Pt er der meget debat i medierne om Rick Warren. Nogen siger han er en konservativ præst, mens andre fremhæver ham som en præst der ikke tænker på penge. Men vi er nødt til at finde ud af hvad han står for, og sætte det overfor bibelen. Det har jeg forsøgt ved at sammensætte nogen af de indlæg der har været på bloggen her igennem tiden om denne mand. Kender du folk som ser op til RIck Warren, og synes hans bøger er gode. Så henvis dem til denne side så de kan finde ud af, om han er så troværdig og bibelsk som vi får at vide han er.

Sandheden om Rick Warren

Share on Facebook

17 Responses to “Sandheden om Rick Warren”

 1. Kristoffer Haldrup Says:

  “Meget debat i medierne”…jeg har nu søgt på hjemmesider fra Kristeligt dagblad, over tv2 til Ekstra Bladet, men har ikke kunnet finde denne debat. -Kan du pege mig iderhen hvor debatten er, eller er der tale om en lille overdrivelse fra din side når du siger “meget debat i medierne”?

 2. Carsten Stampe Says:

  Kristoffer,
  Rene mente selvfølgelig kristne medier i det her tilfælde, hvilket desværre er en kategori som Kristeligt Dagblad falder udenfor.

  Der er vel sagtens også nogle debatter indenfor såkaldte videnskabelige medier, som vi ikke hører så meget til i TV og aviser…

  Mange hilsner,

  Carsten

 3. René Vester Says:

  Det kan godt være det har været overdrevet at skrive “meget”, men der har været noget, og det undrer mig lidt at du ikke har hørt noget Kristoffer for jeg havde egentlig vurderet dig til at være p1-lytter ligesom mig. Men anyway så hører vi mennesker jo ofte det vi vil høre. Så derfor har jeg vel lagt mærke til nogen andre ting end det du har lagt mærke til.
  Så vi kan vel konkludere at vi begge er mennesker. Jeg ville dog ønske at vi begge kunne konkludere at vi var syndere der ville være fortabte hvis det ikke var fordi Jesus havde taget vor straf på sig på Golgatas kors.

  Så denne gang er Carsten og jeg for en gangs skyld uenige. Men det er godt nok et lille punkt at være uenig på. Kan vi klare det Carsten?

 4. Carsten Stampe Says:

  Rene,
  Jeg omvender mig i sæk og aske 🙂

  …jeg lytter nemlig heller ikke til P1!

  Kærligst i Jesus,

  Carsten

 5. Kristoffer Haldrup Says:

  Fint nok, jeg ville bare have en ide om hvad du synes var “meget debat i medierne”. Jeg var, efter at have checket&søgt på diverse nyhedsportaler, temmeligt overbevist om, at det var en anden definition af “meget debat” end jeg ville bruge;)

 6. René Vester Says:

  Der har nu været noget debat. Dels har det været på tekst-tv flere gange på Danmarks Radio, og det blev også omtalt under indsættelsen af Obama. En del på Kristeligt Dagblad, men mest i amerikanske medier. Men når man ikke kender RIck Warren lægger man vel heller ikke mærke til ham. Du er nu ikke gået glip af noget, han står for en liberalteologiskt tro, som ikke er baseret på Guds ord, men humanisme. Med andre ord, han har ikke et budskab der har Jesu frelseskraft i sig.

 7. Carsten Stampe Says:

  Hej Rene,
  Hørte du at han til Obamas indsættelse bad i Yashua, Jesus og Isa’s navn! (Jeg synes der var en variant mere. Kan du hjælpe mig her?)

  Anyway, jeg synes det lugtede langt væk af denne her universelle interfaith Kristus, som alle religioner kan favne…

  Kærligst i Jesus,

  Carsten

 8. René Vester Says:

  Hej Carsten
  Jo det var blot den spanske sproglige variant for Jesus. Personlig synes jeg ikke at vi kan bruge forskellige folkeslags udtalelse af navnet Jesus til at vurdere det på. Men du har ret i at der var noget som lød i retning af noget universelt her og der.
  Samtidig var der også en hvis fokus på “kingdom now”, men igen det er jo også noget som er et tilbagevendende amerikansk fænomen.
  Så var der også den sædvanlige fokus på at hvor godt det er at en sort mand kan få det embede i dag. Det kan jeg da godt isoleret set være enig. Men det burde da være vigtigere at den mand var gudsfrygtig og hellere ville stå til ansvar overfor Gud end mennesker. For det ville da give ham noget mere troværdighed (og moral) end den han viser i dag.

  Men selve Rick Warrens bøn kan læses med kommentarer hos Ørkenpræsten som har sin blog her:
  http://thedesertpastor.wordpress.com/2009/01/20/emotional-relevant-and-all-inclusive-inauguration-prayer/

 9. Susan Møllerskov Says:

  @Kristoffer, hvis du går op til youtube og slår op Rick Warren, finder du en masse både enige og uenige med ham, og mange kommentarer. Også på http://www.crossroad.to finder du meget skrevet om ham og hans P.E.A.C.E. plan. VCY America har også noget at sige om ham – se brochuren der ar lagt på deres webside:
  http://vcyamerica.org/index.php?option=com_content&task=view&id=85&Itemid=132
  Det er nok til at begynde med, men det kan jo være et spørgsmål om hvordan “medie” defineres.

