Når det skal være rigtig relevant i kirken, så er det mest normale at man er ca 10 år for sent på den. Så derfor har jeg valgt at starte første del med en tv-serie fra forrige årti. Vi skal tilbage til halvfemserne, og halvfemserne blev ikoniseret af Sitcomserien Seinfeld.

I et af afsnittene finder taberfiguren i serien, George Costanza, ud af at den spillemaskine som ham og Jerry Seinfeld spillede på i deres ungdom, stadig står i det pizzaria, som de ofte besøgte i deres ungdom. Det drejer sig om spillemaskinen Frogger. Et spil om en lille frø der skal over vejen, uden at blive kørt ned. George og Jerry kommer en dag forbi pizzariaet, og ser de at Georges rekord fra hans ungdom, stadig ikke er slået. Han har lagt nummer et på froggermaskinen i over tyve år.

Da Pizzariaet skal dreje nøglen om den kommende lørdag, går det op for George hvor meget den spillemaskine betyder for ham. Den rekord som står på Froggermaskinen, er den største succes han nogensinde har haft. Hans liv har været så fuld af fiaskoer og fejltagelser at hans froggerrekord, må være højdepunktet i hans liv. Han beslutter sig derfor for at købe froggermaskinen inden butikken lukker for altid. Men for at undgå at rekorden bliver slettet fra maskinen, må strømmen ikke slåes fra. Der er altså brug for at man kan få spillemaskinen transporteret sammen med et batteri som kan levere strøm.

George sætter en kæmperedningsplan i gang. Han får fat i nogle suspekte folk som han tror kan hjælpe ham. For han VIL have maskinen hjem til sin lejlighed, så han kan dokumentere hans livs højdepunkt. Så kan han da vise at han har bedrevet det til noget igennem sit liv. Da det endelig skal ske om lørdagen, går alt ikke helt efter planen. Men pludselig får George en idé som måske kan give ham et nyt højdepunkt i sit liv, eller hvad? Se hvad der sker her:

Vi andre er ikke så forskellige fra George Costanza. Vi fokuserer på hvad vi har gjort og hvad vi har opbygget igennem livet. Om vi har lidt som George Costanza eller meget som Donald Trump, så vil det ikke hjælpe os når vi en dag skal stå foran Gud. Den dag vi Gud sige som han sagde til den rige mand der havde samlet sig rigomme i Lukas 12.20-21:

“Din tåbe, i nat kræves dit liv af dig. Hvem skal så have alt det, du har samlet?  Sådan går det den, der samler sig skatte, men ikke er rig hos Gud.«”

George var heldig. Det var kun spillemaskinen han mistede her. Men en dag skal alle Georger og Georginer stå foran Gud, og hvis de ikke mens de boede her på jorden har erkendt at deres eget arbejde intet er værd i Guds øjne, og at de er syndere som er skyldige til evig ødelæggelse, så er det fortabelsen de har i vente.

Spild ikke dit liv som George med at kigge på hvad du selv har udrettet. For der er kun en måde du kan blive retfærdiggjort overfor Gud på. Det er igennem Jesu Kristi kors. Kun der hvor vi ydmyger os selv totalt, og indser at vi i os selv ikke har noget at rose os af. Kun der er frelsen fra Jesus. Der vil Jesus tage imod os, som syndere der har omvendt sig til Ham!

Share on Facebook

2 Responses to “Relevant uge på omvendelse.dk 1 Frogger på Seinfeld”

  1. Clemen Says:

    Jeg ved ikke om du vidste det, men afsnittet om Frogger-maskinen blev sendt op DR1 samme dag, som du skrev indlægget, dvs. 11. november kl. 01 om natten. Det kan man da kalde relevant.

  2. René Vester Says:

    Ja sjovt nok blev den pludselig lidt mere relevant, end planlagt.

Leave a Reply