I sidste indlæg kunne man læse at Frikirkenet har inviteret en New Age filosof som hovedtaler til deres lederkonference i november (Se indlægget på dette link.). I dette indlæg vil jeg gerne vise hvad deres hovedtaler Professor Steen Hildebrandt selv siger han står for, og kigge lidt på hvor vi ellers ser den slags udtalelser. Hvis du efter at have læst dette og hvis du kommer i en frikirke som er med i Frikirkenet, så vil jeg opfordre dig til at spørge dine ledere hvordan de har det med at deres hovedtaler til lederkonferencen er en selverklæret New Age tilhænger. Det giver dig mulighed for at finde ud af om din leder står på bibelens side, eller bare følger med i det store frafalds. Så det kan også være det spørgsmål som kan sætte nogle tanker i gang hos ledelsen som kunne skabe god frugt. Husk dog at tale med respekt til din ledelse, hvad enten du er enig med dem eller ej. Men lad os kigge lidt på Hildebrandt.

Steen Hildebrandt skjuler ikke noget
Hildebrandt er en ærlig mand, som ikke ønsker at skjule hvad han står for. Det er derfor velkendt i organisationskredse at manden er New Age relateret. Hvilket også har gjort ham kontroversiel i mange professionelle lederes øjne, mens andre synes det er nogle spændende tanker. I en artikel i DJØF-bladet (fagforeningsblad for danske jurister og økonomer) sagde han i 2007 følgende om sin relation med New Age guruen Jes Berthelsen:

“Jeg har aldrig lagt skjul på, at jeg opfatter Jes Bertelsen som en lærer, men samtidig er det heller ikke noget, jeg taler særlig meget om. Jeg er jo klar over, at jeg løber en risiko for at blive opfattet som en nyreligiøs discipel, der bliver hjernevasket af en guru. Men omvendt – det, jeg tror på, vil jeg også stå ved offentligt. Men jeg er ikke nogen vækkelsesprædikant, og jeg vil ikke pådutte andre en bestemt opfattelse. Jeg har bare et ønske om at være ærlig omkring, hvad jeg står for,”” siger Steen Hildebrandt (se artikel her).

Jes Berthelsen er udover at være lærer (og ven så vidt jeg ved) for Hildebrandt, også en samarbejdspartner. Hildebrandt er indimellem gæstelærer på Jes Berthelsens spirituelle institution Vækstcentret. Dertil arbejder de sammen med familieterapeut Jesper Juul (forfatteren til “Dit kompetente barn”) o.a. om begrebet den 9 intelligens. Som handler om hvordan man kan udvikle vore børn med åndedrætsøvelser, kropsbevidsthedstræning, visualisering og fokusering, skuldermassage og fantasirejser (Se link her).
Men hvordan hvordan kan en intelligent og højt uddannet mand formidle New Age filosofi, og samtidig virke akademisk? Lad os prøve at se hvordan Hildebrandt formår at blande ledelsesteori og New Age filosofi sammen i videoen Company Karma:

Det der er interessant at lægge mærke til er Hildebrandts implementering af ordet “Ny bevidsthed” og hans kategorisering af fattigdom i tre, hvor den sidste bliver til spirituel fattigdom. Det er udtalelser som allernemmest forstå i en New Age ramme. Men det er også noget nogle kristne forsøger at forstå i en kristen kontekst. Som når Rick Warren i hans PEACE-plan fremhæver de fem goliatter som står i vejen for verdens mulighed for at blive bedre. Et af de goliatter er spirituel fattigdom. Men hvor Warren ikke formår at præcisere hvilken form for spirituel fattigdom han mener (og dermed lukker op for utallige fortolkninger) er Hildebrandt nemmere at forstå. Der er ikke nogen tvivl om at det er en spirituel fattigdom der har fokus på New Age tankegangen. Særlig når han i den samme kontekst taler om en såkaldt “ny bevidsthed”. Et begreb som er tæt knyttet til det New Age tilhængere har talt om i de sidste ca 40 år. Men for at forstå hvad det er for noget må jeg nok vælge at bruge et indlæg på det næste gang. Dette indlæg er lavet på mobilen, så jeg tror jeg må stoppe her og redigere det til senere. Næste afsnit kommer til at omhandle hvad New Age står for, og hvordan de har forsøgt (med held) at få deres tanker ind i samfunder og i kirkerne.

Share on Facebook

Leave a Reply