Jeg har ikke tal på hvor mange gange jeg har hørt kriste både ledere og lægfolk sige “vi kan jo godt lære noget af dem” om folk som prædiker et andet evangelium. Disse folk kan ofte se at der er noget galt, men vælger at have have en “positiv” vinkel på det ved at stille ovenstående spørgsmål til kritikerne. Nogen gange er det ikke engang et spørgsmål, man har allerede gjort det til “vi kan jo lære noget af dem”.

Men Jesus sagde ikke en eneste gang at vi kunne lære noget af de falske lærere på den måde. Han advarede os imod dem istedet. Han sagde at Han ikke havde sendt dem, og at de kom i fåreklæder, men indeni var som glubske ulve. Der var ikke meget “lad os lære noget af dem” , ved Jesu syn på de falske profeter. Men hvis man siger det tilpas mange gange tror folk at det er en sandhed. Ligesom mange (selv kristne) tror at Jesus har sagt “enhver er salig i sin tro”, selvom det ikke står i bibelen.

Men vi er i en tid hvor kristne har ekstremt svært ved at sortere. Folk fra gode kristne kredse kan godt se at Joel Osteens lære ikke er som den i bibelen. Men vi kan jo lære af det. Folk fra traditionelle kirker synes det er fornyende med lidt Rob Bell video til ungdomsmøderne, for de kan jo lære af det. Gamle kirker udskifter forkyndelsen med underholdning og stand-up, bare for at få folk ind kirken, for de kan vel lære af det. Men der er ikke noget at lære. Det skulle da lige være at et tomt udvandet evangelium er ligeså ubrugeligt med underholdning og pseudo-filosofiske dybder, som det er uden alt denne pynt.

Jesus sagde at vi skulle:

“Gå ud i alverden og prædik evangeliet for hele skabningen. Den, der tror og bliver døbt, skal frelses; men den, der ikke tror, skal dømmes.” Markus 16.15-16

Læg mærke til at Han ikke sagde vi skulle lave om på Hans budskab, eller sørge for at sige det på en sjov og underholdende måde, eller gøre det ekstremt mærkeligt. Nej, Han sagde ganske enkelt “prædike evangeliet for hele skabningen”. Hvorfor forsøger vi så at gøre det så svært?

Share on Facebook

4 Responses to “Sagde Jesus “lad os se hvad vi kan lære af dem”?”

 1. Nyt i Natten Says:

  Så sandt, som det er sagt.

 2. Martin Says:

  Hvorfor prædiker folkekirken ikke det fulde evangelium (Ingen tungetale i kirken, ingen offentlige helbredelser etc. ) Er det pågrund af Martin Luther ? hvad med den Katolske kirke
  undlader de også nogen ting fra bibelen i deres prædikner ?

  Vil du kalde folkekirken for vranglære ?

  Jeg har for nogle år siden været til et helbredelsesmøde med Charles Ndifon i Kbh og så har jeg siden tænkt over hvad det er han mener når han siger:

  Citat. …- Der er så meget religiøsitet, som står i vejen for, at mennesker kan møde Jesus. Folk er trætte af religion, men de er interesseret i Jesus. Og han er interesseret i dem ! …

  Hvordan kan han kritisere religion når han selv er kristen i kristendommen som jo er en religion ?

  Martin

 3. René Vester Says:

  Hej Martin
  Jeg vil bestemt ikke kalde alle folkekirker for vranglærere. Heller ikke fordi der er ikke er tungetale i dem. Der findes dog nogen der har og bøn for syge med videre. Men jeg vil ikke kalde en kirke for vranglærere fordi de ikke taler i tunger. Jeg har hørt evangeliet forkyndt mere klart og mødt kristne der er langt mere overgivet i kirker som ikke praktiserer tungetale, end i mange karismatisk orienterede kirker. Jeg kan også finde det omvendte. så tungetale kan ikke vurderes som et grundlag at vurdere dette på.

  Tegnet på den Helligåndsfyldte kirke er ikke at man taler i tunger, men at man forkynder og udlever Guds ord. Hvis du ser hvad Peter talte på pinsedag, var det en prædiken der var baseret på hvad der stod i Guds ord i forvejen. Hans forkyndelse var drevet af Helligånden og byggede på skriften, og udlagde skriften. Det er sjældent man ser det i det man kalder den karismatiske bevægelse i dag. Todd Bentley som (Charles Ndifon bla har anbefalet) prædikede ikke udfra Guds ord, han kunne kun sige Bam og shikobamba. Hans forkyndelse og adfærd viste ikke tegn på at være helligåndsfyldt.

  Hvad angår det Ndifon har sagt, kan jeg blot sige at Ndifon ikke er en autoritet. Det er Guds ord til gengæld. Og der kan jeg se at jeg skal prædike det fulde evangelium så folk ikke har nogen undskyldning overfor Gud på dommens dag. Og det vil jeg gerne holde fast i hvad enten jeg er tungetalende eller ej.

 4. Linealis Says:

  Forskellen på Jesus og os, er at vi er syndere ligesom disse ‘falske profeter’. Dermed ikke sagt at vi kan eller skal lære noget af dem, men deres popularitet giver en udfordring til selvransagelse. Og den udfordring vil være dum at undskylde sig ud af – ellers ville man måske ikke falde over 2 Thess 2,11-12, som du henviser til i næste indlæg.

Leave a Reply