Tredie del af serien om de syv kirker i Johannes åbenbaringen kan høres her. Jeg blev ikke helt færdig med at gennemgå Smyrnakirken sidste gang, en kirke som Jesus kun havde ros til. Så den fik jeg afsluttet her. Det som stod klart for mig da jeg skulle forberede denne prædiken, var hvordan denne kirkes tro og liv var så markant forskellig fra meget af det man kan kalde moderne kristendom.
Desværre har moderne kristendom inficeret så mange kristne at man slet ikke lægger mærke til hvilke dele der er i direkte modstrid med sand kristendom. Men hør selv og vurder om du er påvirket af dette, eller har været.

Men der var også et andet punkt som blev relevant at tale om her, og det var hvad dit og mit ansvar som kristen i en rig del af verden gik ud på. Det syntes jeg var ret svært at tale om, fordi det faktisk er noget jeg i længere tid har overset, og ikke fokuseret så meget på. Men nu er jeg forpligtet til at gøre noget ved det!

Du kan høre første del her: De syv menigheder første del
Den omhandler hvorfor Efesos menigheden havde forladt sin første kærlighed, og hvorfor bedømmelse er en vigtig del af kirkens arbejde.

Anden del kan du høre her: De syv menigheder anden del
Der udlægger jeg hvordan det kan lade sig gøre at være en menighed som Jesus ikke kritiserer, men kun har ros til.

Den tredie udgave kan du høre her nedenunder. Det er en lettere forkølet udgave af mig der prædiker denne gang, men jeg synes optagelsen blev god nok alligevel.

Share on Facebook

One Response to “Podcast: Smyrnakirkens tro i forhold til moderne tro”

 1. Anne Dorthe Nielsen Says:

  Godt at lytte til en uforfalsket, direkte forkyndelse, som understreger, at vi ikke skal skikke os lige med verden – at vi er taget ud af verden, gået fra døden over til livet (det evige og Gudsforvandlende).
  Hvor var Guds kirke dog uden disse ord, som påminder os om og om igen, at i verden har I trængsel – og at kødet og ånden til alle tider vil komme i konflikt, når man påbegynder sin vandring hjemad på den smalle vej.
  Selv har jeg snublet mig frem på den vej, men ved min trofaste hyrdes hjælp har jeg alligevel klamret mig til Ham, som jeg ikke vil miste for nogen pris. Så har Jesus hjulpet mig videre og mindet mig om, ikke at fortabe mig i alle nederlagene, fejlene og snubletrådene. “Onward christian soldier!”.
  Gid jeg også måtte findes tro midt i onde forfølgelser og opleve at Guds ånd i mig må besejre min egen stædighed og hang til at elske de hyggelige danske traditioner og levevilkår. “Mon jeg finder troen aktiv når jeg kommer tilbage”, spørger Jesus ud i sin samtids efterfølgerskare.
  Det er et personligt spørgsmål – men også ét til fællesskabet omkring Kristus. Må vi tage vare på det, vi har fået betroet personligt og også medvirke omsorgsfuldt til opbyggelse af hinandens tilstand så Kristi legeme fungerer, der hvor vi er sat – vores eget Smyrna.
  Det er jo sandt at vi lider i egen ånd, når de andre vantrives eller ikke vokser op til det mål af tro, Herren ønsker for alle sine børn – Kristi kirke.
  Han har skrevet sin lov i vore hjerter og vi skal alle kende Kristus, fra den mindste til den største.
  Tak for denne lærerige prædiken om at kæmpe troens gode strid!

Leave a Reply