Ja så morsom at han ovenikøbet kommer på besøg i Tv-komikeres programmer. Hvis jeg fik chancen for at sidde i sådan et program, så ved jeg godt hvad jeg ville sige, også selvom det muligvis ville betyde at jeg aldrig blev inviteret igen. Jeg ville forkynde det klare uforfalskede evangelium om Jesus Kristus, og det kan godt gøres sådan et sted, for det er sket før. Men Rick Warren vil hellere være rigtig sjov og populær. Hør ham lave om på budskabet om Jesus her. Istedet for at advare seerne om at bibelen siger at Gud er vred på os på grund af vore overtrædelser, men valgte at redde os ved at sende Hans  enbårne søn, for at vi kunne få frelse hvis vi omvender os til Ham. Så valgte Rick Warren istedet at påstå at “God gets enjoymentout of watching you be you”. Han følger derefter op på den påstand, og det han siger reelt set er at Gud har skabt os som vi er og det er godt nok. Gud Han glæder sig bare over vores forskellighed. Men det er jo ikke rigtigt, det er jo et halvt evangelium. Hvis Gud kigger på mig alene, så vil Han være meget vred på mig, fordi jeg har overtrådt Hans lov. Men kun på grund af Kristi kors er jeg frelst. Og kun på grund af det kors kan Gud glæde sig over mig. Dvs har jeg ikke erkendt mine synder og omvendt mig til Jesus, så er der ingen “enjoyment” fra Guds side når Han ser på mig. Det er altså endnu engang et korsløst evangelium som Rick Warren prædiker her. Men det er der måske ikke noget at sige til, for han erkender i samme klip at han ikke er fundamentalist. Det er jo også blevet sådan et grimt ord efterhånden, og Rick vil jo ikke støde nogen væk vel. Okay her er der tid til at billigt grin, men måske skulle jeg definere det mere som tragikomisk mere end sjovt. For det er da tragisk at kirker der før stod for en sund bibelsk afbalanceret lære, i dag har valgt at følge Rick Warren, i stedet for de retningslinier vi har fået i bibelen.

Men ret skal være ret. Han siger faktisk nogle ganske udemærkede ting om hvem Gud er udfra Hans skaberværk i starten.

Share on Facebook

5 Responses to “Rick Warren er så morsom”

 1. Susan Møllerskov Says:

  Fangede I den symboliske betydning af adskillelse mellem kirke og stat – at Rick overhovedet ikke tror på det? Er der nogen der tro, hvilken kirke det er, som ikke vil have adskillelse?

  Fangede I, at han siger, “I have connections…” Hvad for nogle forbindelse har han? Hmmm…

 2. Susan Møllerskov Says:

  Undskyld, jeg mente, er der nogen der VED, hvilken kirke…. trykfejl..

 3. René Vester Says:

  Ja det er også interressant at lægge mærke til hvad han ikke svarer på. Foreksempel forsøger han at undlade på spørgsmålet om homoseksualitet ved at grine sig videre i spørgsmålet. Men det er nok ikke noget jeg vil anklage ham hårdt for alene, men som blot gør at det får mig til at tænke lidt over hvad han egenglig vil og kan svare på.

 4. Georg S. Adamsen Says:

  På mig virkede det her som et typisk reklameinterview. Var der andre pointer?

  Renés kritik er helt berettiget og ikke særlig hård, egentlig.

  Ja, vi fædre og mødre (!) glæder os over vores børn. Gud glæder sig også over sine børn. Men han glæder sig netop over sine børn. Her er der hverken tale om Kristus eller om dåb og tro.

  Sørgeligt, at der er danskere, der vil rejse over for at studere den slags. Folk tror måske, de bliver kristne af det. Men det frelser jo ikke.

 5. Susan Møllerskov Says:

  Ikke alene det, men jeg har hørt ham sige nøjagtig den samme som han siger om børn på andre videoer – han gentager sig som en robot. Også når han beskriver P.E.A.C.E.-planen i flere videoer – det er som om han har kun få ord i munden som skal gentages igen og igen. Mærkeligt.

Leave a Reply