I halvfjerdserne var der en tv-serie som på dansk hed “De uheldige helte”. Det var som det så ofte er, en meget dårlig oversættelse af originaltitlen “The persuaders” (overtalerne). Men lad det nu være. Hovedpersonerne i serien bestod af Roger More som Lord Sinclair, der var en engelsk aristokrat og ungkarl. Og Tony Curtis som Danny Wilde, der var en smart amerikansk laps. Begge personer i serien havde masser af penge på lommen og levede et nemt ubekymret liv, indtil de mødte dommer Fulton. En mand som gav dem et nyt indhold i livet, for han gav dem lysten til at jagte skurke og gøre vores lille verden til et bedre sted at leve.

“The persuaders” er en serie som stadig bliver genudsendt den dag i dag. Tony Curtis som jo har en lang historie som spillefilmsskuespiller, har også sagt, at det har været det arbejde han har holdt allermest af. Hvilket er ret usædvanligt at høre fra en spillefilmsskuespiller fra Hollywood. De fleste af dem synes det er lidt ydmygende at lave faste serier for tv. Roger More var på det tidspunkt mest kendt fra sine tv-serier, heriblandt den kendte “The Saint”. Serien tiltrak en del mandlige seere p.g.a. smarte hurtige biler, og smukke unge kvinder der havde brug for rigtige mænd (tænk skrev jeg virkelig det).

Der er brug for et nyt par
Der går rygter om at man vil lave “The persuaders” som spillefilm. Hvorvidt det er sandt eller ej, er svært at bedømme, for mange af informationerne ligger på sider som ikke fungerer som Hollywoods talerør. Men der er mange fans, som ved præcis hvem der burde overtage rollerne som Lord Sinclair og Danny Wilde. Den amerikanske figur Danny Wilde skal selvfølgelig overtages af George Clooney. Han har den samme karisma og det samme maskuline udtryk som Tony Curtis også besad. Den engelske Lord Sinclair kan kun overtages af en person, og det må være stereotypen på den engelske stiff upperlipptype med aristokratisk udstråling, Mister Hugh Grant. Fansene af serien er så fokuseret på disse to skuespillere, at en fan har indspillet en video som viser hvordan det kunne se ud, hvis det var Clooney og Grant som overtog rollerne.

Hvad er det virkelige behov?
Det kan godt være at nogen vil blive glade for en genindspilning af “The Persuaders”. Men hvis man kigger på kirken i dag, så er der en parallel. Hvis der er brug for at nogen overtager Roger Mores og Tony Curtis gamle roller som Lord Sinclair og Danny Wilde, så er der i endnu større grad behov for at nogen overtager følgende roller:

Der er brug for nye folk som Martin Luther, der turde sige fra overfor en kirke der var gået helt forkert, og var kommet langt væk fra det sande evangelium.
Der er brug for at der kommer nye John Wesleyer, som tør stille sig op på gader og stræder og prædike evangeliet klart og tydeligt, også selvom det ser dumt ud, og folk vil sige tåber om dem.
Der er brug for nye Charles Spurgeoner, som vil studere og grunde over Guds ord og dets dybder, og samtidig vil give det videre til kirken, så Guds menighed forstår Jesu fantastiske offer på korset, Guds storhed og Hellighed.
Der er brug for nye Jonathan Edwardser, som taler klart og tydeligt om hvor syndige vi mennesker er, og hvor stor Guds nåde er overfor mennesket der lever som fjende af Gud.
Der er brug for folk der ikke anser deres egen ære for at have nogen værdi, men ønsker at leve og arbejde til Guds ære. Også selvom det kan have store omkostninger for os. Det er hvad der er brug for, og det er relevant.

Vil du være en af dem? Er du villig til at gøre som disse som gik forud for os. Er du parat til at give slip på dig selv, som de gjorde? Du bliver ikke lovet succes, for vid dette, historien er også fuld af folk som gik hele vejen som de ovenstående, men som ikke oplevede at se deres forkyndelse og efterfølgelse af Jesus blev til frugt hos andre. Så gør det ikke for at få succes, for det er du ikke blevet lovet. Gør det fordi du elsker Jesus, og fordi dit eget liv, ikke betyder noget i forhold til Ham som gav sit liv på korset og blev knust af Guds vrede for at du skulle slippe fri. For at du kunne få lov at leve til Guds ære.
Gør det for Ham!

Share on Facebook

Leave a Reply