På Rick Warrens hjemmeside Purposedriven connection blev der for nylig publiceret en artikel om Michael Jackson. Det var skrevet af en af Rick Warrens efterfølgere David Pack, som åbenbart havde mødt den nu afdøde popsanger Michael Jackson nogen gange. Artiklen hed “Michael Jackson, Jesus and me” og kan stadig læses som cache fil på dette link.

I den artikel var konklusionen at Michael Jackson nu var i gang med at danse Moonwalk i himmelen. Som David Pack skrev:

“If there’s anything that gives me peace during this moment of loss, it’s knowing that one of the greatest artists of our time is now moon-walking along the gold paved roads of heaven, where streets have no name, with a broad smile on his face, and a band of angels welcoming him home.”

Det interessante ved artiklen er at den ikke findes mere på Purposedriven connection.
Den er fjernet, og det burde man jo være glad for. Om den blev fjernet pga der stadig er et lille gran af dømmekraft tilbage hos de purposedrevne, eller fordi de godt kunne se at en artikel som denne, var så helt igennem tåbelig, at det blev pinligt for dem selv at have den liggende, ved jeg ikke. Det er nu ikke den eneste artikel der er fjernet for nylig. En usædvanlig positiv artikel om William Paul Youngs New Age agtige bog “The shack” er også fjernet. Der ser ud til at man pga en debat om bogen, som vedrørte om man kunne sige at Gud både var mand og kvinde, valgte at fjerne artiklen.

På en måde er denne side bedre end andre lignende kirkelige medier. For selvom der da kommer artikler som er ret langt ude, så vælger man dog at fjerne nogen af dem. Det er mere end man ser mange andre steder. Jeg er slået over hvad der ligger af ubibelske ting på flere kirkelige mediers hjemmesider. Bl.a. om “The shack” og Rob Bell, Rick Warren osv. Men RIck Warrens hjemmeside har desværre ikke vist dømmekraft nok. For du kan stadigvæk se masser af anbefalinger af Rick Warrens mærkværdige udgave af evangeliet. Hvis denne side skal tages seriøst af kristne, skulle de tage og starte med at rense ud hos dem selv først. For der er rigtig meget der skal renses ud. Men fordi man har levet med dette så lang tid i Saddleback Church, er det formentlig ret svært for dem at se dette behov. Ligesom mange i kirkerne hos os i dag, heller ikke kan se at det der bliver forkyndt mange steder, er meget langt væk fra evangeliet, således har man også svært ved at se det i Rick Warrens kirke.

Det kan jeg godt sætte mig ind i. En ting er at fortælle disse mennesker, at det ikke er evangeliet de prædiker. Vi er samtidig nødt til at vise dem hvad evangeliet er. Derfor er det vigtigt at os der er kritiske overfor de ting der sker i kirkerne, selv kan finde ud af at prædike evangeliet klart og tydeligt. Hvis vi bare rendte rundt at skreg ve jer og ve jer, uden at pege på det sande evangelium, så var vi selv gået fejl.

Det de har brug for i Saddleback Church, er at få besøg af en ordentlig forkynder som Paul Washer eksempelvis. Folk som Paul Washer prædiker så klart og tydeligt et budskab om Jesus, at det ville være nemt for folk at se at enten er det som han siger sandt, eller også er det som de er vant til at høre sandt. For begge dele kan ikke fungere sammen på sigt. Det har jeg set igen og igen. Hvilket er endnu en årsag til at prædike evangeliet som det er. For det åbner øjenene op hos dem der tilhører Ham, men lukker øjnene og ørerne hos dem der ikke tilhører Ham, selvom de siger de gør.

Share on Facebook

Leave a Reply