Da der er nogen der er blevet irriteret over at jeg kan finde på at sætte tvivl om John Piper, efter hans invitation af Rick Warren, må jeg hellere endnu engang vise hvorfor Rick Warren er problematisk. Det sværeste ved at skulle gøre det, er at det ikke er til at finde ud af hvorhenne man skal starte. For der er så mange ting at tage fat på her. Jeg har valgt at tage nogle punkter op, og så linke til det sted hvor jeg har skrevet mere om det, hvor man også kan finde dokumentationen herfor.

Rick Warren fordrejer skriften.
En af de ting som Rick Warren er mest kendt for, er hans evne til at bøje skriften så den passer til hans budskab. Det er allernemmest at se, når man læser hans bøger. Forsøg blot at læse de bibelvers han bruger i sine bøger, og se hvad de oprindelig betød, og i hvilken kontekst det står i. Du vil hurtig finde ud af, at det ikke er det samme budskab. Med andre ord giver han faktisk bibelen et nyt budskab. Men et budskab som ikke kan læses ud af bibelen. Men kun kan læses fordi Rick Warren har læst det ind i bibelen. Eksempler herpå kan du finde på dette link: Bedømmelse af Rick Warrens bøger for Dummies

Rick Warren arbejder for et nyt verdenssamfund
Dette er ikke noget kristne fokuserer så meget på mere. Men engang var kristne meget opmærksomme på at i endetiden ville antikristelige kræfter forsøge at skabe en ny verdensorden. En organisation som arbejder på det, er Rick Warren medlem af. Det skyldes muligvis hans P.E.A.C.E plan, som går ud på at skabe en bedre verden. Deriblandt fred. Rick Warren har vist glemt at Jesus sagde at Han ikke kom for at skabe fred i verden (Mattæus 10.34). Han kom for at skabe fred i mennesker med Gud. Men det er en helt anden sag. Du kan se mere om hans arbejde med organisatioen CFR på disse link:Hvorfor er det et problem at Rick Warren er medlem af CFR?
Hvorfor sidder Rick Warren hos Tony Blair, og taler om hvordan vi kan skabe en bedre verden?

Rick Warren anbefaler folk fra New Age bevægelsen
Det er velkendt at Rick Warren sætter folk på sin talerstol som står for noget helt andet end kristendom. Noget som bibelen taler imod at vi skal gøre, særlig Johannes i hans sidste to breve. Vi må godt tale med folk af en anden overbevisning. Men vi skal ikke give dem taleplads i kirken. Der er der nemlig en forskel. Rick Warren er åbenbart ikke særlig opmærksom på dette. Han har bl.a. anbefalet New Age manden Ken Blanchard. En mand som åbent bekender sig til New Age, og hvis bøger i dag kan købes igennem kristne forlag. Bøger som de samme forlag advarede om for 20 år siden, kan man i dag købe igennem forlagene. Ken Blanchards bog “At lede som Jesus” er eksempelvis udgivet af Scandinavia herhjemme.
Se mere her: Rick Warren og Ken Blanchard
Rick Warren anbefaler forresten selv New Age bønnemetoder, hvilket du kan læse mere om her: Så kom afsløringen af “Hvem er denne mand?”

Rick Warren lyver, men vil ikke indrømme det
At folk kan komme til at lyve, både med vilje eller uden at tænke over det, er desværre hvad der sker. Men en kristen som har løjet, eller er kommet til at lyve burde erkende det, og sige jeg har sagt noget forkert, eller jeg har løjet. Det er åbenbart meget svært for Rick Warren. For det er sket indtil flere gange. Jeg linker til nogle stykker af dem her:
Hvorfor forsvinder videoer om Rick Warren?
Rick Warren er pastor for Rupert Murdoch.

Rick Warren tager vendekåben på igen

Rick Warren samarbejder med Mormoner
Rick Warren er jo kendt for sine kirkevækstprogrammer. Det er velkendt at mormoner og jøder er med på de kirkevækstkonferencer som bliver holdt i hans kirke. Hvilket han ikke ser noget problem i. Som han selv siger, synes han ikke at de forskelle der er på mormonsk og kristentro er væsentlige. Han kalder forskellene for “non-essentials”. Se mere her: Mormoner og jøder de er da næsten en slags kristne ikke?

