Nu ved jeg at der er flere der har været utilfredse med mine udmeldinger om Hillsong her på bloggen. Det er ikke kun her på bloggen man kan læse om folks utilfredshed, jeg ved at folk har diskuteret det rundt omkring. Jeg vil være ærlig og sige at udfra det jeg hidtil har skrevet om Hillsong, burde man nok være varsom med at kalde det vranglære. Der er ligesom for lidt at bygge det på ( mener jeg selv, her bør der være plads til uenighed). Det var også meningen at jeg ville skrive mere om Hillsong, men tingene kan ændre sig hurtigt i blogverdenen. Men her kommer så noget mere omkring de problemer som der er med Hillsong, og hvorfor man bør være meget varsom med at lukke op for det. Eller nærmere sagt, ikke bør lukke op for det overhovedet!

Trosbekendelse
Lad mig starte med det positive. Hillsong Church har en trosbekendelse, og en stor del af den kan jeg tilslutte mig uden problemer. Der står både om omvendelse, synd, dom, bibelens autoritet, m.m. Det kan jeg selvfølgelig ikke have noget imod, og dog der mangler noget. Læs senere i indlægget hvorfor. Men i slutningen af deres trosbekendelse står der følgende:

“We believe that God wants to heal and transform us so that we can live healthy and prosperous lives in order to help others more effectively.”

Healthy and prosperous lives, hvor har man set det henne før? Dette er en trosbekendelse som hører hjemme i trosbevægelsen, og ikke i en sund bibelsk kirke! At vi ser dette i deres trosbekendelse, forklarer også hvorfor de uden problemer kan invitere Joel Osteen, T.D. Jakes, og kan holde møder med Joyce Meyer. Alle er de folk som kommer ud af trosbevægelsen og fører en anden lære end den bibelske. Sandheden er at Hillsong er en del af trosbevægelsen, og det viser de bl.a. i deres trosbekendelse.

Men hvis nu det var sådan, at jeg hos Hillsong hørte dem tale rigtig meget om omvendelse fra synd, og at syndens løn er døden, og kun pga Jesu offer på korset kan vi komme til Gud, så ville jeg gerne stoppe denne kritik af Hillsong. Men de tre gange jeg har været i Hillsong, har jeg hørt det samme som man kan høre i trosbevægelsen. Det handler rigtig meget om penge, giv og du skal blive rig (hvilket jeg har hørt Brian Houston sige klart og tydeligt (grundlæggeren af Hillsong)). Du er accepteret som du er, og du skal acceptere Gud, har jeg også hørt uden at korset blev nævnt en eneste gang.

Her har Hillsong et rigtig stort problem. For hvis de levede op til deres trosbekendelse og prædikede ligeså meget omvendelse fra synd, Jesu død, korsfæstelse og opstandelse, bibelens ufejlbarlighed og autoritet, etc etc, som der står i deres trosbekendelse. Og samtidig kun nøjedes med at tale helse og overflod i en mængde der svarer til det det fylder i deres trosbekendelse, så tror jeg godt at jeg kunne leve med de fejl.
Derfor kan jeg ikke kun vurdere Hillsong på deres trosbekendelse. Den må jeg vurdere sammen med deres forkyndelse, og der knækker filmen altså. For det er ikke Guds klare ord der bliver forkyndt der.
Jeg kan nu godt forstå at folk ikke lægger mærke til, at det der bliver sagt er vranglære og teologi for en 25-øre (og så er der ovenikøbet plads tilbage på den 25-øre). For på det tidspunkt prædikanten kommer til i Hillsong, har man sunget i en til halvanden time. Dvs man er i en nærmest tranceagtig stemning hvor man er åben for næsten alt. Men hvordan det fungerer, er en helt anden historie som jeg må komme ind på en anden gang.

Læs hvad der ellers er skrevet om Hillsong her:

Joel Osteen bliver hovedtaler hos Hillsongs årskonference

Hvad laver Hillsongs Lovsangsleder Darlene Zschech hos Joel Osteen?????

Lovsang 8 Forkert tilgang til lovsang

Share on Facebook

13 Responses to “Problemerne med Hillsong”

 1. Alex Decker Says:

  Nu findes der jo mange andre slags rigdomme og vækst end bare i en materialistisk forstand…

 2. René Vester Says:

  Ja det gør der. Men jeg har været i Hillsong tre gange. Jeg har set deres leder Brian Houston prædike flere gange i fjernsynet. Og de inviterer prosperitypreachers som Joel Osteen, T D Jakes og Joyce Meyer. Udfra dette kan jeg kun konkludere at dette er trosbevægelsen, bare med mere musik og sang.
  Dette er en del af trosbevægelsen og det er ikke evangeliet der bliver forkyndt. Det hjælper dem ikke at deres musik lyder godt, og at de synger i lang tid. Hvis de ønsker at være en kirke der er til for at ære Gud, så skal de prædike Guds ord klart og tydeligt, istedetfor at prædike fremgangsteologi!

