I denne fjerde og sidste del af Paul Washers undervisning om Guds syn på familien, og opdragelse af børn, møder vi en side af ham som vi ikke hører så ofte. Her taler han om at respektere børnenes særegenskaber og personlighed. Selvom de har en syndig natur, så er de skabt i Guds  billede. Og de er skabt unikke. Han taler en del om at opmuntre og finde det gode frem i børnene så de kan blomstre.

Hvis du synes det her lyder Rick Warren agtig, så har du ret. Men det betyder ikke det er ubibelsk. For Paul Washer gør et stort arbejde ud af at definere hvad synd er, og hvor syndig vores menneskelige natur er, i de første afsnit. Når han så har gjort det vælger han at tage den anden del med, for at vi må få en rigtig forståelse af det. Rick Warren ville springe frem til alt det positive først og så blive der. Men det er der desværre ikke nogen frelseskraft i. Men nok om Rick Warren her.

Jeg håber at denne sidste del af familieundervisningen kan blive til gavn. Det var den jeg holdt mest af at høre, og gav mig mest at tænke over. Det skyldes måske at jeg har nogle mangler hvad angår en bibelsk forståelse af hvordan Gud ønsker familien skal være. Men det er heller ikke noget man taler så meget om for tiden.

Der vil blive lagt en ny prædiken/undervisning på næste lørdag. Det bliver dog ikke med Paul Washer, men en anden dygtig forkynder.

Share on Facebook

Leave a Reply