Rick Warren prædiker ikke evangeliet når han kan
Flere gange har Rick Warren haft mulighed for at give evangeliet klart og tydeligt til mange igennem medierne. Men istedet er det et ganske andet budskab som kommer ud. Se selv på disse links:
Rick Warrens forståelse af evangeliet
Rick Warren prædiker stadig et andet evangelium

Dertil viser hans bog “Det målrettede liv” en forkert udgave af kristendom. Men det er mange steder blevet den form for kristendom som man har valgt at tro på i dag istedet. Folk tror faktisk at kristendom handler om at have et formål med sit liv. Men kristendom handler om noget langt større end det. Se mere om bogen her: Fire advarselstegn i “Det målrettede liv” af Rick Warren.

Forresten handler den bog heller ikke om Gud, selvom Rick Warren siger det. Den handler om dig istedet, og om hvad vi kan få ud af livet. Med andre ord et jeg-centreret budskab. Men det har jeg skrevet en smule om her: Det handlede jo bare om mig.

Personlig kan jeg stadig ikke se nogen som helst grund til at anbefale hans bøger, og bruge dem som erstatning som bibelstudier. Jeg kan heller ikke forstå at mange præster ikke tør melde ud at Rick Warren er problematisk, for jeg ved at flere af dem er klar over flere af de ting jeg her nævner. Men det er som om de hellere vil ignorere dette, og så istedet hoppe med på Rick Warrens succesvogn, i håbet om at de også kan få en stor flot kirke som han har. Den skulle vist nok være på 85.000 i dag. Det lyder da også pænt stort. Men hvis de 85.000 ikke får evangeliet præsenteret hvad nytte er det så til? Og hvad skal vi med det?

Share on Facebook

20 Responses to “Rick Warren skal ikke inviteres til min kirke”

 1. Mikael W Says:

  Hej! Tak for en intressant og oplysende inlæg om Rick Warren. Meget beklagerligt at se at new age har så meget indflyelse i vores kirker. Det ser ud til at kristne får mere og mere svært for at avgøre hvad der er rigtigt og hvad er forkert. Mange af de ting / lærer vi åbner op for i dag, havde været umuligt for 10 år siden. Man tør næsten ikke at tænke på hvor vi er om 5 år hvis Guds folk ikke vogner op.

  God Bless!

 2. naem Says:

  Ikke at jeg er uenig med dig, René, men jeg skal bare lige have en enkelt ting på det rene: Folk tror faktisk at kristendom handler om at have et formål med sit liv. Men kristendom handler om noget langt større end det.

  Ganske givet korrekt, men handler det ikke også om at have noget højere at eksistere for?

 3. René Vester Says:

  Til Naem
  Jo det skyldes det. Men det er vigtigt at vide hvad præcis det højere at eksistere for er for noget. For det er jo selveste universets Skaber og Herre, som sendte sin søn at då på et kors og tage vores straf på sig. Det er da langt vigtigere end at have et formål med sit liv.

  Til Mikael
  Jo du har ret i at det er lidt skræmmende at tænke på hvordan tingene vil se ud om 5 år. Sådan som det har udviklet sig på det sidste kan det gå ret hurtigt ned ad bakke. Så de værste skøre ting, er nok ikke set endnu. På den anden side tror jeg også det er Guds nåde, for det bliver nemmere og nemmere for de sande kristne at se forskel på hvad der er fra Gud, og hvad der ikke er. Dette kunne jeg godt forestille mig gjorde det nemmere at gå ud af de dårlige kirker, og starte nye fællesskaber, eller for nogen kirker at vende tilbage til den evangeliske forkyndelse. Det vil være til at se forskel igen. Men det er blot mit gæt.

 4. Johannes Says:

  Jeg er dybt chokeret over dettte indlæg og kan bare sige som bosiddende i USA at dette billed af Rick Warren som vises i overstående artikel kan jeg overhovedet ikke nikke genkendende til.

  Jeg har lige brugt Ricks Warrens 40 days of Driven purpose i mit bibel studium for voksne, og det har så absolut været et velsignet bibel studium for både kristne og ikke kristne. Jeg havde en ateist siddende i studiet som jeg ikke vidste var Ateist men som Helligånden på det rigtige tidspunkt talte til om at denne person måtte vælge side.

