Nu er den her. Se den før din pastor. Fortæl om den før søndagsskolelæreren. Vær den første i din kirke til at købe den nye filmatisering af John Bunyans fantastiske fortælling Pilgrimsvandringen. Der blev lavet en ret dårlig filmatisering af bogen i 1979. Jeg så den på den efterskole jeg gik på i tiende klasse. Og selvom den ikke var ret godt lavet, så husker jeg at den SKAR mig i hjertet. 

Nu er den blevet filmatiseret igen, og den skulle være lavet rigtig godt denne gang. Jeg har endnu ikke set den, kun traileren. Men jeg har hørt om andre der har set den, og de skulle være rigtig tilfredse. Jeg ville ønske at der var et ordentligt kristent bogforlag eller lignende der købte rettighederne og og fik den oversat, og begyndte at distribuere den. Den har et fantastisk potentiale til at nå ud til både kristne som ikke kristne. Den fortæller klart, men i billeder hvordan og hvorfor mennesket har brug for at omvende sig til Jesus Kristus. Men derefter fortæller den også meget præcist, og stadig billedligt om livet som kristen.
Jeg må bare sige jeg har ikke set nogen forfattere gøre det så ufatteligt godt som John Bunyan gjorde. Den mand havde et virkelig godt kendskab til sin bibel, og det kommer stærkt til udtryk i hans fortælling. Han skrev den mens han sad i fængsel pga sin tro. Der sad han 12 år fordi han var blevet forbudt at forkynde evangeliet. Han var nemlig ikke medlem af statskirken. Han havde fået at vide at han måtte blive lukket ud, hvis han afholdt sig fra at prædike. Til det svarede han, at det første han ville gøre når de lukkede ham ud, var at prædike det fulde evangelium.

Her er traileren. Hvis du ikke har læst bogen kan den fås på http://www.lohse.dk/index.php?action=visvare&varenr=5405 . Hvis du ønsker at købe filmen kan det gøres på www.reelchristian.com, men husk at tjekke om DVD-koden duer til din afspiller.

Share on Facebook

One Response to “Pilgrimsvandringen”

  1. Rasmus Gade Says:

    Den vil jeg gælder mig til at se, får bogen på engelsk til oktober…

Leave a Reply