Sidste år holdt jeg en prædiken om valget mellem Jesus Kristus og Jesus Barrabbas. Et valg som jøderne stod med i påsken for små 2000 år siden. Hvad var det for en situation dette skete i? Hvorfor var Pilatus ret modvillig til at korsfæste Jesus, men gjorde det alligevel, og hvorfor valgte jøderne at få sat en skyldig mand fri, og istedet dømme den mest uskyldige nogensinde til døden på et kors? Og hvordan har det været for Barabbas at se en uskyldig mand tage hans plads?

Dette og mere kommer jeg ind på i denne prædiken. Jeg har ikke lagt den på før, da jeg synes jeg bruger for lang tid på at tale om Pilatus, og ikke nok på skriften. Men efter at have hørt den igen, synes jeg godt jeg kan lægge den på alligevel. Jeg mener dog stadig at jeg bruger for meget plads på historien om Pontius Pilatus, men evangeliet er en naturlig del af denne prædiken alligevel, så derfor har jeg valgt at lægge den på nu. Men jeg vil nok en anden gang bruge mindre tid på de historiske fakta omkring den tid. Ikke at det er irrelevant, men det skal heller ikke fylde for meget af en prædiken, og det synes jeg den her tenderede lidt til.

Share on Facebook

Leave a Reply