 3. Louise kjær Says:

  Hej René.
  Jeg sad og tænkte på om det er i hillsong London du har været eller om det er sydney?
  Jeg har selv været i hillsong London 2 gange og i hillsong sydney til 2 møder + deres Kvinde konference: Color conference.
  Den første gang jeg var i London var det en Lovsangs konference, og anden var et almindeligt møde. Personligt husker jeg ikke prædiken, men jeg husker at lovsangen altså ikke varede mere end 30 min.
  Da jeg var i sydney, var prædikenerne om bøn og om omvendelse og lovsangen varede maks 30 min.
  Så ingen af gangene blev der snakket om overflod osv.
  så? måske har du bare været en smule uheldig?
  Jeg vil vove og sige til dig at, det virker som om du basere dine påstande på et ret tyndt grundlag?
  Det var bare, de tanker der slog mig, da jeg læste den her tekst.

 4. René Vester Says:

  Hej Louise

  Nej jeg har ikke været i Sydney. Men jeg kender flere fra Australien som har set konsekvenserne af Hillsong for kirkerne i Australien. Konsekvensen er et udvandet evangelium uden frelseskraft. Men der er fed musik til.
  Jeg glæder mig over at du ikke ønsker at bedømme Hillsong på et for tyndt grundlag. Det ønsker jeg heller ikke at gøre. Det er derfor ikke udelukkende på baggrund af indlægget ovenfor, men også de andre som jeg linker til. Der hvor jeg blev helt sikker i min sag var da jeg endnu engang hørte Brian Houston prædike engang (grundlæggeren af Hillsong). Det var så forfærdeligt hvad han lagde af nye betydninger ned i skriften at det blev ulideligt at høre på. Dertil er der store problemer med dem som de inviterer. Man kan ikke med en god forståelse af bibelen invitere Joel Osteen, T.D. Jakes eller Joyce Meyer. De invitationer viser en falden på halen for det populære, og ikke for bibelsk lære.

  Jeg ved godt at du godt kan høre dem tale om omvendelse i Hillsong. Men det gør Joel Osteen også og selv Todd Bentley gjorde. Problemet er at de ikke definerer fra hvad vi skal omvende os, og hvorfor det er nødvendigt at omvende sig. Det bliver istedet omvendelse uden grund. Og det er ikke en omvendelse som folk vil holde fast i. Vi skal vide hvad vi omvender os fra, for at forstå hvad vi har fået. Det medfører også at vi bliver bedre til at holde fast i troen, fordi vi ved hvad vi er udfriet fra, og frelst til.

  Jeg ved godt at mange synes at forkyndelsen i Hillsong er udemærket. Men det skyldes nok mest at vi er vant til udvandede budskaber i kirken i forvejen. Du kan jo prøve at sammenligne det du plejer at høre med de to prædikener her:

  En af mine egne: http://sand.omvendelse.dk/lignelsen-om-den-fortabte-s%C3%B8n-ugens-podcast-fra-omvendelsedk-920.htm

  Og en af David Jakobsens: http://sand.omvendelse.dk/falsk-hvede-og-%C3%A6gte-hvede-forkyndelse-af-david-jakobsen-485.htm

  Men Louise du skal vide at jeg glæder mig virkelig over at du ikke bare godkender alt hvad jeg skriver. Jeg vil langt hellere have at folk tænker over det jeg skriver og vurderer det selv, end at de bare godkender det. Find ud af om det passer, og hvad bibelen siger om det. Det sidste er allervigtigst.

  Du ønskes en rigtig glædelig jul Louise herfra. Men i år får du ikke nogen julegave af mig (he he).

 5. Rasmus Gade Says:

  Problemmerne med Hillsong, ja hvor skal man lige starte?

  Man kan starte med at tage en af deres cd og læse inde i covered noget om at “bede Jesus ind i éns hjerte, og få et bedre liv!”

