Prøv at tænke lidt over det her. Da Jesus stod foran Pontius Pilatus, undrede Pilatus sig over hvem denne mand var. Han gik rundt om Ham, og talte med andre om Ham som om at denne Jesus ikke havde den store betydning. Han kunne forstå på jøderne at denne mand ikke var som andre var. Men for Pilatus var liv og død, en daglig beslutning. Han kunne skalte og valte med folks liv, efter forgodtbefindende. Mange menneskers skæbne lå i hans hænder. Han var en brutal og samvittighedsløs mand siger historien os, og ikke kun de bibelske kilder. Så han løslod Barabbas og lod Jesus korsfæste, og sagde de hykleriske ord; jeg vasker mine hænder.

En dag skal det være omvendt. For en dag skal vi allesammen stå foran Guds domstol, og der skal vi dømmes for vores gerninger. Der skal Pontius Pilatus også stå, og hvilken frygtelig dag det bliver for ham. For da vil han se at Ham han var med til at dømme, nu er den der dømmer ham. Ikke nok med det, han vil ihukomme den dag hvor han nærmest ignorerede Jesus der stod foran ham. Han skulle have faldet på knæ den dag og have sagt; jeg er en syndig mand, sådan som Peter gjorde da han mødte Jesus. Men istedet var han med til at korsfæste Ham, som var Han en forbryder.

På dommens dag vil Pilatus bitterligt fortryde, at han ignorerede Jesus dengang han havde mulighed for at omvende sig. Han vil fortryde at han ikke havde hørt på hans kone, som havde advaret ham pga en drøm hun havde haft. Han vil ærgre sig forfærdeligt over at han ikke udnyttede muligheden da han havde den. For han valgte at anse Jesus som en der ikke betød noget.

Vær ikke som Pilatus. Lad være med at ignorere Jesus i dette liv. Spild ikke dit liv med at sige; Ham Jesus er ikke noget for mig, for jeg har mit eget liv. For der kommer en dag, hvor vi alle skal stå overfor Ham. Og den dag skal vi alle bøje knæ for Ham og erkende at Jesus er Herre. For dem der først gør det på dommens dag, er det for sent. Udnyt din nådestid nu, og bøj knæ for Ham der bar dine synder på korset. Omvend dig fra dit eget liv, og giv dit liv til Ham. Så skal du få nyt liv i Ham.

Share on Facebook

Leave a Reply