Hvad betyder det at være retfærdiggjort? Mange kristne lider af unødig fordømmelse fordi de ikke forstår ordet, og hvad det medfører af frihed. Men ordet er ret let i sit udgangspunkt. Det består af tre ord. Ret, færdig og gjort. Lad os se lidt på dem.

Ret
Jeg har fået retten på min side. Jeg som før blev set som en synder af Gud, har været igennem en bedømmelse. De ting jeg før var skyldige i, og gjorde at jeg skyldte Gud en betaling for mine synder, som jeg aldrig nogensinde ville kunne betale. De ting er jeg ikke længere skyldig i at betale. For Jesus har betalt HELE prisen for mig. Han har fået hvad Han har ret til, og min ret er at jeg ikke længere skylder noget.

Færdig
Det værk som Jesus gjorde på korset er færdigt. Det er ikke sådan at jeg kan lægge noget til eller trække noget fra. Det er fuldstændigt færdigt. Jeg kan ikke ved at gøre gode gerninger gøre mig mere retfærdig end andre. Det er færdigt.

Gjort
Gjort er gjort, og er det samme som at være færdigt. Så nu behøver der ihvertfald ikke være nogen tvivl om at det er gjort helt færdigt. Gud ser på os der har omvendt os og er blevet født på ny, som perfekte mennesker. Selvom vi føler det anderledes, så er det sådan Gud ser på os i dag.

Så hvis det skal opsummeres kort, kommer det til at lyde sådan her: Retfærdiggørelse betyder at ret er ret, færdig er færdig, og gjort er gjort. Retfærdiggjort. Det kan godt være vi har svært ved at forstå det. Men det står stadigvæk i Guds ord at den som blev Hans børn, har Han retfærdiggjort.

Share on Facebook

Leave a Reply