Lige nu rejser den amerikanske falske profet Gary Oates rundt i Danmark og fortæller vidt og bredt om hvordan man kan opleve den åndelige verden. Det vil sige se engle og se hvad de laver og andre ting som kan defineres som ”åndelige oplevelser”. Men når man læser om Gary Oates finder man hurtigt ud af at dem han arbejder sammen med er nogle af de mest åbenlyse falske profeter i vore dage. Eksempelvis kan man i avisen Udfordringen læse om hvordan han har fået profetiske ord fra Rick Joyner, som om det skulle være en god ting. Rick Joyner er manden som bl.a. har godkendt Todd Bentleys ægteskab med den kvinde han var sin forrige kone utro med, noget som Jesus kalder hor. Derudover har Rick Joyner godkendt Todd Bentley som en ”man of God” med en særlig salvelse, og hvis der er noget Todd Bentley ikke er, så er det en Guds mand, og salvelsen er ikke fra Gud. Hans livstil, og hans forkyndelse og hans løgnehistorier om mirakler viser med al tydelighed at Bentley er en åbenlys falsk profet. Det samme gælder for Rick Joyner, som også har kommet med falske profetier, og sat den ene falske profet efter den anden på sin prædikestol.
Men ok lad os lige kigge lidt på den bog som Gary Oates har skrevet, og som folk er så fascineret af at de har åbnet deres døre for ham. Bogen hedder: ”Åbn mine øjne”. Den bog kan man købe på originalsproget på Gary Oates egen hjemmeside. Der kan man læse en beskrivelse af bogen, som indeholder nogle navne som viser at enten er Gary Oates selv en falsk profet, eller også er hans bedømmelseskraft så dårlig at det viser at han ikke er i stand til at undervise. Lad os lige se hvad der står.

“This is one of the most exciting books I have read in a long time… I can verify this story. I am a witness to what Gary has written and more…” – Randy Clark “

Ok at Randy Clark kan lige hans bog og Gary Oates putter det på som en anbefaling af hans bog, burde få de første alarmklokker til at ringe. Randy Clark som var en af hovedpersonerne i den falske og vildledende Torontovækkelse er ikke en person man ønsker at få anerkendelse fra, hvis man har bare et rimeligt godt indblik i Guds ord. Torontovækkelsen var ikke fra Gud, og har ikke skabt noget godt i kirkerne anden end kaos og virvar.

“…as you read this book, you will receive a tremendous impartation to see into the Spirit…it will create a supernatural hunger to go deeper into the things of the Spirit.” – Todd Bentley “

Stop stop stop, hvordan kan man med bare lidt sund fornuft sætte Todd Bentley til at skrive anbefalinger af ens bog??? Det svarer til at spørge en extacy pusher om pillerne er så farlige som man har hørt i medierne; ”nej nej, medierne skal altid overdrive, nej extacy er godt for din lykke og indsigt i livets dybere mening” vil han svare. Todd Bentleys troværdighed er ikke bare lig nul, den er direkte negativ.

“Gary Oates’ book… is captivating… While it is theologically sound, it is also experientialy riveting… It contains the very heart of God, igniting everything it touches…” – Bill Johnson

Okay that’s it. Bill Johnson er noget af det allerværste når vi taler om falske profeter indenfor den karismatiske bevægelse. Og nej jeg mener ikke alle karismatikere er forkert på den. Men når det bliver karismatik som det Bill Johnson står for, med glory clouds, guldstøv og åbenbaringer og lære som er i direkte modstrid med Guds ord, så er det ikke karismatisk mere. Så er det charismaniac. Og med det mener jeg at i bedste fald så er det bare skørt det der sker i Bill Johnsons kirke, i værste fald er det dæmonisk. Mange gange tror jeg tingene der sker som er forkerte i nogen karismatiske kirker bare er skøre. Men i Bill Johnsons tilfælde hælder jeg langt mere til den dæmoniske side. Det er meget voldsomt og skræmmende de ting der sker der. For det ser ud til at der faktisk sker noget åndeligt, men det er nemt at vurdere at det ikke er fra Gud det der sker, selvom de påstår det skulle være tilfældet.
Ikke desto mindre, så skal Gary Oates tale på Frikirkelederkonferencen i denne weekend. Hvilket man kan se på http://frikirkeleder.dk/velkommen . Mit spørgsmål er hvordan man overhovedet kan finde på at sætte en sådan mand på en talerstol, når han sætter oplevelser over Guds ord, og mener at det er en god ting at lade sig anbefale af åbenlyse falske profeter som Rick Joyner, Randy Clark, Todd Bentley, Bill Johnson m.fl?

Men hvad med de præster som tager dertil, men som har deres naturlige skepsis overfor Gary Oates og hans ligesindede? Vil de også åbne munden og spørge hvorfor man tillader sig at invitere falske profeter indenfor, eller vil de i stedet tage deres gode tøj og gå, og stoppe med at støtte Frikirkeleders arbejde når de ikke kan finde ud af at invitere folk der har en bibelsk fokus på Kristus, i stedet for en ubibelsk fokus på engle?
Hvis din præst skal på den konference i daq og i morgen fredag, så håber jeg du vil konfrontere ham med det og spørge om han virkelig synes det er i orden at lytte til en så fremtrædende falsk profet som Gary Oates, og vurder så om det er en præst du ønsker fortsat at følge hvis han ikke kan se de alvorlige problemer i det.

Se Gary Oates anbefaling af hans bog her: https://www.garyoates.com/store/featured/open-my-eyes-lord.html

Share on Facebook

Leave a Reply