans egen søn. Derved kunne Gud dømme synden retfærdigt, og ikke uretfærdigt. Så Guds retfærdige dom over os, tog Gud selv på sig, så vi kunne gå fri. Dermed viser bibelen os at Gud både er kærlig, retfærdig og en dommer.
Men at påstå at Gud brød loven, gør Gud til en uretfærdig gud. Og det er reelt set vranglære. Det skaber tilmed et billede af gud, som gør at vi ikke kan være sikre på det bibelen siger om Gud mere. For hvis bibelen siger Gud er retfærdig, og vi så ifølge Furtick ser at gud er uretfærdig i og med at han brød loven, så mister bibelen sin troværdighed, og vi ved ikke længere hvem Gud er. Men heldigvis er bibelen troværdig, og Stephen Furtick er ikke troværdig.
Men selvom det er tydeligt forkert at Gud brød loven, og selvom Furtick også andre steder har vist at han er tættere på at være modalist (er imod treenighedslæren), så er der stadig mange der flokkes om ham. Han er jo karismatisk, og dygtig til at få folk i en særlig stemning. Og desværre betyder den slags mere for nogen kirkefolk, end det der står i bibelen.
Og sandheden er at jeg på trods af hvor meget vrøvl jeg har set folk falde for igennem tiden, så er jeg alligevel overrasket over at nogen kan sige god for en mand som Furtick. For hans mønster har vist at han ikke er værd at følge, og heller ikke værd at høre på.

Her er videoen hvor han siger det. Og du kan finde den oprindelige video på facebook her:https://www.facebook.com/watch/?ref=search&v=1093531844001563&external_log_id=6f71584f-6d36-4380-94fb-f86d7b72445f&q=stephen%20furtick%20broke%20the%20law

Share on Facebook

Leave a Reply