Rick Warren holdt dåbsdag her i lørdags, og han ville gerne have skulle blive døbt som muligt. Og det behøver der jo ikke at være noget galt med. Men hvis man ser på Rick Warrens argumenter for at folk skulle lade sig døbe i lørdags, var der en slående mangel på bibelske argumenter for at blive døbt.  Jeg har her oversat Ricks argumenter til dansk:

Rick Warrens otte grunde til at tilslutte sig denne lørdag & IKKE udsætte dåben:

1. Jeg (Rick Warren) vil personligt undervise (dåbs)klassen for første gang i ti år.

2. Jeg vil personligt døbe folk efter undervisningen og du vil modtage et foto & dåbs certifikat.

3. Du får et gratis et års abonnement på Purpose Driven Connection magazine (Rick Warrens månedsmagasin for hans koncept “Det målrettede liv”. Red). Dette er aldrig tilbudt før.

4. Du får en gratis kopi af bogen “Den målrettede menighed”.

5. Dit navn vil blive medtaget i den historiske liste af Saddleback Pioneer medlemmer, der tiltrådte i vores kirke for første gang for 30 år siden. Denne påske er vores 30. påske, og jeg ønsker, at du indgår i denne liste.

6. Undervisningen er 1 time kortere end normalt.

7. Du vil være med til skabe kristen historie! Den største medlemskabsklasse nogensinde! (I nogen frikirker bliver man medlem ved dåbshandlingen. Red.)

8. Vi elsker dig og ønsker dig i vores familie. Der er ingen god grund til at udsætte det.

Jeg havde hørt at Rick Warren har nogen ideer til hvordan man kan gøre dåben til en fest, for at få flere til at blive døbt. Men det her er ikke en fest, men en falliterklæring. For intet sted ser vi Rick Warren forklare hvad bibelen siger om dåb. Intet sted skriver Rick at dåben er en begravelse af sit gamle liv, og at Jesus sagde at vi skulle døbes. Det her handler slet ikke om Jesus, det handler mere om Rick Warren, om RIck Warrens kirke, og om en selv. Det her viser en pastor der er høj på sit eget hovmod. Hvis min pastor begyndte at tale sådan her, så ville jeg sige noget til ham. Og hvis han ikke omvendte sig fra det, ville jeg finde en ny kirke. For en pastor som fremhæver sig selv på den her måde har et problem. Dette er en kirke hvor der ikke er plads til Jesus, men istedet til Rick Warren, og dem der vil følge ham. Uheldigvis for Rick Warren står der i bibelen at hovmod går forud for ulykke og fald (ordspr. 16.18).

Her er den oprindelige invitation.

Share on Facebook

2 Responses to “Rick Warren vil gerne døbe dig fordi……”

  1. Jesper Hejlesen Says:

    Ja, som en der betragter dåben som nødvendig til frelse, og som Guds suveræne indgriben er Pastor Ricks invite intet mindre end horribel, og for den som modsat mig betragter dåben alene som en lydighedshandling må det også være horribelt at man lokker folk til en dåb på den måde, fatter ikke hvad manden tænker på.

  2. René Vester Says:

    Og imens vi kan se Rick Warrens skriverier som tåbeligheder, sidder mange i det kirkelige landskab og kører den nye Rick Warren kampagne. Deres pastorer har jo sagt den er baseret på en god bog. Man burde undre sig.

Leave a Reply