  Jeg hørte Rick Warren tale til Nationen ( USA ) på TV til en påske udsendelse for et par år siden. Han talte om himmel og helvede og det var det mest klare og tydelige budskab jeg nogen sinde har hørt. Han budskab er langt fra Jeg centreret men i den grad fokuseret på hvad det vil sige at være en discible af Kristus.

  Jeg vil direkte advarer om at skrive sådan et indlæg som overstående da der så absolut kan opstå subjektive holdninger istedet for fakta, grundet at det kan være svært at få et helheds indtryk når man ikke kender meget til den man kritiserer på personlig plan men kun har det fra andre.
  En anden ting er at 40 Days of Driven purpose er så Guds inspireret at kirke samfund over hele verden har haft glæde af det.
  Vi må som kristne huske på som Derek Prince skriver at bede mere en kritisere og det jeg ikke kan lide ved overstående indlæg er at det er fyldt med informationer fra anden hånds kilder.
  Jeg ville på internettet kunne finde misvisende informationer om alle lige fra Yonggi Cho til Billy Graham til NFS Grundtvig. Men det betyder ikke at de informationer er sande. Ja du vil faktisk have svært ved at finde en Guds mand eller Guds Kvinde som ikke har sine hårdkogte kritikerer.

  Derfor vil jeg så absolut bede læseren af denne artikel til ikke at tro at overstående artikel er sand bare fordi der kan indhentes informationer der medgiver dette argument.

  Men bede for Rick Warren og læse Hans materiale med Helligåndens salvelse og Jesus blod og sejrende værk på korset for øje. Så vil du se at denne bog i den grad er et velsignet værk inspireret af Helligånden som det jo allerede har vist sig over hele jorden.
  På frugten skal du kende træet.

 5. René Vester Says:

  Kære Johannes
  Jeg har hørt lignende forsvar for Rick Warren før. Der er kun et punkt i det som jeg synes er værd at tage op. Det vil jeg gøre til sidst.
  Men først vil jeg bede dig om at vise mig hvorhenne jeg har skrevet nogle forkerte data om manden. For hvis jeg har skrevet usandheder, som ikke kan og er dokumenteret så ve mig. Men hvis det jeg her har skrevet er sandt, så har RIck Warren et stort problem.
  Apropos din udtalelse om at “40 Days of Driven purpose” er Guds inspireret. Har du tjekket de bibelskriftstedet efter som han misbruger i sin bog? Hvis du gjorde det, og du kunne nøjes med at gøre det for et tilfældigt kapitel i bogen, så burde du kunne se at den aldeles ikke er Guds inspireret. Den er en lang tvistning og forvikling af Guds ord. Hvordan skulle Gud dog kunne inspirere folk til at misbruge Hans ord, og give det en ny betydning? Det er ikke i overenstemmelse med god gammeldags bibelforståelse! Dertil har den bog overhovedet ikke været til velsignelse for nogen kirker. Den har kun medvirket til en udbredelse af overfladisk kristendom. Noget som man nok alligevel ikke kan kalde kristendom.

  Det ene punkt jeg godt vil tage op er hvad er det for en påskeprædiken du taler om? Jeg vil med glæde se/høre den. For hvis det er sandt, så vil jeg bestemt gerne tage det frem. Men jeg har ofte hørt folk påstå at deres falske profeter prædiker evangeliet, og så efterfølgende hørt det. Og jeg bliver som regel meget skuffet, Men det ville bestemt glæde mig hvis Rick Warren i nationalt tv har prædiket evangeliet. Men for at jeg skal kunne tro på det, har jeg brug for at høre det selv. Så please hvor kan man finde den henne?

 6. Johannes Says:

  Kære Rene

  Jeg må indrømme at det er en noget subjektiv holdning du har til 40 days of Driven purpose når du skriver :

  “Dertil har den bog overhovedet ikke været til velsignelse for nogen kirker. Den har kun medvirket til en udbredelse af overfladisk kristendom. Noget som man nok alligevel ikke kan kalde kristendom. ”

  Store dele af Assambly of God ( Hvis ikke alle kirker ) har brugt denne bog med stor velsignelse og det er bare en af de store evangeliske kirke grene i USA. Jeg har lige været til Iron Sharpens Iron i USA, en lands dækkende konference for mænd hvor “40 days of driven purpose også blevet taget op positivt.