 10. Kristoffer Haldrup Says:

  Susan, jeg er tæt på aldeles ligeglad med hvad Rick Warren står eller ikke står for. -Jeg gik i rette med Renes brug af vendingen “meget debat i medierne”, da jeg finder at de danske/skandinaviske medier deler min udstrakte ligegyldighed i forhold til denne prædikant.

 11. René Vester Says:

  Tja Kristoffer jeg synes nu det er grinagtigt at du bruger så meget tid på at finde fejl på en hjemmeside som taler om en Gud som du åbenbart ikke tror på. For hvorfor bruge så meget tid på det. Hvis du virkelig ikke syntes det betød noget, så kan det undre at du påstår at have brugt tid på at finde ud af om der har været “meget debat”. Det virker nu mere som om du har den samme farisæerisk indstilling, som farisæerne havde under Jesu tid. De forsøgte at fange ham i ord, for at få ret over ham.

  Men der har altså været en del debat om dette emne. Det har faktisk været så meget at Obama følte sig nødsaget til at få den homoseksuelle biskop Gene Robinson til også at bede til indsættelsen. Robinson påstår selv at det ikke havde nogen forbindelse, selvom det er offentlig hemmelighed at det var pga Rick Warrens udtalelser om homoseksuelle der gjorde at Obama var nødt til at finde en der kunne cementere at han var “pro-homo”.

  Kære Kristoffer kan du ikke finde nogle mere spændende ting at kritisere mig for, for det her svarer da til at bruge tid på nullermandsnavlepilning. Du plejer da at have mere interessante udmeldinger end det her.

 12. Kristoffer Haldrup Says:

  Rene, du vil bemærke at I får lov til at have jeres dåbs/moselovs/ti bud- diskussioner/namecalling helt for jer selv. Jeg blander mig i langt de fleste tilfælde kun når et eller andet “videnskabeligt” bliver misrepræsenteret, men engang imellem også når der er et eller andet samfundsrelevant emne som jeg ikke kan lade være med at kommentere på, typisk fordi de holdninger der bliver lagt for dagen her på siden ligger så ubeskriveligt langt fra hvad jeg finder ret&rimeligt.

  I det konkrete tilfælde ovenfor, generede det mig blot lidt, at du fremstillede en situation, der for langt størstedelen af alle danskere er aldeles ligegyldig, som om den var vigtig og var blevet “debatteret meget” i danske mainstream-medier. Jeg ville nok ikke have blandet mig, hvis ikke det var fordi at mit arbejde i disse dage består i at skrive en ansøgning som jeg finder temmeligt uinteressant at udarbejde;)

 13. René Vester Says:

  Tja uinteressant arbejde kan jo godt få os til at søge andre steder hen. Jeg tror godt jeg ved hvad du mener.

 14. Susan Møllerskov Says:

  @Kristoffer, “Pt er der meget debat i medierne om Rick Warren.” Hvor står der “den danske mainstream-medier”? eller “danske/skandinaviske medier”? Det er IKKE det, Rene sagde. Han sagde “medierne”. Du har nok ret, at de fleste i Danmark er ligeglade med Rick Warren, men alle de der kommer i frikirke (hvad er det – en hel 0,2% af befolkningen?) har været udsat for hans falske lære og har en eller anden mening om ham. Kristoffer, det er dig der misrepræsenterer denne gang.

 15. Kristoffer Haldrup Says:

  Susan, hvis du læser Rene&Carstens kommentarer fra 21/1 vil du se at Rene faktisk mente “de danske medier” i sit oprindelige indlæg og ikke “frikirkemedier”.

  Jeg kan i øvrigt ikke se, hvorledes du kan kalde mine indlæg for “misrepræsentation” — mit første indlæg er et baseret på et spørgsmål om hvor denne debat har fundet sted henne, hvorefter Rene indrømmer at der nok ikke har været “meget debat” i de danske medier, men at “nogen debat” har fundet sted bla. på P1.

  Kan du uddybe, hvorledes du mener jeg har misrepræsenteret et synspunkt?

 16. Susan Møllerskov Says:

  @Kristoffer, han sagde også, “men mest i amerikanske medier.” Jeg siger, at du har misrepræsenteret Renes påstand at det er kun i danske eller danske/skandinaviske medier, fordi det er ikke det, han sagde.Jeg mener også, at der kan være mere omtale end måske Rene ved. Jeg ved ikke, hvor meget han søger internettet om Rick Warren.

 17. René Vester Says:

  Nå nu synes jeg at vi har snakket lang tid nok om det her. Der er åbenbart forskellige meninger om det, men det som det egentlig handlede om var at Rick Warren bestemt ikke er en konservativ kristen. Men en liberalteolog i konservative klæder. Og det synes jeg er værd at advare om. Om jeg har ret i at der har været meget debat eller ej, er ikke så væsentlig her.

Leave a Reply