På søndag afslutter jeg prædikenserien om Jesu breve til de syv menigheder i Åbenbaringsbogen. Det har været særdeles spændende at gå disse breve igennem og finde ud af hvad Jesus egentlig tænker, ønsker og forventer af Hans kirke.

Da jeg har været under en del arbejdspres på det sidste, er der lidt forsinkelse på hvad jeg havde planlagt at skrive her på bloggen. Jeg havde tænkt mig at skrive en opfølgning på det der blev til en ret stor sag åbenbart. Nemlig min prædikenanalyse af en prædiken fra Pinsevækkelsens Sommercamp 2011. Det har medført nogle reflektioner fra både min og andres side, som jeg godt vil tage op. Hvis du ikke kender til sagen, så er den her: https://sand.omvendelse.dk/praediken-analyse-nar-praedikanten-taler-om-sig-selv-istedet-for-jesus-3914.htm

Men jeg har også lovet at tage en offentlig debat med Svend Løbner Madsen, da han har kontaktet mig. Det handler om min vurdering af nogen af hans artikler, og sådan set også det han står for som person. Den debat ser jeg frem til, og den kommer på i starten af næste uge. Jeg håber det bliver en god og sober debat, hvad enten vi kan blive enige eller ej. Den vil starte som en lukket debat mellem Svend og jeg, og så bliver der mulighed for at kommentere senere på det. Jeg synes det er et godt initiativ fra Svends side som jeg har respekt for.

Husk din kirke
Lige en ting til sidst. Folk der tror jeg er ude på at skabe oprør og splittelse i kirkerne har misforstået den mission jeg har. Men OK jeg må blive bedre til at skrive så jeg er sværere at misforstå. Men det er af utrolig vigtighed at en kristen også er en del af en kirke. Kirken er Kristi legeme, og hvis man er kristen så vil man også være en del af Kristi legeme. Jeg vil på ingen måder opfordre nogen til at gå ud af en kirke for at leve kirkeløs. Du kan måske have svært ved at finde en kirke der er god (du finder ikke en perfekt kirke, så vær glad for en god). Men i så fald må du arbejde for at finde andre at starte et kirkefællesskab med. For en kristen sørger for at være sammen med Guds folk. Dem der kalder sig kristne, men ikke kan klare at være sammen med Guds folk, og ikke engang vil forsøge at starte fællesskaber med Guds folk op hvis man ikke kan finde en kirke, de har heller ikke nogen grund til at glæde sig til Himlen. For der er man hele tiden sammen med Guds folk. Så væn dig til at være sammen med dem, mens du er her på jorden.

Men hvis du overvejer at gå ud af din kirke og starte noget nyt op, så tag dig i agt for at du gør det af de rigtige årsager. Her er en serie jeg skrev engang om hvornår man skal gå ud af sin kirke (og hvornår man ikke gør), og hvad man så skal gøre istedet for. Den er ikke udtømmende, men vejledende og til inspiration.

:https://sand.omvendelse.dk/arsager-til-at-forlade-sin-kirke-1-k%c3%b8delige-argumenter-3176.htm

https://sand.omvendelse.dk/arsager-til-at-forlade-sin-kirke-2-nar-l%c3%b8sningen-er-farlig-3183.htm

https://sand.omvendelse.dk/arsager-til-at-forlade-sin-kirke-3-nar-der-er-grunde-3187.htm

https://sand.omvendelse.dk/arsager-til-at-forlade-sin-kirke-4-nar-vrangl%c3%a6ren-tager-over-3192.htm

https://sand.omvendelse.dk/arsager-til-at-forlade-sin-kirke-5-3213.htm

https://sand.omvendelse.dk/arsager-til-at-forlade-sin-kirke-6-nogle-eksempler-3218.htm

https://sand.omvendelse.dk/arsager-til-at-forlade-sin-kirke-7-hvor-skal-man-ga-hen-3226.htm

https://sand.omvendelse.dk/arsager-til-at-forlade-sin-kirke-8-v%c3%a6r-%c3%a6rlig-3250.htm

https://sand.omvendelse.dk/arsager-til-at-forlade-sin-kirke-9-nar-der-kun-er-et-skridt-tilbage-3272.htm

 

Share on Facebook

Leave a Reply