  Er alle disse Herrens folk så også forkert på den.

  Vi skal passe på som kristne vi ikke lukker os ind i en kirke klokke bare fordi vi har en subjektive mening om en pastor eller kirkeretning.

  For det er på frugterne du skal kende træet.

 7. Johannes Says:

  Kære Rene

  Mht til hvor denne påske prædiken kan findes ja så ved jeg ikke lige hvor jeg kan få fat på den. Kontakt Rick Warrens kirke.

  Men hvis jeg må give dig et råd så lad være med at gøre dig til dommer, men istedet vær ydmyg og glæd dig over alle de positive ting der sker igennem Rick Warrens arbejde.

  Det er nemt at dømme, men ikke nemt at bede og glæde sig over dem som man ikke er enige med.

 8. René Vester Says:

  Kære Johannes
  Så du ved altså ikke hvor den prædiken findes. Personlig har jeg (som jeg skrev ovenfor) hørt og læst meget af Rick Warren, og jeg har ikke kunne finde evangeliet. Eftersom den evangeliske forkyndelse burde være bærende i et evangelisk arbejde, har Rick Warren stadig et problem. Også selvom han en enkelt gang har prædiket en god prædiken.
  Det betyder ikke at jeg ikke vil høre den. Det vil jeg gerne, og også gerne skrive positivt om den. Men eftersom det burde have været ude i blogosfæren i forvejen at han faktisk prædikede en god prædiken, er jeg ret usikker på om du har ret. Hvis du virkelig mener den var god, så er det din opgave at finde den. Det er ikke en opgave jeg pt kan påtage mig. Så istedet for bare at sige at du har hørt den prædiken bør du vise mig hvor den er isteddet!

 9. Johannes Says:

  Kære Rene

  Du virker altså lidt som en dommer. Selvom du nok ikke selv ønsker det.

  Jeg har gennemgået 40 days of driven purpose i dette forår, og finder absolut intet ubibelsk i materialet. Min præst som jeg er i lærer hos har også brugt materialet i kirken og finder heller ikke noget forkert i materialet.

  Assembly of God har brugt materialet, og den kirke retning i USA er meget streng når det kommer til at holde sig til bibelen og evangeliet.

  Purpose Driven life er også blevet brugt af andre kirke retninger i USA ja over hele verden, Ja flere kirke retninger inklusive Pinsekirken har brugt materialet.

  Denne bog har solgt 25 millioner kopier og er en af Amerikas mest solgte bøger.

  Nu kender jeg ikke meget til dit ståsted rent teologisk da det er en lille hus menighed du kommer i.

  Men hvis din overstående artikel skulle være sand, så ville det sige at det vi har oplevet her i vores kirke ( Assembly of God ) samt alle de andre kirke retninger som har brugt materialet inklusive Pinsekirken ja de er så alle forkerte på den og har fremført vranglærer.

  Og du vil have at læserene af denne blog skal sætte større tillid til din teologiske viden og salvelse end nogle af de største kirke retninger i USA og i Danmark som alle har brugt materialet.

  Dette holder simpelthen ikke, og du kommer til at fremstå en smule “sekterisk” i måden du fremlægger dine synspunkter på. Sidst men ikke mindst når du skriver :

  “Men eftersom det burde have været ude i blogosfæren i forvejen at han faktisk prædikede en god prædiken, er jeg ret usikker på om du har ret. Hvis du virkelig mener den var god, så er det din opgave at finde den.”

  “Min opgave at finde den”

  I henhold til hvem?

  En sådan argumentation virker helt malplaceret for istedet for at kigge på frugterne og være ydmyg og lydhør til hvordan andre af Guds folk forholder til Rick Warren og hans materiale så fremstår du som en anden dommer der gå kan indgå i dialog hvis det sker på dine betingelser.

  Dette er ikke bibelsk. Og kan virkelig få dig ud i en farer zone hvor man kan hører på få, og kun tror sandheden findes i ens eget hoved.

