I vores husmenighed her i Rødkærsbro, prædikede jeg i går over Jesu lignelse om den barmhjertige samaritaner. Lignelsen er et svar som Jesus giver en lovkyndig, som viser at han på den ene side har forstået bibelen langt bedre end farisæerne havde, men på den anden side slet ikke havde forstået konsekvensen af bibelens budskab. Derfor giver Jesus ham et svar som enten betyder at vi bliver frelst ved at gøre  gode gerninger (hvilket er umuligt), eller også betyder lignelsen noget helt andet, som kommer frem hvis vi tænker på hvordan denne lovkyndige har hørt historien.
Lyt med og hør hvorfor præsten og levitten gik forbi den halvdøde mand, og hvordan de havde misforstået Guds lov, og hvorfor Jesus vælger at bruge en samaritaner i lignelsen. Noget som på den tid var ganske uhørt, hvilket du kan høre mere om i prædikenen her nedenunder.

 

 

Share on Facebook

4 Responses to “Podcast: Lignelsen om den barmhjertige samaritaner. (Eller hvad kan jeg selv gøre for at komme i Himmelen?)”

 1. Jens Linde Says:

  Kære René!

  Hvad er det for en husmenighed, I nu kommer I?
  Er I stoppet i Kristuskirken i Bjerringbro?

  Kh Jens

 2. René Vester Says:

  Hej Jens
  Ja vi er flere som siden påske har mødtes næsten hver søndag her i Rødkærsbro hvor vi forsøger at have kirke efter det som står i Apostlenes gerninger 2.42:
  “De holdt fast ved apostlenes lære og fællesskabet, ved brødets brydelse og ved bønnerne.”

  Og det har vi været rigtig glade for. Den sidste prædiken jeg holdt i Bjerringbro er den jeg holdt på dette link: http://sand.omvendelse.dk/podcast-hvorfor-er-det-saligt-at-vaere-fattig-4610.htm

 3. Hans Says:

  Hej René

  Jeg har hørt at du blev smidt ud af den anden menighed.
  Er det rigtig?
  Mvh
  Hans

 4. René Vester Says:

  Hej Hans
  Nej det er ikke sandt, vi var flere personer der gik ud af menigheden ved påsketid i år. Det var vores eget valg at gøre dette. Jeg undrer mig over at du har hørt noget sådant, og ville gerne vide hvor du har sådan noget fra.

Leave a Reply