  For det første er det så ubibelsk som noget kan være, for vi kan ikke “finde” Jesus, Han “finder” os. Og hvorfor skulle Ham som er uden synd, kommer ind og tage bolig i et mørkt og syndigt hjerte? (Jeremias Bog 17:9)

  Problemmet med den “søger venlig bevægelse” er følgende:

  1. Det er kun én søger (Gud)

  2. v2 Herren ser fra himlen
  ned over menneskene
  for at se, om der er en forstandig,
  én der søger Gud.
  v3 De er alle kommet på afveje,
  alle er fordærvede;
  ingen gør godt,
  ikke en eneste.

  v4 Forstår de intet, alle de forbrydere,
  som lever af at æde mit folk?
  De påkalder ikke Herren.

  (Salmernes Bog 14:2-4)

  Frelst af Guds nåde,

  Rasmus Gade

 6. Jesper Says:

  ja… det er sørgeligt men sandt, ingen søger Gud, sådan har det været siden syndefaldet, Adam og Eva gemte sig for Gud, og Gud måtte for første gang opsøge mennesket, og sådan har det været siden. Gud opsøger og frelser det fortabte lam.

 7. Susan Møllerskov Says:

  Hvorfor har Herren opfordret os til at:

  Isa 55:6 Seek ye the LORD while he may be found, call ye upon him while he is near:
  7 Let the wicked forsake his way, and the unrighteous man his thoughts: and let him return unto the LORD, and he will have mercy upon him; and to our God, for he will abundantly pardon.

  Esa 55:6 Søg HERREN, medens han findes, kald på ham, den Stund han er nær!
  7 Den gudløse forlade sin Vej, Urettens Mand sine Tanker og vende sig til HERREN, at han må forbarme sig, til vor Gud, thi han er rund til at forlade.

  eller:

  Zep 2:3 Seek ye the LORD, all ye meek of the earth, which have wrought his judgment; seek righteousness, seek meekness: it may be ye shall be hid in the day of the LORD’S anger.

  Sef 2:3 Søg HERREN, alle l ydmyge i Landet, som holder hans Bud, søg Retfærd, søg Ydmyghed! Måske kan l skjule jer på HERRENs Vredes Dag.

  hvis det ikke er muligt? (Jeg giver også den engelske tekst, fordi der er en forskel.)

 8. Jesper Says:

  Skriften påbyder os ligeledes at holde loven, HELE loven, hvad der heller ikke er mennesket muligt. Således opfordrer skriften os til at søge GUd, aflægge os synden, stræbe efter gaverne etc. etc. fordi vi SKAL gøre så, selv om Gud ved vi ikke kan gøre så. Hvis ikke GUd kom til mennesket, var mennesket fortabt, i mennesket er der kun fjendskab mod Gud, og ingen lyst til at søge Gud, den lyst der måtte være, er den Ånden virker.

 9. Susan Møllerskov Says:

  Jesper, hvorfor så skulle vi stå til regnskab overfor Gud?

 10. Susan Møllerskov Says:

  Rom 14:12 So then every one of us shall give account of himself to God.
  Rom 14:12 Altså skal hver af os gøre Gud Regnskab for sig selv.

 11. Jesper Lindgren Hejlesen Says:

  @Susan, det glade evangelium er jo at jeg IKKE skal stå til regnskab for Gud, det gør Jesus for mig, således døde og opstod jeg med Ham gennem vand og ånd, og har således lod og del i himmeriget. Dette er nødvendigt fordi INTET menneske slipper levende fra at stå til regnskab overfor Gud, ved Kristi offer og forsoningsblod er vi sat fri af synden og dens konsekvens, nuvel skal legemet dødes, men det skal opstå fuldkomment, og når vi træder frem for tronen ser Gud Fader alene hans søns udgydte blod og byder os velkommen hjem!!!

  Jamen betyder det ikke at man så kan fralægge sig alt ansvarert… Jo, Jesus har taget ansvar og konsekvens, og vi er sat fri fra synden til at gøre det som er godt. ikke fordi vi skal stå til regnskab, men fordi vi netop IKKE skal stå til regnskab.

 12. Susan Møllerskov Says:

  Hej Jesper, hvem skrev Paulus til, da han skrev Romerbrevet 14,12?
  Og hvorfor skal man stå til regnskab, hvis man ikke kan tage en eller anden beslutning?

 13. Jesper Lindgren Hejlesen Says:

  Udgangspunktet er ganske rigtigt at mennesket skal stå til regnskab, men sagen er den at just som jeg bliver kaldt frem for tronen, så træder Jesus ind på scenen og siger at jeg skal ikke dømmes, alle overtrædelser i bogen har Han visket ud med sit blod.

  Angående det at tage en beslutning, så skænkes vi frelsen i dåb og tro, begge dele rækkes os, det er ikke vores viljes beslutning, for den er af synden Gud imod.

Leave a Reply