  Jeg mener selv Paulus stolede ikke på sin egen salvelse men tog op til apostlene.

 10. René Vester Says:

  Kære Johannes
  Dine argumenter ville være ganske udemærkede hvis det var på verdens vilkår Rick Warren skulle bedømmes. Men nu handler det ikke om popularitet, men om evangeliet. Vi kunne nok bruge meget tid på at debattere dette, men jeg tænker lidt om vores uenighed skyldes forskellig opfattelse af evangeliet. Måske kan følgende videoer give lys over sagen. Her er Ray Comforts “Hells best kept secret”. Et budskab som giver lys over hvorfor så mange falder fra, som vi ellers sagde var kommet til tro. Comfort siger at det skyldes vi ikke har forkyndt evangeliet korrekt, og det forklarer han ganske fint her:

  Og så er der Paul Washers berømte “Shocking Youth message”, som nok er noget mere klart end den påskeprædiken af Rick Warren som du henviser til (jeg vil dog stadig sætte pris på om du kunne finde den, men jeg tvivler altså på at du har ret, for jeg har aldrig hørt ham prædike evangeliet). Paul Washer prædiker det klart og tydeligt, og spørgsmålet er om du kan se at dette er evangelisk forkyndelse.

  Menigheden jeg kommer i er forresten baptistisk funderet, og arbejder sammen med Heartcry Ministries, og har et godt netværk. Jeg har kommet i store og små kirker før, og kan sagtens gøre det igen. Så sekterisk anser jeg ikke mig selv eller menigheden for. Ellers var jeg den der var smuttet.

  Nåh ja, det er forresten din opgave at finde den prædiken med Rick Warren. For ellers har du kun en påstand, og ikke en dokumentation. Jeg har dokumenteret det jeg har skrevet om Rick Warren. Så hvis du ønsker at modsvare dokumentation, med løs påstand, rammer du forkert. Vis istedet at du formår at dokumentere det du siger. Det vil jeg respektere.

 11. Susan Møllerskov Says:

  @Johannes,

  Prøv og se denne video og sig mig, hvad Ricks formål er:

  http://www.youtube.com/watch?v=RkumUYaxl0s

  Dette er ikke andenhånds men direkte fra Hr. Warrens mund.

 12. Johannes Says:

  Hej Susan

  Jeg så hele indslaget paa youtube.

  Rick Warren taler her om vigtigheden af religions frihed i verden og hvor vigtigt det er at folk med en personlig tro, tages ligeså seriøst som folk uden. Dette er et voksende problem særligt på universiteterne og de højere lærer anstalter i Vesten og mange andre steder i verden.
  Religions undertrykkelse er et stigende problem i verden og det er derfor han tager det op. Han taler så absolut ikke om nogle verdens religion, men om at størstedelen af verdens befolkning tror på noget, og dette bliver virksomheder nød til at tage seriøst i hele verden.

  Også lige en sidste kommentar om disse youtube videoer er at de ikke dækker nogen baggrund, det bliver taget ud af en sammenhæng og sætter overhovedet ikke fokus på hvem personen er, at de kan gøre fejl lige os andre, samt hvilken kirke eller hvad arbejde de har gjort i Guds Rige.

 13. Johannes Says:

  Kære Rene Vest

  Jeg troede denne blog var til for at forkynde Evangeliet og Guds Riges fremgang. og ikke for at komme med subjetive holdninger.

  Du skriver :

  Dine argumenter ville være ganske udemærkede hvis det var på verdens vilkår Rick Warren skulle bedømmes. Men nu handler det ikke om popularitet, men om evangeliet. Vi kunne nok bruge meget tid på at debattere dette, men jeg tænker lidt om vores uenighed skyldes forskellig opfattelse af evangeliet.

  Verdens vilkår og popularitet?

  Jeg kan ikke lide den nedladende måde hvor på du omhandler Guds kirke. Som overhovedet ikke har noget at gøre med verdens vilkår eller popularitet. Her iblandt kirker i Danmark men også Assembly of God den kirke jeg kommer i, i USA.

  Også blander du Ray Comfort ind i det her, som overhovedet ikke har noget at gøre med Rick Warrens bog “Driven Purpose life”. Vi bruger selv Ray Comforts program i vores kirke og det sjove er at begge materialer faktisk forkynder samme materiale.

