Trofaste læsere kan måske huske mit indlæg “Emergent for en dag“. Det var godt nok sjovt, at høre hvad folk mente om den. En skrev til mig, at det skulle jeg aldrig gøre igen. Mens andre syntes det var ret morsomt, og sagde at jeg ikke engang havde overdrevet. Men i dag skal jeg lade de emergente i fred. For i dag handler det om at være Purpose driven for en dag. Det vil sige at jeg vil være inspireret af Rick Warrens bog “Det målrettede liv”. Den hedder nemlig “The purpose driven life” på engelsk. Jeg starter her:

Purpose driven for en dag
“Åh altså, tænk at Gud har skabt mig som jeg er. Jeg er helt unik. Jeg er blevet givet nogle fantastiske gaver og talenter. Når jeg bruger dem, så glæder Gud sig bare så meget over mig. For som pastor Rick Warren siger “God isn’t mad at you, He’s mad about you”.
Men det er bare så vigtigt at finde ud af hvad ens gaver og talenter er. For hvis jeg ikke kender dem, så er jeg jo fortabt.  For så kan jeg ikke leve til Guds ære. Derfor har jeg også gået på et kursus i talent-opdagelse som vores kirke havde startet op. Der fandt jeg ud af at jeg er rigtig god til at snakke med mennesker. Og hvor blev jeg bare glad for at finde ud af det. For jeg har bare altid været så glad, for at snakke med mennesker. Så det var jo rigtig godt at jeg fandt ud af at det var mit talent.

Tænk at mennesker går rundt, og ikke aner hvad deres formål med livet er. De spilder deres liv totalt. Formålet er jo at bruge de talenter som Gud har givet os. Så vil Gud bare blive så glad. Jjeg tror lige jeg vil høre en opmuntring fra Rick Warren i en af hans videoer. Den her var sjovt nok sponsoreret af BMW. Hvor er det dejligt at Rick Warrens venskab med verden gør at BMW vil støtte forståelsen af at være purpose driven .”

Og her slutter Purpose driven for en dag. Men hvis du gerne vil have lidt perspektiv på indlægget, så vil jeg senerehen ligge et klip fra den omtalte video fra TED konferencen 2006. Det er ret skræmmende at høre hvad han siger der. Men det må vente til en anden gang.

Share on Facebook

5 Responses to “Purpose driven for a day”

 1. Lars Dorland Says:

  Tja, jeg må indrømme, jeg stadig syns, der er bedre og mere kristne måder at rette kritik mod forgreninger og tankemønstre på end at gøre nar af folk og lave stereotypiseringer, som du gør med dine noget intetsigende “åååååh” og “waauw” og “Uh uh”-udtryk. Det er under dit niveau, og det er synd, for du bidrager til en debat, der er værd at tage, men de folk, der måske trænger til at høre, hvad du har at sige, skubbes væk med din latterliggørelse. Humor er vel relativt, men hvis dét der er humor, så har jeg desværre ikke så meget af det.

  Tænkte blot jeg ville dele min mening med dig i lyset af denne: “Det var godt nok sjovt, at høre hvad folk mente om den.”

 2. René Vester Says:

  Hej Lars
  Godt at høre fra dig igen. Jeg takker for kommentaren og synes faktisk at der er noget om det du siger. Jeg har derfor rettet den lidt til, så der ikker er de samme overdrivelser. Jeg vil dog lige snakke med nogen andre om hvor grænsen for den her slags gør. Jeg er ikke i tvivl om at der er en grænse, jeg ved godt hvor min egen går. Jeg har set nogen parodier på Rob Bell på youtube, som jeg mener er at gå over stregen. Det er muligt jeg også har gjort det her, det vil jeg lige tænke lidt over, og som sagt rådføre mig om.
  Jeg vil dog i et senere indlæg beskriver bibelske historier hvor humor af lignende slags bliver brugt overfor falsk lære. Måske kunne vi tage en debat over det der.
  Så Lars jeg takker for din formaning som jeg har taget lidt til mig.

 3. Lars Dorland Says:

  Jeg skal heller ikke påstå, at jeg er helt afklaret i forhold til humor som middel i debat og dialog – og i kristendom. Satire er en meget vigtig del af ytringsfriheden. Humor kan helt klart være en god formidler, men det kan også skabe unødvendige barrierer.

 4. Linealis Says:

  Interessant indlæg. En af de få andagter jeg husker fra studiesteds-KFS tog faktisk udgangspunkt i Det målrettede liv (det her er flere år tilbage). Andagtøren (nyt ord) talte kort og bad os derefter om bordet rundt at sige noget vi var gode til (en ud af få viste synligt ubehag ved situationen). Så indlæggeta her bidrager bare til min eksisterende fordom om bogen (som jeg ikke har læst) og forfatteren.

 5. René Vester Says:

  Hej Linealis Jeg kan glæde dig med at du bestemt ikke er gået glip af noget. Der er tror jeg meget mere godt at hente i et kapitel i den bog du omtalte “Den himmelske mand” end der er i alle Rick Warrens bøger. Jeg vil senere hen vise hvorledes at RIck Warren starter sin bog med tre ubibelske påstande som burde få en til at lukke bogen i stedet for at læse videre.

Leave a Reply