I vort kristne fællesskab i Rødkærsbro, holdt jeg i går til gudstjenesten en prædiken om hvad Jesus mener, når Han dels siger at Han ikke er kommet for at nedbryde loven. Dette er meget nemt at misforstå til at vi skal overholde hele loven i dag, hvilket både er umuligt og heller ikke meningen. Men det bliver også misforstået som at loven slet ikke har nogen funktion i dag. Begge dele er forkerte og vi er nødt til at forstå hvad Jesus mener med dette, for at kunne leve i den frihed som Jesus jo netop har kaldet os til. Jeg nævner i prædikenen at Jesus er meget mere fokuseret på at vore gerninger bygger på at Han bor i os, og virker igennem os, end Han er på at overholde en masse love, som reelt set kun var skygger af det som skulle komme. Så hvordan vi skal leve uden at være under loven, men samtidig ikke skal leve i lovløshed, er det jeg bl.a. kommer ind på i denne prædiken.

Udover det kommer jeg også ind på hvorfor bibelen er troværdig. For Jesus siger selv bibelen er troværdig, og hvis ikke den er det, hvad siger det så om Jesus? Og konsekvensen af det, er ikke en vi bør bryde os om.
Der er lidt barnegråd i starten af prædikenen, men den bliver lidt mindre efter de første par minutter, så håber ikke det er alt for forstyrrende. Men der skal også være plads til børn i en gudstjeneste synes jeg. Det er forresten Mattæus 5.17-20 som jeg prædiker udfra, som er en del af bjergprædikenen.

Share on Facebook

Leave a Reply