  Kære Rene Vest

  Alle dine fakta som du får fra internettet, som jeg også skrev til Susan om disse youtube videoer websider etc… så er problemet at de er taget ud af en sammenhæng. Og at man derfor overhovedet ikke kan få et helheds indtryk.

  Dette bevises også i og med du bruger Ray Comfort materiale til at miskrediterer Rick Warrens selvom de faktisk lærer det samme. Det hele tages ud af en sammehæng og det skyldes jo du ikke har mulighed for at få noget første hånds indtryk da du ikke bor i USA og kun har dine kilder fra internettet, samt åbenbart ikke har meget til overs for Herrens kirker i Danmark eller USA hvis det går imod din personlige mening. Dette er yderst farlig kristendom.

  Lad vær med at dømme Herrens folk, bed for dem istedet.

  Jeg ville gerne gå igennem hele “Driven purpose life” og vise alle læsere af denne blog at evangeliet i den bog er det samme Ray Comfort forkynder. Denne bog er ikke Jeg centreret men Jesus centreret.

  Alle verdens kirker ville ikke have brugt denne bog, hvis den ikke var så forkert på den som Rene siger, Assembly of God er et af verdens største kirke samfund med Yonggi chos kirke i Soul som verdens største. De har benyttet sig af Driven purpose life, men disse kirke samfund overser Rene Vest. Man forstår ikke helt hvorfor?

  Men tro ikke alt du hører på internettet undersøg hvad Herrens kirker siger om materialet, de kirker som har vist via Helligåndens salvelse at de bærer den frugt Jesus ønsker.
  Dette er langt mere brugtbart for din kristne tro end at hører på de enkelt stående personer som laver små videoer på youtube og skriver websider der taler dårligt om Herrens folk.

 14. René Vester Says:

  Det er dejligt at du kender Ray Comfort. For i så fald ved du også hvad evangeliet er, og hvordan det skal forkyndes så det skaber forståelse og sammenhæng. Så mangler du kun at vise mig at Rick Warren prædiker det samme.

  Forresten læg mærke til at hvad jeg har skrevet om Rick Warren ikke er baseret på rygter, men på hvad han selv har sagt og skrevet. Siden du ikke selv kan se at hans bøger er ubibelske vil det måske hjælpe at se på de fire første problemer i hans bog (der er sikkert flere, men det var dem som sprang i hovedet på mig). Dem kan du se her: http://sand.omvendelse.dk/fire-advarselstegn-i-det-malrettede-liv-af-rick-warren-327.htm

 15. Susan Møllerskov Says:

  @Johannes,

  Sammenhæng??? Prøv og se denne video for at få Rick Warrens tale i sammenhæng:

  http://www.youtube.com/watch?v=rGytW4yh0C8

  Lagde du ikke mærke til, at det var World Economic Forum han talte til? Og at emnet var, hvordan vi løser verdens store problemer? Og at Hr. Warrens svar var at bruge “houses of worship” som bl.a. aidsklinikker, fordi troende folk udgør det største flertal i verden og man går glip af meget, hvis man glemmer at udnytte dem? Hørte du ikke, da han sagde, at han er ligeglad med hvorfor man gør godt, bare man gør godt? Fik du ikke fat i, at han er medlem af Council of Foreign Relations? Ved du, hvad det er og hvad deres formål er med dit liv?

  Hvis det ikke er nok, prøv denne video:

  http://www.youtube.com/watch?v=je2FDmsrxiA

  vor han siger, hvad han synes, at det hele handler om. Læg specielt mærke til 2:10-2:14.

 16. Johannes Says:

  Hej Susan

  Han taler altså i et religions, mange kulturelt forum. Og det er derfor at han lægger vægt på at gøre godt og ikke begynder at forkynde ordet som hvis han var præst.

  Jeg kan umiddelbart ikke se der er noget galt i at være med Council of Foreign relations? som er en tænketank i USA.

  Han lægger vægt på at tage troende seriøst og snakker om at bruge kirkenes værktøjer istedet for at lave nye eller stole på landenes regeringer. Jeg kan altså ikke rigtig se at der er noget galt i det han siger.

