Søndag den 23 december, valgte jeg at holde en lille pause fra min gennemgang af Mattæusevangeliet. Det blev en noget anderledes vinkel på juleevangeliet end normalt, men en vinkel som er vigtig og rigtig at have med. For her får vi både gjort op med den lille (eller store) farisæer som boer inde i os mennesker, en del af os som ikke må få magt over os. Men jeg gør også op med vores lidt for perfekte billeder af folk som kong David. Jeg vil vise nogen af de sider af David som vi ikke taler så meget om, og konsekvenserne af disse sider. Men også vise hvad det var der alligevel gjorde at han var en mand efter Guds hjerte. Han havde en søn der hed Absalom, som gik hen og blev en af de farligste fjender for David. Men Absalom endte sit liv på en ynkelig og trist måde, eftet at have gjort oprør imod sin egen far, og spredt uretfærdighed.


Men hvad har Absaloms liv og død at gøre med julens budskab? Det vil jeg komme ind på i denne noget anderledes juleprædiken. De to første vers jeg læser op fik jeg ikke lige med på optagelsen. Men hvis du vil følge med er det fra Anden Samuelsbog 18.1-17.

Glædelig og velsignet jul fra mig her Omvendelse.dk. Håber denne prædike også vil være til glæde og opbyggelse for dig.

Share on Facebook

Leave a Reply