Sidste søndag talte jeg udfra Lukas 7, hvor vi ser nogle farisæere og skriftkloge, hvorom det står at de forkastede Guds plan med deres liv. At forkaste Guds plan med sit liv, er den mest alvorlige synd der findes. Jesus nævner det selv, men han giver den hele armen og kalder dette for blasfemi mod Helligånden. Hvorfor det er det samme, og hvorfor at det er nødvendigt at det er den eneste synd der ikke kan tilgives kan du høre om i denne prædiken.
Det er et budskab som for den kristne er med til at give frihed. Alt for mange kristne har kæmpet med frygtelige tanker om de mon har begået den ene utilgivelige synd som Jesus omtaler. Men der er ikke nogen grund til at frygte hvad det angår. Når vi først forstår naturen for denne utilgivelige synd, og hvorfor den er så markant anderledes for al anden synd, så begynder man også at forstå hvor stor Guds tilgivelse virkelig er. Og den er i sandhed stor.

Podcastet som jeg har lagt på her, er ikke den jeg holdt i søndags. Men jeg holdt den samme for nogle år siden og synes optagelsen der var lidt bedre. Så den er cirka 3 år, men stadig god. I morgen søndag d. 22 februar går jeg videre med at prædike udfra Mattæus-evangeliet. Havde lige brug for at holde en pause efter at have brugt 1½ år på Jesu bjergprædiken.

Det foregår i husmenigheden Rødkærsbro Frikirke på Havrevej 4 i Rødkærsbro kl.11.00. Se mere på www.rodkarsbrofrikirke.dk.

Share on Facebook

Leave a Reply