  Aril Edvardsen i Norge fik også på pukkelen fordi han ikke forkyndte ordet hele tiden, og prøvede at komme i dialog med muslimerne, v bla at bruge koranen. Men han er en af de evangelister som har vundet flest muslimer via sin brevskole.

  Men istedet for alt det her mudderkastning til Herrens forkyndere verden over, som man nu ikke er enig med ja så lad mig minde om hvad Paulus siger om dette :

  Men du, hvorfor dømmer du din broder, eller hvorfor foragter du din broder? Vi skal jo alle stå frem for Guds domstol, v11 for der står skrevet:
  Så sandt jeg lever, siger Herren:
  For mig skal hvert knæ bøje sig,
  og hver tunge skal bekende Gud.
  v12 Vi skal altså hver for sig aflægge regnskab over for Gud.

  v13 Lad os derfor ikke længere dømme hinanden, men I skal meget hellere dømme sådan: Ingen må bringe sin broder til at snuble eller falde

  Det vil sige vi skal overhovedet ikke bruge kræfter på at skrive side op og ned om Herrens forkyndere, vi skal bede og lade Herren dømme. Kun for dem som Herren sender os på sin vej kan vi retlede og dømme dersom vi kan hjælpe dem i kærlighed.

  Men hverken du Susan eller Rene Vest har authoritet til at dømme hverken Rick Warren eller Joel Osteen. Bed for dem istedet.

 17. Johannes Says:

  Hej Rene

  Min bog ligger nede på kirke kontoret og jeg skal ikke til at skrive noget i flæng dersom det kan påvirke sandheden.

  Men jeg vil gerne vise dig at Ray Comfort og Rick Warren forkynder det samme evangelium, udfra bogen “driven purpose life”

  P.S Rene har du læst den på engelsk nogle gange kan oversættelserne altså være rimligt løse, det kunne være problemet.

 18. Johannes Says:

  Susan

  Kort bemærkning

  Nummer 2 video er det samme budskab som det han gav i video 1.

 19. René Vester Says:

  Jeg har læst i den engelske, og det løste ikke problemet. Det viste sig at den danske blot var mere vag end den engelske på edsspørgsmålet. Med andre ord slog den engelske udgave bare fast at det ikke er et oversættelsesproblem, men et indholdsproblem.

  Forresten arbejder Council of Foreign relation for en ny verdensorden. Det er offentligt kendt. Hvorfor skulle en evangelisk præst sidde i et sådant råd? Medmindre det er fordi han netop ikke er evangelisk.
  Apropos Aril Edvardsen, så kan du ikke bruge det som argument at han vandt mange muslimer. Det synes jeg bestemt er glædeligt at han gjorde igennem sit brevkursus. Men hans udtalelser om at det var den samme Gud vi tilbad var helt hen i vejret. Noget som han vist nok også trak tilbage senerehen.
  Det gode ved Aril Edvardsen var at han godt kunne indrømme sine fej og gøre det offentligt. Han indsamlede engang penge til opførelse af templet i Jerusalem. Men da han fandt ud af at det tempel ville den “kommende verdensleder” sætte sig i, meldte han ud at det var forkert at samle ind til det. Han ville ikke støtte den slags, i modsætning til Rick Warren.
  Rick Warren kunne godt lære af Edvardsen, da Rick Warren tydeligvis har svært ved at indrømme sine fejl. Han holder jo fast i at han ikke har løjet, selvom det er dokumenteret at han har løjet.

 20. Johannes Says:

  Hej Rene Vest

  Det råd kender jeg ikke noget til, og ja du har ret Aril Edvardsen var ikke bange for at erkende hvis han gjorde en fejl, Jeg synes han var helt utrolig i sin brænd for Herren og kærlighed til at se mennesker blive frelst.

  Jeg tror aldrig Aril Edvardsen troede på at Gud og Allah var den samme, men han brugte en form der gjorde at man oftest som kristen kunne blive i tvivl når han brugte koranen og bibelen samtidig.

  Anyway Han elskede Jesus og forkyndte Evangeliet, hvilket værk Han gjorde…

  Ære Være Hans minde

  Johannes Rasmussen
  USA

Leave a Reply