Så tager vi Rick Warren op igen. Han holdt en juleprædiken på Fox News sidste år. Jeg har set den, og den var ikke god. En ting er at nogle synes at hans bøger virker rigtig gode, selvom de er fyldt med vranglære. Men at høre den mand prøve at prædike er helt forfærdelig. I denne prædiken sagde han bl.a. dette:

“God isn’t mad at you. He’s mad about you”

Det kan man på en måde godt sige til folk der er født på ny. For der er ingen fordømmelse i dem der er i Kristus. Men at sige dette på nationalt tv, og samtidig vide at mange af dem ikke var kristne, er at lede folk vild. Hvis jeg sagde til en der ikke havde omvendt sig til Jesus, at Gud ikke er vred, men bare elsker vedkommende. Så kan de jo bare leve videre i synd, uden at behøve at omvende sig, for Gud elsker jo mig alligevel. Rick Warren giver altså folk en falsk tryghedsfornemmelse.

Men det var bestemt ikke det eneste der var galt med denne prædiken. For han talte også om at få lov at starte forfra med sit liv. Igen en idé som godt kan bruges, men ikke sådan som Rick Warren gør. For ifølge ham, handler det om at starte forfra igen, og igen, og igen, og igen. Lyder lidt hinduistisk ikke? Der er ikke nogen fokus på at jeg aldrig nogensinde vil blive god nok i mig selv. Men fokus var på at jeg får lov at starte forfra. Men selvom jeg starter forfra, vil jeg så nogensinde klare det? Vil jeg nogensinde komme til at leve et perfekt liv. Har Rick Warren fundet en metode?

Nå, lad nu være med bare at tage mine ord for gode varer på dette område. Hør denne gennemgang af Rick Warrens fordrejede julebudskab, som bliver analyseret af Todd Friel fra Way of the Master Radio. Jeg må indrømme at Todd gør et fint arbejde som jeg ville ønske, jeg kunne gøre ligeså godt. Men her er den, og bare rolig, du komme ikke i julehumør af at høre denne juleprædiken. 

Hvis du undrer dig over hvorfor at Rick Warren får lov at prædike på Fox News af alle steder, så skal der nok komme en forklaring på det senere. For den er også med til at vise hvem Rick Warren egentlig er, og hvad det er for nogle venner han har. Husk også at læse de andre indlæg om Rick Warren her på bloggen, hvis du ikke allerede har gjort det.

Share on Facebook

Leave a Reply