Der er megen diskussion i medierne om HPV-vaccinen. Sidst er der set en i Politiken. Det er den vaccine der kan forhindre kvinder i at få livmoderhalskræft. Men der har ikke været nogen stor diskussion om hvorfor mange kvinder får livmoderhalskræft. Det ville måske være mere relevant at se på.

Årsagen til at kvinder får livmoder halskræft er i stærkt overvejende grad pga et aktivt ubeskyttet sexliv med flere forskellige partnere. Det er altså ikke tilfældet at kvinder bare får livmoderhalskræft fordi de er uheldige, men fordi de har levet et promiskuøst liv. Men nu lever vi en en verden hvor Guds lov ikke bliver sat højt længere. Vi er gået over til den humanistiske lov. En lov der siger, at alle har ret til at leve som man vil. Så længe det ikke går ud over andre. Derfor skal man have lov til at leve promiskuøst, uden at det får nogen konsekvenser.

Statsstøttet HPV-vaccine er med andre ord statens støtte til at unge mennesker har flere forskellige sexpartnere. Men hvad er konsekvensen af et promiskuøst liv når det kommer til stykket. Er det ikke et samfund med brudte forhold, hvor familien ikke bliver sat højt mere. Jeg mener ikke at dette er en god udvikling for samfundet. Og kan derfor heller ikke støtte denne vaccine. Hvis man ønsker at få denne vaccine skulle folk selv betale for den, så det ikke er samfundet der støtter denne livsstil, men en selv der tager ansvaret for det. Men det er et ansvar med konsekvenser også selvom man ikke får livmoderhalskræft.

Share on Facebook

5 Responses to “Skal staten betale for HPV-vaccinen?”

 1. Markus Hvannastein Says:

  Principielt enig.. Men da vacciner hverken beskytter noget som helst(der er ingen beviser på at de beskytter, derimod er beviser for det modsatte) og direkte er farlige(mange indeholder thymerosal-“kviksølv”, formaldehyd-“kræftfremkaldende”, dyre”viraer” & en masse andre farlige stoffer) er dette lidt specielt og ændrer lidt mit synspunkt på sagen..(håber dog ik, dette leder til en medicinsk debat)

  Det minder mig hverfald om Paulus ord: “Jeg formaner da først af alt til, at der holdes Bønner, Påkaldelser, Forbønner, Taksigelser for alle Mennesker, for Konger og alle dem, som ere i Højhed, at vi må leve et roligt og stille Levned i al Gudsfrygt og Ærbarhed; dette er smukt og velbehageligt for Gud, vor Frelser,” .. at vi husker de “bestemmende” i vore bønner … Guds nåde være med jer!

 2. Linealis Says:

  Kvinderne får kun HPV hvis manden har været promiskuøs. Det kan hun jo i princippet ikke vide noget om.

  Det jeg synes er interessant i denne sag er, hvordan politikerne har stået på nakken af hinanden for at få den indført med det samme, udenom Sundhedsstyrelsens normale procedurer. Det er også interessant at se, hvilken prioritering det er udtryk for. Hvad kunne pengene ellers være brugt til? Og hvad har man gjort for at oplyse kvinder (og mænd) om risikoen ved ‘ubeskyttet promiskuitet’? Ikke så meget, lader det til. Man vil hellere bruge millioner på at undgå at oplyse dem.

 3. René Vester Says:

  Du har fuldstændig ret Linealis. Derfor er statstøttet HPV-Vaccine også en godkendelse af mænds promiskuøse adfærd.
  Som økonom kan jeg også give dig ret. Hvor mange liv udover de 100 om året som man påstår vaccinen ville redde, kunne man redde ved at bruge pengene anderledes? Hvad nu hvis man brugte dem til at indføre sund mad til skoleelever i grundskolen? Bare et bud.

 4. Linealis Says:

  @René: Men det er jo stadig kvinden der kommer til at bære konsekvenserne af mandens ansvarsløshed?

  Jeg er enig med dig i at det er mærkværdigt at man uden videre giver vaccinen til 12-årige piger, specielt når det kun sker fordi man vil profilere sig som progressiv og sexuelt frigjort. Men derfor kan det jo godt være at der findes gode argumenter for at andre skal vaccineres på den offentlige sundhedsforsikrings regning?

 5. René Vester Says:

  Det giver jeg dig ret i. Indlægget handlede også kun om HPV vaccinen. Jeg har jo ikke noget imod et velfungerende sundhedssystem. Og heller ikke forebyggende arbejde på området.

Leave a Reply