Eller skulle vi kalde det Kristusmesse, sådan som det hedder i de engelsktalende lande? Nåh anyway, julen er en glædens fest. Ikke fordi vi får gaver, og heller ikke fordi man har julekalender i fjernsynet, med et fuldstændigt ikkejulet indhold. Den mest julede julekalender har da været Jesus og Josefine. Ikke fordi det var et korrekt billede de gav af Jesus. Men der var dog fokus på Jesus, og på hvad konsekvensen kunne være hvis Han ikke var død for vores skyld. Julen er heller ikke en glædens fest fordi vi får juleand og flæskesteg. Heller ikke fordi vi danser om juletræ og får julegaver. Alle de ting er kun frynsegoder af julen. Mange af dem er ganske gode, men det er ikke dem der gør julen til en glædens fest.

Julen er en glædens fest fordi Gud blev menneske og tog bolig iblandt os. Han valgte at ydmyge sig og leve blandt syndere, for at vise os vejen til Hans fader. Han kunne have været blevet hjemme i Himlen, for der var der meget bedre at være. Men han valgte at leve med os, på det niveau vi var, og samtidig give os det fulde evangelium, så dem der ville, kunne blive frelst, ved troen på Ham.

Hvad troen på Ham egentlig indebærer bør jeg nok skrive lidt mere om snart. Så indtil da ønskes omvendelse.dks læsere glædelig jul med denne video med John Macarthur som taler om det sande juleevangelium. Må der komme en dag hvor det bliver normalt, at det er den slags man hører i kirkerne til julegudstjenesten. Amen.

Share on Facebook

Leave a Reply