Da jeg i de næste dage har travlt med min del af ansvaret for Paul Washer campen på Hedemølle Efterskole i Bjerringbro, er det ikke det store jeg vil kunne gøre her på siden. Men jeg vil dog skrive lidt, hvis der bliver mulighed for det.

Hvis du har mulighed for at tage med til det offentlige møde, så sker det i Teatersalen i Randers onsdag kl.19.30 vestergade 15. Før mødet vil der være evangelisation på gågaden og andre befærdede steder i Randers. Det er fra kl. 16.00.

I dag var vi oppe for at se skolen an, og finde ud af hvordan vi kunne arrangere det sidste. Det var en fornøjelse at blive vist rundt af min gamle matematiklærer Jens Dam (som i dag er forstander på Hedemølle Efterskole). Dengang jeg selv gik på den skole var jeg ikke en kristen. Det var tydeligt at se på mig, selvom jeg påstod noget andet. Men jeg ved at på den skole blev Guds ord plantet i mig, så det fem år senere skulle blive høstet. At være sammen med Jens Dam så mange år efter (25) og se og mærke at hans brand for Jesus ikke er blevet slukket efter de mange år, var en sand glæde. For jeg har set mange andre kristne ledere som er blevet lunkne, eller begyndt at sætte tvivl om Guds ord, eller skrue ned for teologien for at kunne nå nogle flere. Det var ikke det jeg oplevede ved Jens Dam, tværtimod. Som matematiklærer har han da nok også gjort et vist indtryk, jeg er da trods alt blevet økonom siden.

Farlige spørgsmål
Men i morgen skal jeg så være sammen med mange andre brændende kristne, som ønsker at få god bibelundervisning. Vi skal høre om helt banale ting som “Hvad er evangeliet?” og “Hvad er en bibelsk menighed?” Ting som burde være selvfølgener, men er noget som mange i dag ikke kan svare på, fordi man tror alle ved hvad svaret er. Men det gør man desværre ikke. Prøv selv at tage på en af sommerens bibelcamps rundt omkring, og stil folk de spørgsmål. Men pas på, hvis man stiller spørgsmål som disse, kan man risikere at blive smidt ud. Sidste år var der jo nogen der blev smidt ud af en kirkecamp fordi man spurgte folk om to ting. Den ene var, “hvis jeg ikke var en kristen, hvorfor skulle jeg så blive en kristen?“, og det andet var “hvis jeg vil blive en kristen, hvordan kan jeg så blive det nu?” Det kunne folk ikke svare på, og så blev dem der spurgte folk om dette smidt ud. Af en eneste årsag, man brød sig ikke om spørgsmålet. Spørgsmål som enhver kristen burde kunne svar tilfredsstillende på.

Hvis du er en af dem der kommer med på campen på Hedemølle, så skal du ikke være bange for at stille disse spørgsmål. Vi har plads til at der bliver stillet den slags spørgsmål, for burde der ikke være plads til det i kristne kredse?

Share on Facebook

Leave a Reply