I dag tog jeg sammen med nogen studerende fra The Masters Seminary ud til evangelisationsorganisationen Living Waters. Vi fik en god rundtur, og det var rigtig spændende at se denne lille ydmyge organisation, i et hus der ikke var kæmpestort og heller ikke luxuriøst, var i stand til at have så stor en tjeneste og så stor en indflydelse. Her fik de redigeret Way of the Master udsendelserne, de har også herfra lavet radioudsendelserne (som nu bliver sendt et andet stedsfra), og det er også herfra bøger og traktater og videoer bliver solgt. Foruden deres næsten daglige liveudsendelse “On the Box” som de også sender live herfra.

I dag fik vi lov at være med som publikum til udsendelsen hvor de gennemgik otte spørgsmål om evangelisation, og særlig den metode som Ray Comfort er kendt for at benytte sig af, nemlig den bibelske. Jeg havde chokolade med til dem, og da Ray Comfort fandt ud af at der var nogen der havde fået chokolade, var jeg nødt til at sende chokolade over til dem. Hvis du ser det meste af udsendelsen her nedenunder kan du se Ray Comfort lave gratis reklame indtil flere gange for TOMS GULDBAR. Tro mig dansk chokolade er et hit herovre, de har åbenbart svært ved at finde tilfredsstillende chokolade som ikke bliver grynet i munden. Noget som ifølge nogen er tilfældet for en af de største chokolademærker herovre (Hersheys).

Efter at have overværet liveudsendelsen fik vi et middagsmøde med Ray Comfort, Tony Miano og EZ (Email Zwayne). EZ er ikke så kendt som de to andre, men en mand som jeg har stor respekt for. Han er en glimrende open air prædikant, han har kone og fem børn og et brændende ønske om at blive en bedre far og tænker meget på hvordan han kan give sine børn en kærlig, god og sund opdragelse, hvor han peger på Jesus og hvad Han har gjort for os på korset. Han ved godt at han ikke kan frelse sine børn, men at det er Gud der frelser, og vælger hvornår Han vil frelse dem. Men ved også at som fader har man et ansvar for at give evangeliet på en god og sund måde til sine børn, og være der som en far, og som et forbillede for sine børn. Ham fik jeg en god snak med og gav ham lidt af det ekstra gode chokolade jeg havde med.

Så var der den sædvanlige insiderviden som vi fik som jeg selvfølgelig ikke kan dele offentligt (he he). Den før man jo også når man besøger politikere og andre der har fremtrædende positioner, men det er næsten altid spændende at høre. Og bare rolig det var ikke bagtalelse, men positive ting om hvad der sker i amerikansk politik lige nu. Alt i alt var det en fornøjelse at møde flere af de folk som Gud har brugt til at få mig til at vågne op af en tornerosesøvn. Da det var Ray Comforts enkle måde at vise hvordan evangeliet skal forkyndes så det giver mening og er i overenstemmelse med Guds ord, som åbnede mine øjne op for hvad det rene evangelium er, og hvad det ikke er.
Her er forresten en video med en open air forkyndelse af EZ:

I morgen starter den første dag på Shepherds Conference. Det er John MacArthur der starter med den første undervisning, han er kendt for at tage et kontroversielle, men vigtige emner op på åbningsmøderne. Nogen gange har disse emner medført diskussioner i flere år bagefter hvor folk argumenterede for om de var enige med ham eller ej, så hvad det bliver i morgen bliver spændende at høre. Om ikke andet er jeg ganske sikker på at det er et evangelisk budskab han kommer med, hvor evangeliet er centralt. Og det er det vigtigste for en prædiken. Evangeliet skal og må være centralt for at en prædiken er god, også selvom den er til kristne.

Share on Facebook

Leave a Reply