Denne weekends prædiken er blevet det store taleemne på mange kristne blogs. Phil Johnson som er John MacArthurs højre hånd, og manden bag www.spurgeon.org, holdte til en pastorkonference denne prædiken. I den taler han om hvor vigtigt det er at forkyndere bruger Guds ord med respekt, og selv taler et ordentligt og sobert sprog. Et meget tiltrængt budskab. For det er ikke usædvanligt at mange ungsmarte forkyndere (nej jeg skrev ikke unge, for det er ikke alle unge forkyndere der gør dette, men forkyndere der forsøger at være “ung”) bruger ord i deres forkyndelse som ikke skal høres fra en kristens mund. Og jeg ønsker ikke at nævne eksempler på det her. Phil Johnson tager selv nogle eksempler frem, og det er de milde han tager frem, og de er gale nok.Han ser ikke noget behov for at komme med de allerværste. Han kalder det der sker for pornoficeringen af prædikestolen, og det er ikke en udokumenteret anklage han kommer med!

Der er nogle forkyndere der tror at man skal provokere folk med dumsmarte ord, der kan få folk op af stolene. Forkyndere der tror dette har ikke fattet kraften i Guds ord, og de trænger til at omvende sig, og studere Guds ord ordentligt. For bibelen viser at dens budskab er provokerende nok i sig selv. Så provokerende at folk der har prædiket det er blevet slået ihjel af samme årsag. Hvis det virkelig er provokationen disse ungsmarte forkyndere ønsker, så er det den metode de skal benytte sig af! Men det kan jo være at de ikke er villige til at gå så langt for deres tro, som dem der er gået forud for os. Phil Johnson fortæller også hvad der er galt med Mark Driscoll, som er blevet kendt som “den bandende pastor”, og kommer med eksempler som går langt udover det tilladte for en pastor. Men hør selv denne prædiken enten på video eller på mp3.

Her er linket til mp3 filen. Klik for at høre den nu, eller højreklik og tryk gem som for at downloade den. Mp3-filen bliver introduceret af John MacArthur, mens videoen starter hurtigere med Phil Johnsons prædiken.

Share on Facebook

2 Responses to “Phil Johnson om forkyndelsens renhed og det modsatte”

 1. Linealis Says:

  Tankevækkende. Giver mig et lidt andet syn på Mark Driscoll. Men Phil Johnson taler også om sarkasme. Er det ikke et gennemgående element på hans egne hjemmesider?

 2. René Vester Says:

  Ja jeg er selv ret ked af at Mark Driscoll ikke tager dette område seriøst. For jeg synes noget af hans undervisning er bibelsk funderet, men jeg kan ikke benytte mig af ham mere af bl.a. disse grunde. Jeg vil virkelig ønske for ham at der er nogen i hans omgangskreds der tør sige det til ham og lede ham tilbage til den sunde lære.

  Ang. sarkasme kan jeg ikke lige huske hvorhenne Johnson talte om dette. Men du har ret i at på hans hjemmeside http://teampyro.blogspot.com er noget der kan se sarkastisk ud. Jeg vil nu mere kalde det ironisk humor. Indenfor dette felt er der uenighed blandt kristne, og jeg tror ikke det er en uenighed man skal gøre for meget ud af, men den skal selvfølgelig ikke ties ihjel. Uden at kunne huske hvad Johnsonn sagde om sarkasme tror jeg han har ment det i konteksten om hvilket sprog man benyttter sig af. Vores sprog skal ikke være beskidt for at få folk til at fatte pointen. Eksemplet med at skattevæsenet ikke skriver grimme breve var meget godt synes jeg.

  Hvis man kigger i bibelen, ser man at der også var plads til ironisk humor. F.x. da Elias hånede Baals profeterne. På et tidspunkt spørger han dem om deres gud sidder fast på toilettet, siden han ikke kommer. Det er ikke så tydeligt det står i den autoriserede oversættelse, men grundteksten viser det er det han siger. Hvis man talte sådan i dag, ville man blive hængt kraftigt ud.
  Men der er altså både plads til ironisk humor, men der er også en grænse for det. Og man skal passe på ikke at komme for tæt på den grænse. Jeg skrev et eksempel på det engang, som nogen blev lidt stødt over. Du kan jo prøve at se hvad du siger til dem:

  http://sand.omvendelse.dk/emergent-for-en-dag-177.htm

  og den her:

  http://sand.omvendelse.dk/purpose-driven-for-a-day-294.htm

  (hov du har sjovt nok kommenteret på den sidste)

Leave a Reply