Prolog: Dette indlæg er ikke særlig godt skrevet eller formuleret. Jeg har ganske enkelt haft svært ved at formulere det her. Men på den anden side har jeg set mig nødsaget til at gøre opmærksom på det her. For mange synes Rick Warren er Guds gave til kirken. Men når jeg hører ham tale som han gør her. Så kan jeg slet ikke nå til den konklusion. Tværtimod. Men her er indlægget:

Da folk skulle overgive sig til Rick Warrens Peaceplan
I 2005 holdt Rick Warren et stort møde på et stadium i Kalifornien. Der sagde han ord, som ikke burde siges af en pastor. Der sammenligningnede han kirken med nogle af de værste bevægelser som har fundet sted i verden i nyere tid, på en måde som ikke var behagelig. Altsammen i forsøget på at overtale folk til at arbejde for hans P.E.A.C.E.plan. Om man kender til Rick Warren eller ej, så burde det være svært at støtte ham når man ser på den måde som RIck Warren forsøger at overtale mennesker til at gå ind i hans P.E.A.C.E. plan. Læg gerne mærke til hvor stor fokus der er på hvad mennesker kan gøre, og hvor lidt vi hører om hvad Jesus kan gøre. Da det kun er et uddrag af prædiken, er det muligt at han har talt mere om Jesus før klippet. Men jeg tvivler dog på det. For jeg har både hørt Rick Warren tale før, og læst hans bøger, og han er ikke særlig god til at vise hvem Jesus er. Det handler om os mennesker, og hvad vi er istand til. Men vurder selv.

Nu har du set og hørt hvad han sagde. Men hvad hvis vi lige sætter hans eksempler ind i et historisk perspektiv? Vil vi så få en større motivation til at følge Rick Warren, eller burde vi bare vende os bort fra ham, og begynde at søge i vore bibeler istedet? Kristne har ikke brug for at blive motiveret til at arbejde, ved at blive inspireret af Hitler, Lenin eller Mao for den sags skyld. Vi har brug for at blive motiveret til at arbejde for Gud, ved at høre hvad Jesus gjorde på korset for os. Noget jeg ville ønske Rick Warren kunne finde ud af at prædike istedetfor dette. Men til dig der ikke synes det var så forfærdeligt hvad Rick Warren sagde, kan jeg anbefale denne video. I den vil du kunne se hvad hvad det reelt var Rick Warren sammenlignede med.

Share on Facebook

One Response to “Rick Warrens sammenligning er …..skræmmende”

  1. Susan Møllerskov Says:

    Ja, ok jeg kan godt forstå, hvad han mener med det. Det er bygget på dette udtryk, som vi kender i USA: All that is needed for the triumph of evil is that good men do nothing.” Han undrer sig, og ville have at vi undrer os, om at når det gælder at lave noget ondskabsfuldt, så kan man sagtens finde nogle ufrelste til at lave den nødvendige indsats, selvom man har kun djævlens kraft Hvor meget godt kunne vi kristne, som har Guds ånd og kraft og er på Guds side, gøre, hvis vi bare vil? Det er ikke så meget en sammenligning som det er en kontrast, synes jeg.

    Og jeg kan godt enes med det grundlæggende budskab her, at vi ikke har en undskyldning for ikke at gøre Guds vilje. Men bare roligt – det betyder ikke, at jeg er enig i hans version af Guds vilje. Vi skal være ledt af ånden, ikke drevet af Rick Warrens formål, til at vandre efter Guds ord.

Leave a Reply