Snart er dette år ovre, og et nyt starter om få dage. Her op til det nye år har jeg kigget tilbage på hvordan det er gået. Jeg har set på hvordan mit eget liv har udviklet sig, hvordan den som står nær mig har udviklet sig. Men også på hvordan flere folk som jeg normalt respekterer, tilsyneladende er gået åndeligt i stå eller tilbage, eller har givet op overfor den udvikling som størstedelen af kirken i Danmark følger. Jeg har også set hvordan folk som jeg troede var modne kristne, fremstå som folk der var umodne og uværdige hvilket er bedrøveligt at se.

Når jeg ser på kirkerne i Danmark i dag, så ser jeg en slående mangel på genfødte overgivne mænd som i deres liv med Kristus, viser modenhed, ydmyghed og bibelsk indsigt. Men vel at mærke således at det er tydeligt at det er folk der gør det fordi de har en stor kærlighed til Kristus, og fordi de frygter Kristus mere end mennesker, og alligevel elsker mennesker.  Det er sådanne mænd Gud vil have står som ledere af Hans kirke, men desværre er vi i en situation for tiden hvor den slags mænd er meget, meget svære at finde.

Jeg beder til Gud om at Han vil rejse mænd op til at stå som ledere af Hans kirke, for hvis vi ikke får det, så tror jeg det moralske forfald for både kirke og samfund vil fortsætte. Vi har brug sunde modne kristne som vi kan gå til, få vejledning af, som vil bede med os og for os, og har omsorg for dem som Gud har sat dem til at tage sig af. Mænd som forstår korsets budskab, og som udlever korsets budskab. Men jeg ved også godt hvorfor det er så svært at finde den slags mænd i dag. Svaret er at det koster at leve sådan et liv. Det koster en sit eget liv, og jeg må indrømme at jeg selv har svært ved at nå til det punkt hvor jeg kan sige ”jeg er parat til at betale den pris”. Jeg har mødt folk som har betalt prisen, og lever overgivent, og er modne, kærlige og ydmyge ledere af Guds kirke. Det er folk jeg ser op til, som jeg beundrer, og som jeg ville ønske der var flere af i Danmark. Men jeg ser også på de få jeg kender som er sådan, at de har betalt en pris at leve sådan, og prisen kan virke høj.
Må Gud give os nåde og give os mænd der er parat til at betale prisen for at stå i lederskab, og er parat til at modnes og blive modne, sunde ledere som elsker Gud og tager sig af dem som Gud har sat dem til at lede og tjene. Jeg ved det er en farlig bøn at bede, for det kan betyde at Gud kalder på en selv, og jeg ved ikke om jeg er parat til det endnu (hvilket jeg skriver selvom jeg er medleder af en menighed i Rødkærsbro). Alligevel vil jeg bede den og håber der er flere der vil bede den bøn. For det er der virkelig brug for, hvis vi skal have kirker der kan stå imod når den sande storm kommer, og det bliver virkelig vanskeligt. For hvis vi ikke kan stå imod den lille blæst der er nu, hvordan skal vi så kunne stå imod når det bliver værre? Har vi så ikke i endnu større grad brug for bibelske ledere der står fast på Guds ord, og er fyldt af Helligånd og kærlighed?

Share on Facebook

Leave a Reply