Overskriften her ved jeg godt er en provokation for mange af dem, der synes de har fået noget ud af Rob Bells bøger, videoer og prædikener. Men jeg mener præcist hvad jeg skrev, og vil selvfølgelig gerne dokumentere det. Det har jeg valgt at gøre i dag, ved et længere indlæg, istedet for at lægge en prædiken eller undervisning på. For dette indlæg kræver ca en halv time at komme igennem for at kunne forstå  hvorfor jeg kan tillade mig at skrive at Rob Bell skammer sig over evangeliet.

Rob Bell har udgivet nogle videoer som går under navnet Nooma. De bliver flere steder vist til ungdomsgudstjenester. Det gør det jo noget nemmere for ungdomslederen, der så slipper for at holde en prædiken, men måske kan få en debat igang bagefter istedet. Det er en debat jeg bestemt gerne ville være med i, for jeg kan hutigt vise at det Rob Bell gør i sine videoer, er en fordrejning af evangeliet. Lad os kigge på den jeg har valgt. Den hedder Bullhorn guy (Megafon-fyren ville det nok blive til på dansk), og den er en kritik fra Rob Bell imod open air prædikanter. Lad mig sige det som det er. Fik den video lov til stå alene, kunne man nemt forledes til at tro det er sandt. Men det er vel at mærke KUN hvis den får lov at stå alene. Men start med at se den her. Den er på ca 12 minutter, og “dejlig” forførende.

Men, og der er et men. Hvad nu hvis det Rob Bell har oplevet hos nogen open air prædikanter faktisk er forkert? Kunne der så ikke være noget om det han siger? Jo, det er der faktisk. For det er bestemt muligt at prædike open air, og gøre det på en måde som er mere skadelig, end den er god. Men det sker jo også i kirkerne, og Rob Bell er selv en af dem der udøver mere skade end godt som forkynder. Men det er jo ikke en begrundelse til at fjerne forkyndelsen i kirken. Den skulle istedet rettes til. Det samme er gældende for open air prædikanter og andre evangelister. I den her video vil Todd Friel fortælle os nogen eksempler på, hvordan og hvorfor folk kan prædike evangeliet forkert, og viser så hvordan vi enkelt og nemt kan give folk evangeliet, så de fatter hvad det handler om. Det her er rigtig god undervisning i evangelisation, og det er på et niveau hvor alle kan følge med, hvad enten man er professor eller ufaglært. Evangeliet er nemlig ikke svært, det er ganske enkelt.

Når du har set disse tre videoer burde du nå frem til samme konklusion som mig. Det er kun billed- og lydkvaliteten i Rob Bells video der har en god kvalitet i forhold til de to andre. Indholdet er klart bedst i Todd Friels version, det er sjovest i satireversionen, og mest ubibelsk i Rob Bells version. Rob Bell viser at han ikke tør prædike evangeliet som det er. Hans undskyldning er at det ikke virker, når vi prædiker det sådan. Dermed viser han mistillid til Gud og Hans ord. For det er dette budskab Gud har befalet os at prædike, og det er dette budskab Han har bestemt Han vil velsigne, og bekræfte ved sin Helligånd. Det evangelium vil Rob Bell ikke prædike, fordi han skammer sig over det. Han vil hellere prædike sit eget evangelium.

Hvilket evangelium vil du prædike?

Share on Facebook

4 Responses to “Rob Bell skammer sig over evangeliet”

 1. Linealis Says:

  Hmm, man skal altid passe på med satire hvis man har noget virkeligt alvorligt man vil ud med, så video 2 er nok skudt ved siden af. Manden i den første video virker ærligt talt en smule slesk. Det meste af videoen er følelsesporno.

 2. Susan Møllerskov Says:

  Vidste jeg ikke i forvejen, hvem Rob Bell er, ville jeg have haft det svært ved at skelne, hvilken video er satire.

 3. Johnny Haven Says:

  Problemet med evangeliet er ikke hvordan man prædiker det, men at man prædiker det.

  Evangeliet er lidt ligesom McDonalds, uanset hvordan du sælger det, er det stadig usundt…

  Med det sagt er Rob Bell da en del klogere at høre på end de fleste andre kristne, selvom han stadig ikke når højder hverken som Brian McLaren, eller McDonalds.

 4. René Vester Says:

  Ja jeg er jo ikke overrasket over at en ikke-kristen rockmusiker vil foretrække at høre på en der påstår han prædiker evangeliet, men reelt set ikke gør det. For det er ikke et budskab der indebærer nogen omvendelse fra sit eget liv. Sagt med andre ord; det er rart at få at vide at man kan leve videre som man selv vil, og bare være lidt religiøs samtidig. Desværre er det ikke et budskab der har nogen frelsende kraft, og derfor et budskab der er spild af tid hvad enten man er kristen eller ej!

Leave a Reply